جدول وزن آهن آلات
جدول وزن آهن آلات و محاسبه وزن آنلاین آهن آلات، بدون شک یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده متخصصان فعال در صنایع مختلف است که با توجه به نوع آهن آلات، ابعاد، ضخامت، طول و سایر ویژگیهای فنی آنها متفاوت است. آهن آلات به صورت تیرآهن، میلگرد، پروفیل، ورق، قوطی، لوله، نبشی و... در انواع مختلف ارائه میشوند. همچنین، وزن آهن آلات معمولاً با استفاده از فرمولهای محاسباتی بهراحتی قابل محاسبه است. برای مثال، یک تیر آهن را میتوان با ضرب ضخامت، عرض، طول، و جرم واحد آهن (که برای هر کیلوگرم معمولاً مشخص شده است) محاسبه کرد. اما برای دقت بیشتر و دریافت اطلاعات دقیق و واقعی، بهتر است از منابع معتبر و رسمی استفاده کنید.
برای دانستن وزن دقیق آهن آلات، میتوانید از منابع معتبر و رسمی، مانند سایتهای تولیدکنندگان، فروشگاه های آنلاین آهن، کاتالوگها، بروشورها، یا مراجع فنی معتبر استفاده کنید. این منابع به طور معمول اطلاعات فنی دقیق درباره وزن آهن آلات را ارائه میدهند، با استفاده از جداول وزن آهن آلات میتوان به راحتی هزینه مواد اولیه سازه را محاسبه کرد. برای بینیاز شدن از جدول وزن آهن آلات، در این صفحه ابزاری برای محاسبه وزن محصولات مختلف فولادی قرار دارد که با وارد کردن اطلاعات مربوط به محصول، اطلاعات مربوطه را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین لیست محصولات مختلف فولادی نیز در این صفحه قرار دارد که میتوانید با انتخاب هرکدام به جدول وزن مربوط به هر محصول دسترسی داشته باشید.
طبق نظر کارشناسان آهن آنلاین:
"یکی از کارآمدترین و بهترین ابزارهای محاسبه مقاطع فولادی، استفاده از جدول وزن آهن آلات، است که با تسریع در اندازهگیری هر مقطع، کمک میکند تا فعالین حوزه آهن و فولاد، پیش از خرید کالاهای مورد نیاز خود، بتوانند از اصل بودن و کیفیت آنها اطمینان حاصل کنند. ازآنجاکه وزن مخصوص آهن آلات، عامل مهمی در تعیین بهای آنهاست، استفاده از جداول وزنی آهن، کمک بسیاری در تهیه مقطع مورد نیاز شما باتوجه به کارآیی و تخمین هزینههای نهایی هر پروژه میکند."
امروزه، در هنگام انتخاب متریال مختلف برای پروژههای گوناگون که فلز و مقاطع فلزی و فولادی جزو اصلی آنها به شمار میرود، مواد و محصولاتی انتخاب میشوند که علاوه بر داشتن تناسب با بودجه در نظر گرفته شده از عملکرد و ظاهر خوب نیز برخوردار باشند. این بدان معنا است که میبایست فاکتورهایی نظیر استحکام، مقاومت در برابر خوردگی و چکشخواری در نظر گرفته شود. بااینحال، یکی از مهمترین ملاحظات، وزن است چرا که بر عوامل متعدی نظیر هزینه، امکان جابهجایی و انجام اصولی پروژه تاثیر فراوان میگذارد. برای بهدستآوردن وزن آهن آلات راههای متعددی وجود دارد اما طی سالهای اخیر برای صرفهجویی در وقت و بهدستآوردن راحتتر وزن این مقاطع، جدول وزن آهن آلات توسط مجتمعها و کارخانههای سازنده ارائه شد تا در زمان انتخاب و خرید محصول مورد نیاز، مقدار دقیق برای انجام پروژه تخمین زده شود.
جدول وزن آهن آلات ساختمانی چه کمکی به ما می کند؟
میلگرد، نبشی، تسمه، پروفیل و تیرآهن تنها برخی از محصولات مورد استفاده در پروژههای ساختمانی هستند؛ این محصولات در انواع مختلفی وجود دارند و عمدتا بهصورت کیلویی فروخته میشوند. از اینرو برای تخمین میزان مورد نیاز طبق نوع و نیاز پروژه و مقدار هزینهای که برای این امر اختصاص داده شده است، آگاهی از وزن آنها امری الزامی است. پیشتر برای بهدستآوردن وزن با استفاده از ابزارآلات تخمین و فرمول اختصاصی، وزن تیرآهن یا سایر مقاطع برای هر پروژه به دست میآمد که امری زمانبر بود و احتمال بروز اشتباه نیز بالا میرفت. بههمیندلیل، جدول آهن آلات برای هر یک از محصولات به وجود آمد تا به کمک محاسباتی سادهتر، وزن آهن آلات مورد نیاز به دست آمده و پروژه به صورت اصولی و با درصد خطای پایین انجام شود.
جدول وزن مخصوص آهن آلات، روشی سریع برای محاسبه وزن آهن
استفاده از جدول وزن مخصوص آهن آلات، روشی سریع برای بدست آوردن وزن آهن است؛ چرا که به جهت درج وزن محصول در کنار طول، عرض، ضخامت یا سایز، دیگر نیازی نیست حجم مقطع فولادی در چگالی آن ضرب شده و وزن به دست آید. (تفاوت در سطح مقطع محصولات، استفاده از فرمولهای مختلف را برای بدست آوردن حجم الزامی میکند.)
اهمیت استفاده از جدول وزن آهن
در بخشهای قبلی، به اهمیت استفاده از جدول آهن آلات اشاره شد. استفاده از این جدول که برای هر یک از مقاطع فولادی متفاوت است در سرعت بخشیدن به امر تخمین میزان وزن مورد نیاز برای پروژه بر اساس مقاطع فولادی و وزن آنها، انجام اصولی پروژه، کاهش میزان خطا در محاسبه و مشخص شدن مقدار بودجه احتمالی برای متریال آهنی کمک بهسزایی میکند.
محاسبه آنلاین وزن آهن امکان پذیر است؟
پاسخ به این سوال «بله» است؛ هر یک از محصولات فولادی دارای جدول به خصوصی است که برای اطلاع از وزن آن مقطع یا محصول در تعداد معین و با مشخصات فیزیکی ویژه میبایست از آن کمک گرفت و با استفاده از فرمولی که اختصاصی برای آن مقطع است، وزن آهن آلات را به دست آورد؛ این کار علاوه بر اینکه میتوانند درصد خطا در محاسبه را بالا ببرد، وقتگیر نیز میباشد. مثلا وزن میلگرد را به راحتی می توان از جدول مخصوص آن به دست آورد. از این رو و برای راحتی کار طراحان و مهندسین سازه، ابزار محاسبه آنلاین وزن آهن آلات طراحی و بر روی سایت قرار گرفته شد تا در زمان سریعتر و با درصد خطای کمتر وزن آهن آلات تخمین زده شود. ناگفته نماند که برآوردی که توسط این ابزار به دست میآید اختلاف بسیار کمی با میزان واقعی دارد.
محاسبه وزن میلگرد آنلاین
علاوه بر استفاده از جدول میلگرد، می توان با کمک گرفتن از ابزار محاسبه آنلاین موجود در وب سایت آهن آنلاین، به راحتی وزن میلگرد مورد نظر خود را محاسبه کرده و نیازی به جستجو در ردیف های جدول وزن و اشتال میلگرد یا محاسبه براساس فرمول ندارید. برآورد وزن میلگرد به صورت اینترنتی و آنلاین باعث صرفه جویی در زمان، هنگام خرید میلگرد از بنگاه ها یا کارخانه می شود و می توان اصل یا تقلبی بودن این مقطع را بررسی کرد.
ابزار محاسبه آنلاین وزن آهن
با استفاده از ابزار محاسبه آنلاین آهن آلات قرار گرفته بر روی سایت آهن آنلاین، بهراحتی میتوان وزن مقاطع فولادی چون میلگرد، تسمه، نبشی و پروفیل را در راستای تخمین میزان فلزات و مقاطع فولادی مورد نیاز در ساختوساز بدون نیاز به استفاده از فرمول خاص و تنها با وارد کردن ضخامت، عرض، طول و تعداد به دست آورد.
محاسبه وزن آنلاین آهن
محاسبه وزن آهن آلات و مقاطع فولادی به صورت آنلاین، یکی از مهمترین ابزارها برای فعالان حوزه ساخت و ساز، خریداران و فروشندگان آهن و ... محسوب میشود. خبر خوب اینکه شما با در اختیار داشتن یک ماشین حساب و مشخصات کلی هر مقطع فولادی، میتوانید به صورت آنلاین آن را محاسبه کنید. عوامل تاثیرگذار در وزن آهن آلات عبارتند از:
1. طول مقطع فولادی
2. عرض مقطع فولادی
3. ضخامت مقطع فولادی
4. چگالی فولاد که برای محاسبه، بهتر است آن را 8 در نظر بگیرید.
با در اختیار داشتن این 4 فاکتور و البته فرمول محاسبه وزن آهن که در ادامه به معرفی آن خواهیم پرداخت، میتوانید هر مقطع فولادی از آهن آلات را به سادگی محاسبه کنید.
فرمول محاسبه وزن آهن آلات
به طور کلی برای به دست آوردن وزن هر مقطع آهنی، باید از فرمول زیر استفاده کرد:
وزن مقطع (کیلوگرم)= طول ورق (متر)*عرض ورق (متر)*ضخامت ورق میلیمتر)*چگالی فولاد (8)
بر اساس این فرمول، وزن یک ورق فولادی در ابعاد 3*1 و ضخامت 2 میلیمتر به شکل زیر به دست میآید:
وزن= 1*3*2*8
در نتیجه، ورق با ابعاد یاد شده، معادل 48 کیلوگرم خواهد بود. به همین ترتیب و با در اختیار داشتن روش محاسبه آنلاین آهن، میتوانید بدون نیاز به داشتن جدول پیچیده وزن آهن آلات، وزن هر مقطع فولادی را به دست بیاورید. فراموش نکنید که وزن آهن یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین فاکتورها در برآیند هزینه کلی ساخت و ساز محسوب میشود.
وزن مخصوص آهن
«وزن مخصوص آهن» عبارتی است که در میان مهندسان، دانشجویان و حتی علاقمندان عادی بازار آهن به تکرار شنیده میشود. آیا میدانید که منظور از وزن مخصوص آهن چیست و در چه مواردی از آن استفاده میشود؟ برای پاسخ این سوالها در ادامه با ما همراه باشید.
در قسمتهای قبل با فرمول محاسبه آنلاین آهن آشنا شدیم و دانستیم که هر مقطع فولادی از حاصل ضرب طول، عرض و ضخامت آن در چگالی آهن که 7.86 است (اما در محاسبهها 8 در نظر گرفته میشود) به دست میآید. حال اگر همه ابعاد یک ورق آهنی را عدد 1 در نظر بگیریم، عددی که به دست میآید همان وزن مخصوص آهن است که برابر با 7.86 کیلوگرم است.
بنابراین میتوان گفت که منظور از وزن مخصوص آهن در واقع همان چگالی آهن است که این روزها در ابزارهای مهندسی بسیاری تعریف شده است. بنابراین شما میتوانید در کمتر از 1 ثانیه وزن هر مقطع را بر اساس ابعاد آن به دست بیاورید.
وزن آهن و عوامل موثر بر آن
به طور کلی میتوان گفت که مهمترین فاکتورها در تعیین وزن هر مقطع فولادی، ابعاد آن هستند. از آنجایی که مقاطع ما به صورت پیش فرض همه از آهن ساخته میشوند، بنابراین متریال همه یکسان است و در نتیجه همگی از یک چگالی ثابت (وزن مخصوص آهن) برخوردار هستند. بنابراین آنچه که در وزن آهن آلات تمایز ایجاد میکند، عبارت است از: طول، عرض و سطع مقطع (ضخامت)
به عنوان مثال در حوزه تیرآهن، باید برای محاسبه وزن ابتدا به سایز آن توجه کنیم. تیرآهنها در سایزهای مختلفی از جمله 14، 16، 18 و ... تولید شده و وزن آنها با همدیگر کاملا متفاوت است. در حالی که تیرآهن سایز 12 به صورت معمول 125 کیلو در شاخه 12 متری است؛ تیرآهن سایز 14 در یک شاخه 12 متری، معادل 155 کیلوگرم است.
به همین ترتیب، برای تیرآهنهای سایزهای دیگر هم ابتدا باید ابعاد و سطح مقطع آنها را در اختیار داشته باشیم و پس از آن، از طریق اعمال وزن مخصوص آهن، به وزن نهایی تیرآهن دست پیدا کنیم. البته توجه به استانداردهای به کار رفته در ساخت تیرآهن هم در وزن نهایی آن اهمیت دارد.
سخن پایانی
در انتها باید گفت که اطلاع از آهن آلات چه به صورت آفلاین با استفاده از جدول وزن آهن آلات ارائه شده توسط شرکتها و چه به صورت آنلاین و با کمک ابزار محاسبه امری ضروری است؛ زیرا آگاهی یافتن از وزن فلز به کار رفته در سازه مزایای بسیاری چون تخمین هزینه را در پی خواهد داشت. پس به طراحان و مهندسان حوزههای مختلف اعم از ساختوساز، پیشنهاد میگردد قبل از انجام پروژه از جدول وزن آهن آلات بهره ببرند.
سوالات متداول
وزن مخصوص آهن آلات را از چه روش هایی می توان محاسبه کرد؟
برای بهدستآوردن و محاسبه آهن آلات، میتوانید به طور مستقیم از ابزار محاسبه وزن آنلاین موجود در این صفحه استفاده کنید، همچنین جداول هریک از مقاطع فولادی را به تفکیک میتوانید در وبسایت آهن آنلاین مشاهده کنید.
جدول وزن آهن آلات، چه امکاناتی را در اختیار ما قرار میدهد؟
با مشاهده وزن مخصوص مقاطع فولادی، میتوانیم از اصل یا تقلبیبودن محصول اطمینان حاصل کنیم. هر محصول، در تعیین نرخ نهایی آن اثرگذار است.
استفاده از جدول وزن آهن آلات، چه اهمیتی دارد؟
ازآنجاییکه وزن مقاطع فولادی، در تعیین بهای هر محصول نقش بسیار مهمی را ایفا میکند، استفاده از جداول مخصوص آهن، میتواند پیش از خرید، در کاهش ضریب خطا برای سفارش میزان مورد نظر محصول، به خریداران کمک کند.