
توری مرغی چیست؟
- توری مرغی چیست؟
- مشخصات و ویژگی های توری مرغی
- نحوه ساخت توری مرغی
- انواع توری مرغی
- کاربردهای توری مرغی
- نحوه نصب توری مرغی
- مزایا و معایب توری مرغی
- مقایسه توری مرغی ایرانی و خارجی
- بررسی تاثیر ضخامت و چشمههای توری بر استحکام و کاربرد آن
- روشهای بهینه برای افزایش دوام و ماندگاری توری مرغی
- نکات مهم خرید توری مرغی
- انواع توری مرغی و کاربردهای آن
توری مرغی یک نوع توری مفتولی است که سوراخها یا چشمههای ششضلعی دارد. این توری را در قطرها و ابعاد متفاوتی طراحی و تولید میکنند. همچنین، توریهای مرغی اغلب در مرغداریها و مزارع نصب میشوند؛ بههمیندلیل، به توری مرغی معروف شدهاند. این گروه از توریهای مفتولی ازنظر متریال و مشخصات فنی جزئیات زیادی دارد که در این مطلب، به بررسی آنها پرداختهایم. درکل، توریهای مفتولی مرغی به سبب خصوصیات و کاربردهایشان خیلی زود معروف شدند و به بسیاری از صنایع مهم و حیاتی کشور راه یافتند. در ادامه مطلب، به این پرسش که توری مرغی چیست و انواع آن کدامند، پرداخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره توری، میتوانید به مقاله توری چیست و انواع آن مراجعه کنید.

توری مرغی چیست؟
توری مرغی یکی از پرکاربردترین توریهای تولیدشده تا به امروز است که بافتی ظریف، دقیق و مرتب دارد. چشمهها یا سوراخهای آن معمولا به صورت ششضلعی طراحی میشوند و ابعادشان، ۱.۷۵ الی 2.5 سانتیمتر است. توری مرغی ازلحاظ طراحی و ساختار شباهت زیادی به توری فرنگی دارد. ضمن اینکه برای تولید توری مرغی از مفتول گالوانیزه بهره گرفته میشود. روش تولید آن هم طبق دو مدل گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد صورت میگیرد. درهرحال، با تهیه و نصب توری مرغی میتوان از یک محوطه خاص مانند زمینهای نگهداری از حیوانات محافظت کرد. درکل، حصارکشی یکی از مهمترین موارد مصرف توریهای مرغی است.
مشخصات و ویژگی های توری مرغی
همانطور که پیشتر اشاره شد، ویژگیهای توری مرغی شامل جزئیاتی است که کاربردهای آن را تعیین میکند. در ادامه با مشخصات توری مرغی آشنا خواهید شد:
- جنس مفتول: گالوانیزه گرم و سرد (مدل ایرانی)، گالوانیزه سرد (مدل وارداتی)
- ابعاد چشمه: 2 و 2.5 سانتیمتر (مدل ایرانی)، ۱.۷۵ و ۲ سانتیمتر (مدل وارداتی)
- ضخامت: 22، 24، 25 الی 42 میلیمتر (مدل ایرانی)، 22 و 24 میلیمتر (مدل وارداتی)
- طول رول: 45 متر (مدل ایرانی و وارداتی)
- عرض: 90 و 120 سانتیمتر (مدل ایرانی و وارداتی)
- عرض توری: 90، 100، 120، 150 و 180 سانتیمتر (مدل ایرانی و وارداتی)
نحوه ساخت توری مرغی
کلیه عملیاتی که در فرآیند تولید توری صورت میگیرد، بر میزان کیفیت و مقاومت آن تاثیرگذار است. بههمینجهت، نحوه ساخت توری مرغی برای عموم مصرفکنندگان اهمیت دارد. درمجموع، این توری به دو روش زیر تولید میشود:
- تولید به روش دستی
تولید به روش دستی همانطور که از نامش مشخص است، توسط نیروهای کاری با دست انجام میگیرد و از تجهیزات مربوطه استفاده نمیشود. در این حالت، سیم مفتول گالوانیزه باید دور قالب پیچیده شود تا فرم بگیرد. در مرحله بعد، فرد دو سر آن را با پیچ گوشتی میبافد. در آخر هم توری مرغی به دست آمده را به رول تبدیل میکنند.
- تولید به روش خودکار
در این روش، مفتول در دستگاه تعبیه میشود و روکش را بر روی آن قرار میدهند. سپس، مفتول روکشدار به قسمت حصاربافی هدایت میشود. در این مرحله، مفتولها با پیچ خوردن به یکدیگر شکل میگیرند و ظاهری لوزیشکل پیدا میکنند. درنهایت، ابتدا و انتهای توری باید با سیم پیچ خودکار محکم شود.
انواع توری مرغی
توری مرغی با توجه به متریال و ضخامتش انواع مختلفی دارد. مدلهای مختلف توری مرغی مشخصات متفاوتی دارند؛ ازاینرو، مصرفکنندگان در زمان خرید با انتخابهای زیادی مواجه میشوند. زمانی که تعداد انتخاب بالا میرود، توری موردنظر خود را راحتتر میتوان پیدا کرد. درکل، این توری با دو ماده مفتول فولادی یا پلاستیک تولید میشود. در مطلب زیر، به معرفی انواع توری مرغی پرداختهایم.
- توری مرغی گالوانیزه
توریهای مرغی گالوانیزه به دلیل مقاومت بالایشان در بین مصرفکنندگان بسیار محبوب هستند و جایگاه خوبی در بازار دارند. این توری در برابر زنگزدگی بسیار مقاوم است و به دلیل چنین خاصیتی در صنعت ساختوساز بکار گرفته میشود. از این مدل توری در ساخت نرده، دیواره و طراحی المانهای زیبایی استفاده میکنند. ضمنا، توری گالوانیزه مرغی دستهبندی مختص به خود را دارد و شامل دو گروه گالوانیزه گرم و سرد میشود که درادامه با آنها آشنا خواهید شد.
- توری مرغی گالوانیزه گرم
تولید توری گالوانیزه گرم مرغی با بهرهگیری از سیمهای گالوانیزه گرم صورت میگیرد و وزن بالاتری نسبت به مدل دیگر دارد. همچنین، این توری دارای مفتولهای ضخیمتری است. ضخامت بالای مفتولهای آن باعث شده مقاومت مناسبی در برابر عوامل آسیبزا داشته باشد. این توری با توجه به ضخامت و مقاومت بالایش برای محیطهای در معرض رطوبت و مواد خورنده مناسب است. ضمنا، قیمت توری مرغی گالوانیزه گرم بر اساس خصوصیات فنی و ابعادی آن محاسبه میشود.
- توری مرغی گالوانیزه سرد
مفتولهای مورداستفاده در توری گالوانیزه سرد مرغی ضخامت کمتری دارند. ضخامت کم مفتولهای آن باعث کاهش وزن توری شده است. بعلاوه این توری مقاومت بالایی دارد و در برابر عوامل مخربی نظیر خوردگی و زنگزدگی استقامت خوبی از خود نشان میدهد. توری مرغی گالوانیزه سرد در مدلهای ایرانی و چینی در بازار موجود است و قیمت مناسبی هم دارد.
- توری مرغی پلاستیکی
توری مرغی پلاستیکی یکی دیگر از انواع توری مرغی است که با مواد پلیمری تولید میشود. این توری ازنظر ضخامت، وزن و دهانه تنوع بالایی دارد. همچنین، توری مرغی پلاستیکی در اشکال هندسی متنوع و رنگهای جذابی ساخته میشود. درواقع، این توری را با چشمههای مربعی یا چهارگوش، پنجضلعی و همینطور، لانه زنبوری یا ششگوش تولید میکنند. توری پلاستیکی مرغی با توجه به رنگبندی زیبایش برای فضاهایی مانند بالکن مناسب است.
کاربردهای توری مرغی
مهمترین کاربردهای توری مربوط به مسائل امنیت میشود. توری مرغی نیز به همین منوال جنبه امنیتی دارد و از آن جهت محافظت از یک محوطه خاص استفاده میکنند. درکل، کاربردهای توری مرغی شامل موارد زیر میشود:
- صنعت فیلتراسیون: فیلتر مواد جامد از مایع
- صنعت کشاورزی: ساخت گلخانه، حصارکشی مزارع و باغها
- صنعت صنایع دستی: ساخت مبلمان و محصولات دستی فلزی
- صنعت بستهبندی: ساخت قفسهای حملونقل و سبدهای میوه و سبزیجات
- صنعت ساختمانسازی: ساخت سقف و دیوارهای کاذب، تقویت بتن و محافظت از پنجره و بالکن

نحوه نصب توری مرغی
این قسمت را به آموزش نحوه نصب توری مرغی اختصاص دادهایم. این توری را اغلب با پیچ و رول پلاک نصب میکنند تا خیلی خوب به سقف، دیوار و قسمت مربوطه وصل شود. البته این روش برای مصارف ساختمانی مناسب است. چنانچه قصد نصب توری مرغی برای مرغداری یا حصارکشی را دارید بایستی از ابزارهای دیگری استفاده کنید. بهاینترتیب، طرز بستن توری مرغی به کاربرد آن بستگی دارد.
ضمن اینکه بستن توری مرغی دور ستون هم شرایط خاص خود را دارد. ابتدا باید رول توری را دور ستون بپیچید و سپس، آن را با مفتول ضد زنگ محکم کنید. وجود توری دور ستون مانع از ترک خوردگی گچ یا کاشیهای آن میشود. هزینه نصب نیز به مواردی همچون قیمت سیم مفتول و دستمزد نیروی کار بستگی دارد. درکل، نصب توری مرغی پیچیده نیست؛ اما بهتر است توسط نیروهای ماهر و باتجربه انجام بگیرد.
مزایا و معایب توری مرغی
توری مرغی مانند سایر توریهای مفتولی مزایا و چالشهایی دارد که دراینجا به آنها پرداختهایم. از مزایا توری مرغی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- وزن مناسب نسبت به سایزش
- هزینه کم نسبت به سایر توریها
- نصب و اجرای ساده و بدون پیچیدگی
- امکان به جریان افتادن هوا در محیط و داشتن تهویه مناسب
- مقاومت بالا در مقابل عوامل خورنده محیط نظیر اکسیژن، آب و رطوبت
در رابطه با معایب توری مرغی نیز میتوان گفت که ضعفهایی در مقابل عوامل مخرب مکانیکی دارد. بهعنوانمثال، در زمان اعمال فشار یا ضربه نمیتواند به خوبی مقاومت کند. همچنین، این توری مفتولی به دلیل ظریف و نازک بودن سیمهایش عمر چندان زیادی ندارد. عدم تحمل بارهای سنگین و همینطور، نیاز به تعویض و تعمیر زیاد از دیگر چالشهای توریهای مرغی است.
مقایسه توری مرغی ایرانی و خارجی
توری مرغی مانند سایر توریهای مفتولی ازجمله تور فرنگی و گابیون در انواع ایرانی و خارجی به فروش میرسد. در قسمت زیر، توری مرغی خارجی و ایرانی را از جنبههای مختلف بررسی کردهایم:
- توری مرغی خارجی
توری مرغی خارجی موجود در بازار ایران از چین تامین میشود. این توری در مدلهای گالوانیزه گرم و سرد تولید شده و در وزنهای سبک و سنگین موجود است. البته در بازار داخل معمولا مدل سرد آن عرضه میشود. ضمن اینکه توری مرغی چینی مقاومت چندان مناسبی در برابر رطوبت ندارد و گزینه ایدهآلی برای فضاهای اسیدی نیست. ازاینرو، برای مرغداریها یا مصارف بلند مدت پیشنهاد نمیشود. بعلاوه قیمت توری مرغی چینی ارزانتر از مدل ایرانی است.
- توری مرغی ایرانی
توری مرغی ایرانی معمولا از نوع گالوانیزه گرم است و کیفیت بالاتری نسبت به مدل خارجی دارد. این توری میتواند در برابر رطوبت مقاومت کند و انتخاب هوشمندانهای برای محیطهای اسیدی محسوب میشود. از مشخصات بارز توری مرغی ساخت ایران میتوان به مقاومت بالا، وزن سنگینتر و طول عمر بیشتر اشاره کرد. درکل، این توری ارزش خرید را دارد. گرچه قیمت آن بیشتر است؛ اما میتوان سالهای زیادی از قابلیتهایش استفاده کرد.
بررسی تاثیر ضخامت و چشمههای توری بر استحکام و کاربرد آن
میزان ضخامت و چشمههای توری مرغی تاثیر قابلتوجهی بر استحکام آن میگذارد. توریهای مرغی که ضخامت بیشتری دارند، مقاومتر هستند و میتوانند فشارها و بارهای وارده بر خود را تحمل کنند. بنابراین، اگر قصد نصب توری در یک موقعیت پرفشار را دارید، بهتر است مدلهای ضخیمتر آن را انتخاب کنید. ابعاد چشمههای توری نیز بایستی با اهداف و محیط موردنظر شما همخوانی داشته باشد. ضمن اینکه ضخامت و چشمهها تاثیر بسزایی بر قیمت توری فلزی هم میگذارند. درمجموع، در زمان سفارش توری مرغی بایستی به میزان ضخامت و سوراخهای آن توجه داشته باشید. این نکات تعیینکننده میزان عمر و پایداری توریهای مرغی شما هستند.
روشهای بهینه برای افزایش دوام و ماندگاری توری مرغی
یکی از مهمترین راههای افزایش دوام و ماندگاری توری مرغی، تعمیر به موقع آن است. باید وضعیت توری را به صورت مرتب بررسی کنید و چنانچه ساختارش آسیبی دیده بود در اسرع وقت نسبت به تعمیر آن اقدام نمایید. با این کار، میتوان به افزایش دوام و طول عمر مفید آن خوشبین بود. همچنین، پایه و تمام اتصالات آن را وارسی نمایید و مانع از تخریب بافت آنها شوید. سعی کنید از اتصالات دارای خاصیت ضد زنگ استفاده کنید؛ ساختار مقاوم و ضد زنگ قطعا پایداری بیشتری دارد و تا مدتها میتوان از آنها استفاده کرد. ابعاد توری مرغی نیز بهتر است با توجه به نیاز محیط در نظر گرفته شود تا نگهداری و تعمیر آن راحتتر باشد.
نکات مهم خرید توری مرغی
توری مرغی مانند سایر توریهای فلزی همچون توری حصاری فروش بالایی دارد. افرادی که مایل به خرید توری مرغی هستند بایستی به چند نکته مهم توجه داشته باشند. در ادامه به نکات مهم خرید توری مفتولی مرغی اشاره شده است:
- توجه به کشور سازنده
- توجه به نوع توری مرغی
- توجه به ابعاد، وزن و ضخامت آن
- مقاوم بودن در برابر شرایط جوی مختلف
- همخوانی اندازه چشمههای توری با نیاز پروژه
انواع توری مرغی و کاربردهای آن
توری مرغی گروهی از توریهای مفتولی است که اغلب به صورت ششضلعی تولید میشود. تولید توری مرغی به دو روش دستی و خودکار امکانپذیر است. این توری با توجه به متریال مصرفی در جریان تولید به دو دسته گالوانیزه و پلاستیکی تقسیم میشود. توری مرغی گالوانیزه نیز گروهبندی جداگانهای دارد و شامل گالوانیزه گرم و سرد است. تولیدکنندگان ایرانی معمولا این توری را به صورت گالوانیزه گرم تولید میکنند. همچنین، توری مرغی ساخت ایران کیفیت بهتری نسبت به مدلهای مشابه خارجی خود دارد و با قیمت بالاتری هم معامله میشود. توری مرغی ایرانی را به دلیل کیفیت بالا میتوان در صنایع مختلفی نظیر ساختمانسازی، کشاورزی، صنایع دستی، بستهبندی و... بهکار گرفت.