آهن آنلاین
تنش‌های نظامی، چه تأثیراتی بر نوسانات بازار آهن آلات می گذارد؟

تنش‌های نظامی، چه تأثیراتی بر نوسانات بازار آهن آلات می گذارد؟

یک‌شنبه 15 مهر 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - بازار آهن ‌آلات به‌عنوان یکی از پایه‌های اصلی صنایع ساختمانی، خودروسازی و تولیدات صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است. این بازار به دلیل نوسانات متعدد اقتصادی، سیاسی و حتی محیطی، همواره در معرض تغییرات قابل‌توجه قرار دارد. در سال‌های اخیر، شرایط مبهم و عدم اطمینان اقتصادی باعث شده تا بازار آهن‌آلات نیز دستخوش تحولات غیرقابل پیش‌بینی و گاه غیرقابل کنترل شود.

 این ابهام ناشی از عوامل متعددی همچون تغییرات نرخ ارز، تحریم‌های بین‌المللی، نوسانات قیمت مواد اولیه و سیاست‌های داخلی بوده است. از این رو، فعالان این صنعت با چالش‌های بسیاری در زمینه پیش‌بینی قیمت‌ها، تأمین مواد اولیه و تصمیم‌گیری برای سرمایه‌گذاری روبرو هستند.سایه احتمالات جنگ بر بازار آهن‌ آلات می‌تواند تأثیرات گسترده و عمیقی بر این صنعت بگذارد. جنگ‌ها و درگیری‌های نظامی، به دلیل پیامدهای اقتصادی و سیاسی‌شان، همواره یکی از عوامل کلیدی نوسانات شدید در بازارهای جهانی به‌ویژه در صنعت آهن و فولاد بوده‌اند. 

در شرایطی که بازار آهن آلات در وضعیت نابسامان و مبهم جنگ قرار می‌گیرد، افزایش قیمت مواد اولیه، اختلال در زنجیره تأمین و حمل‌ونقل، نوسانات نرخ ارز و تأثیرات اقتصادی کلان، افزایش تقاضا برای محصولات نظامی و تغییرات در سیاست‌های دولت‌ها از جمله موضوعاتی هستند که می‌توانند بازار را تحت تأثیر قرار دهد. جنگ‌ها اغلب منجر به انسداد مسیرهای حمل‌ونقل و کاهش ظرفیت لجستیکی می‌شوند. این وضعیت می‌تواند منجر به تأخیرهای طولانی در تحویل سفارش‌های، بالا رفتن هزینه‌های حمل‌ونقل و حتی کمبود محصولات در بازار شود. علاوه بر این، درگیری‌های نظامی ممکن است سبب بسته شدن بندرها یا مسیرهای تجاری مهم شود.

ضربه‌ی وارده بر پیکره بازار آهن آلات از طریق نزاع‌های جنگی

 جنگ‌های منطقه‌ای تأثیرات گسترده‌ای بر بازارهای مختلف دارند و بازار آهن‌آلات نیز از این قاعده مستثنی نیست. کارخانه‌ها ممکن است به دلایل امنیتی، کمبود نیروی کار، یا قطع زیرساخت‌های حمل و نقل و انرژی قادر به ادامه فعالیت نباشند. با توجه به این موضوع مقدار عرضه محصولات با کاهش چشمگیر مواجه می‌شود و می‌تواند دلیلی باشد تا قیمت‌ها به شدت افزایش یابد. جنگ‌های منطقه‌ای بر بازار آهن‌آلات به شدت بستگی به گستردگی جنگ، محل وقوع آن و زیرساخت‌های تولید و لجستیک دارد. اگر جنگ به مناطقی برسد که تولیدکنندگان یا صادرکنندگان بزرگ آهن‌آلات در آن‌ها واقع شده باشند، تأثیرات آن بر قیمت‌ها و عرضه جهانی می‌تواند بسیار شدیدتر باشد.

نوسانات قمیتی به بازار آهن آلات ایران نیز رسید

بازار آهن‌آلات در ایران به دلیل مجموعه‌ای از عوامل داخلی و خارجی، با تهدیدات جدی مواجه است. این تهدیدات که برخی از آن‌ها ناشی از شرایط اقتصادی کلان و برخی دیگر ناشی از مسائل خاص این صنعت هستند، موجب ایجاد نوسانات قیمت، کاهش تولید و مشکلات زنجیره تأمین‌شده‌اند. یکی از اساسی‌ترین تهدیدات در بازار آهن‌آلات ایران، نوسانات شدید نرخ ارز است. به دلیل وارداتی بودن بخشی از مواد اولیه و تجهیزات لازم برای تولید آهن و فولاد، هرگونه تغییر در نرخ ارز به‌طور مستقیم بر قیمت تمام‌شده محصولات آهنی تأثیر می‌گذارد.

با توجه به اتفاقات منطقه‌ای در یک هفته اخیر، نرخ ارز دلار در ابتدای روز دهم مهرماه 1403 با قیمت 60 هزار و 650 تومان شروع به معامله کرد و آخرین قیمتی که در همان روز به ثبت رساند برابر با 61 هزار و 850 تومان بود و در حال حاضر نرخ ارز دلار به 62 هزار و 850 تومان رسیده است که رشد 1.61 درصدی را تجربه کرده است.

نگاهی به معاملات 14 مهرماه بازار آهن الات

اکنون می‌خواهیم نکاهی داشته باشیم به بازار داخل کشور که شرایط پر تلاطمی را در یک هفته اخیر پشت‌سر گذاشته است. در روز معاملاتی 14 مهرماه کارخانه میلگرد نیشابور، میلگرد امیرکبیر، میلگرد فایکو و میلگرد پردیس در سایزهای مختلف با کاهش قیمت همراه بوده‌‌اند. همچنین کارخانه میلگرد میانه، ذوب‌آهن اصفهان، ظفر بناب، جهان فولاد سیرجان، شاهرود، شاهین بناب، آناهیتا گیلان، قائم، نورد گرم سمنان و سپهر ایرانیان تغییر قیمتی را تجربه نکرده و روز معاملاتی آرامی را سپری کردند.نداند

در بخش فروش میلگرد‌ها نیز تنها کارخانه‌های میلگرد ابهر، بافق یزد، صبا فولاد زاگرس، راد همدان، کاشان، آریان فولاد و پرشین فولاد با افزایش نرخ فروش مواجه بوده‌اند. دیگر محصولی که افت‌وخیز قیمتی آن را در شرکت‌های مختلف لحاظ کرده‌ایم مربوط به تیرآهن است.

این محصول در کارخانه تیرآهن ذوب‌آهن در سایزهای 12 ، 14، 16، 18، 22، 24 و 30 با نوسانات صعودی همراه بود. شرکت تیرآهن ماهان نیز دراین‌بین تیرآهن سایز 16 خود را با رشد 0.4 درصدی مشاهده کرد. کارخانه بناب نیز در این میان 0.4 درصد رشد را تجربه کرد.

محصولی که در پایان روند قیمتی آن را بررسی می‌کنیم مربوط به نبشی است. با توجه آخرین به روزرسانی‌‌های موجود در این رابطه، شاهد افزایش نرخ فروش شرکت‌های اریان فولاد، ناب تبریز، صنایع فولاد کوهپایه و نبشی زنجان هستیم و سایر شرکت‌هایی که این محصول را به فروش می‌رسانند ساحل ارامشی را تجربه می‌کنند و تحرکاتی در نرخ‌های آن‌ها دیده نشده است. 

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.