آهن آنلاین
هزینه راه‌اندازی کارخانه میلگرد چقدر است؟

هزینه راه‌اندازی کارخانه میلگرد چقدر است؟

دوشنبه 10 مهر 1402
زمان مطالعه: 7 دقیقه

از قدیم وقتی می‌گویند فردی در بازار آهن کار می‌کند، تصور می‌شود که این فرد ثروت بسیاری دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد به فکر راه‌اندازی واحدهای صنعتی مرتبط با بازار فولاد می‌افتند. آن‌ها با بررسی سرمایه مورد نیاز و سود احتمالی که از راه‌اندازی این واحدها به دست می‌آید، درباره شروع کار تصمیم می‌گیرند. هزینه راه‌اندازی کارخانه میلگرد، یکی از پرسش‌های متداولی است که افراد از فعالان بازار می‌پرسند. پاسخ به این پرسش بسیار پیچیده است و باید عوامل مختلفی را بررسی کرد. در این مقاله بررسی می‌کنیم که برای راه‌اندازی یک کارخانه تولید میلگرد در کدام بخش‌ها باید هزینه کنید. اما امکان برآورد مبلغ سرمایه به صورت دقیق وجود ندارد. زیرا سرمایه مورد نیاز و سود حاصل از تولید میلگرد، در هر بازه زمانی متفاوت خواهد بود.

هزینه خرید زمین و سازه‌ کارخانه

اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید تعیین کنید این است که کارخانه در کدام بخش از کشور ساخته می‌شود. احتمالا می‌دانید که هزینه زمین در هر بخش از کشور با بخش دیگر متفاوت است. پس برآورد قیمت زمین یکی از اولین کارهایی است که باید انجام بدهید. اگر سوله‌های ساخته شده در شهرک‌های صنعتی را بگیرید، یک واحد صنعتی آماده راه‌اندازی دارید و باید به سراغ سایر هزینه‌های راه‌اندازی کارخانه میلگرد بروید. اما اگر زمین خام خریده باشید، چالش‌های ساخت و ساز را هم باید پشت سر بگذارید. در این صورت هزینه مصالح، مجوزهای ساخت و ساز، نیروی کار و آماده‌سازی واحد صنعتی را هم به سرمایه مورد نیاز برای راه‌اندازی کارخانه اضافه کنید.

 

هزینه راه اندازی کارخانه های تولید کننده میلگرد به عوامل مختلفی وابسته است.

 

هزینه‌های دریافت مجوز

اگر زمین خام خریده‌اید و خودتان قصد دارید بنای کارخانه را راه‌اندازی کنید، بعد از خرید زمین باید به دنبال مجوزهای لازم بروید. مهم‌ترین مجوزهایی که برای راه‌اندازی کارخانه نیاز دارید، عبارتند از:

میلگرد یکی از مقاطعی است که باید مطابق با استانداردهای روز داخلی و بین‌المللی ساخته شود. به همین دلیل ممکن است بعد از راه‌اندازی خطوط تولید هم به دریافت استانداردها نیاز داشته باشید؛ استانداردهای ایزو و استانداردهای زیست‌محیطی دو مورد از مهم‌ترین معیارهایی هستند که برای دریافت مجوز تولید باید فراهم کنید.

دقت داشته باشید که علاوه بر هزینه دریافت مجوز، هزینه‌های وکالت و مشاوره را در نظر بگیرید. دریافت این مجوزها، جزئیات و پیچیدگی‌های بسیاری دارد و تنها افراد حرفه‌ای از عهده کاغذبازی‌ها و تأمین معیارهای آن برمی‌آیند. اگر بدون تجربه قبلی بخواهید برای اخذ جوازهای مختلف اقدام کنید، احتمالا تا مدت زیادی در این مرحله می‌مانید و به نتیجه‌ای که انتظار دارید، نمی‌رسید.

هزینه خط تولید و دستگاه‌های مورد نیاز برای آن

هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری دستگاه‌ها و خطوط تولید یکی از اصلی‌ترین هزینه‌های راه‌اندازی کارخانه میلگرد است که باید آن را برآورد کرد. بعضی از تجهیزات مورد نیاز برای این کارخانه، در کشور تولید می‌شوند و امکان خرید نمونه‌های داخلی با قیمت کم‌تر وجود دارد. اما بعضی از تجهیزات صادراتی هستند، مشابه داخلی آن‌ها وجود ندارد و قیمتشان به نرخ دلار وابسته است. 

بعضی از کارخانه‌دارها تصور می‌کنند با خرید تجهیزات دست دوم، می‌توانند هزینه‌هایشان را کاهش بدهند. اما این افراد به پولی که باید برای تعمیر و نگهداری از این دستگاه‌ها خرج کنند، توجهی ندارند و فقط به قیمت اولیه آن‌ها نگاه می‌کنند! هزینه تعمیر و نگهداری دستگاه‌های دست دوم، آنقدر بالاست که نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد.

تأسیس واحد کنترل کیفی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه داشته باشید؛ کارخانه های تولید کننده میلگرد برای اینکه امکان عرضه محصولاتشان در سراسر کشور را داشته باشند، باید از استانداردهای ISIRI 3132 پیروی کنند. در این استاندارد راه‌اندازی واحد کنترل کیفی ضروری است. بنابراین صاحبان کارخانه باید هزینه‌های راه‌اندازی این واحد را هم در نظر بگیرند.

تأثیر روش تولید میلگرد روی هزینه مورد نیاز برای راه‌اندازی کارخانه 

میلگردهای موجود در بازار به روش‌های مختلفی که در ادامه نام می‌بریم، تولید می‌شوند:

نورد سرد، کم‌هزینه‌ترین خط تولید است، اما خروجی آن کیفیت بالایی ندارد. روش‌های آلیاژسازی و ترمکس، باکیفیت‌ترین میلگردها را تولید می‌کنند، اما هم هزینه دستگاه‌ها و راه‌اندازی و نگهداری خطوط تولیدشان زیاد است و هم قیمت میلگرد برای مشتری بالا می‌رود. فرایند نورد گرم، روشی است که هم خطوط تولید و تجهیزاتی با قیمت قابل قبول دارد و هم خرید خروجی آن برای مشتری مقرون به صرفه است؛ به همین دلیل اکثر کارخانه‌های داخلی از روش نورد گرم برای تولید میلگردهایشان استفاده می‌کنند.

دستمزد کارکنان کارخانه میلگرد

هر کارخانه میلگرد به منابع انسانی در رده‌های مختلف تکنسین، سرپرست، مدیر میانی و مدیر ارشد نیاز دارد. دستمزد هرکدام از نقش‌ها با توجه به معیارهایی مثل تخصص مورد نیاز، حجم کار و ساعات کاری تعیین می‌شود. اما حداقل دستمزدی که باید به منابع انسانی بپردازید، مطابق با قانون کار است. علاوه بر آن، کارخانه‌های تولید میلگرد کارکنانشان را بیمه هم می‌کنند و در مناسبت‌های مختلف، به آن‌ها هدایایی ارائه می‌کنند. نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که هزینه منابع انسانی، تنها در ابتدای راه‌اندازی کارخانه از سرمایه اصلی تأمین می‌شود. بعد از آن سود تولید به اندازه‌ای خواهد بود که هزینه‌های مختلف را تأمین می‌کند و در نهایت برای صاحبان کارخانه هم درآمد خالص خواهد داشت.

 

هر کارخانه میلگرد به منابع انسانی مختلفی نیاز دارد.

 

هزینه‌های رقابت با برندهای بزرگ

احتمالا می‌دانید که در حال حاضر میلگرد توسط بزرگ‌ترین مجتمع‌های فولاد کشور تولید می‌شود. این کارخانه‌ها اعتبار زیادی دارند، کیفیت محصولاتشان ثابت شده است و برندشان در ذهن مشتریان ثبت شده است. به همین دلیل رقابت با آن‌ها برای کارخانه‌های تازه‌وارد تولیدکننده میلگرد، کار ساده‌ای نیست. شما باید به هزینه‌هایی که برای  تبلیغات و عرضه میلگرد در بنگاه‌ها برای ارسال به سراسر کشور نیاز دارید هم توجه داشته باشید. 

ممکن است مجبور باشید تا مدت‌ها این هزینه را از جیب بدهید تا به یک برند شناخته‌شده در ذهن مشتریان تبدیل شوید و آن‌ها را برای خرید متقاعد کنید. بودجه‌ای که برای این کار صرف می‌شود، معمولا ارزشش را دارد. زیرا بعد از تبدیل شدن به برند و اثبات کیفیت و اعتبار محصولات، تقاضای همیشگی برای تولیداتتان وجود خواهد داشت و خط تولید کارخانه‌تان هرروز کار می‌کند.

سود تولید میلگرد چقدر است؟

مشتریان به دنبال خرید میلگردی هستند که کیفیت بالا و قیمت مناسبی داشته باشد. البته اکثر آن‌ها به کیفیت بیشتر از قیمت اهمیت می‌دهند، به همین دلیل حاضر تولیدات کارخانه‌های معتبر را با نرخ بالاتر از محصولات واحدهای تولیدی کوچک خریداری کنند. نوسان قیمت میلگرد و احتمالاتی که در مسیر رشد یک کارخانه تولید این مقطع فولادی وجود دارد، امکان برآورد کردن سود را از بین می‌برد.

به طور کلی، اگر با استراتژی درست پیش بروید، هزینه لازم برای تأمین تمام منابع مورد نیاز را داشته باشید، از دستگاه‌های پیشرفته برای تولید استفاده کنید و خروجی خطوط تولید شما، مطابق با نیاز بازار و استانداردهای روز دنیا باشد، احتمالا بعد از مدتی به یک برند معتبر در زمینه تولید میلگرد تبدیل می‌شوید. در نتیجه می‌توانید محصولاتتان را با قیمت مطلوبی به فروش برسانید و سود خوبی به دست آورید. حتی امکان صادرات به کشورهای دیگر را هم به دست خواهید آورد و سود دلاری خواهید داشت.

کلام آخر؛ آیا کارخانه میلگرد راه‌اندازی کنیم؟

 با مطالعه این مقاله متوجه شدید که هزینه راه‌اندازی کارخانه میلگرد بسیار زیاد است. به همین دلیل برای راه‌اندازی یک واحد صنعتی بزرگ که در زمینه تولید این مقاطع فولادی فعالیت دارد، باید چند سرمایه‌گذار جمع بشوند و بودجه مورد نیاز برای راه‌اندازی آن را فراهم کنند. این بودجه باید به اندازه‌ای باشد که منابع مورد نیاز کارخانه را تا زمان سوددهی فراهم کند. 

افرادی که می‌خواهند با سرمایه کم‌تر کارشان را شروع کنند، می‌توانند واحدهای صنعتی کوچک‌تری برای تولید میلگرد راه‌اندازی کنند. برای راه‌اندازی یک کارگاه کوچک تولید میلگرد، می‌توان دستگاه‌ها را به صورت دست دوم خریداری کرد و از ضایعات آهن به عنوان متریال اولیه برای تولید بهره برد. مشتریان کارگاه‌های کوچک، معمولا صنایع محلی هستند. چنین کارگاهی، سود کلان به دنبال نخواهد داشت،‌ اما می‌تواند درآمدی قابل قبول برای شما ایجاد کند.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.