آهن آنلاین
عرضه برق در بورس انرژی باعث رشد تولید و صادرات فولاد می شود

عرضه برق در بورس انرژی باعث رشد تولید و صادرات فولاد می شود

یک‌شنبه 05 تیر 1401
زمان مطالعه: 3 دقیقه

طبق مصوبات اعلام شده، برق صنایع در زمان پیک مصرف باید قطع شود؛ البته برنامه این قطعی ها، از پیش به آن ها اعلام می شود. این مسئله ممکن است در ابتدا باعث افزایش قیمت محصولات تولیدی کارخانه های فولادی و سایر صنایع شود، اما در بازه طولانی مدت می تواند سود خوبی برای آن ها داشته باشد.

امیر توپچی‌پور، کارشناس بازار سرمایه در مورد بحث قطعی برق گفت:

ین انتظار وجود داشت که دولت با یک برنامه‌ریزی دقیق نسبت به قطعی برق شرکت‌های سیمانی و فولادی به طور دوره‌ای و نوبتی اقدام کند تا تولیدات این محصولات با مشکل مواجه نشود و شرکت‌ها بتوانند برنامه‌ریزی برای تولید داشته باشند. براساس آنچه اعلام شد شرکت‌ها می‌توانند شبانه تولید خودشان را ادامه دهند که این اتفاق تاثیر مثبتی در روند بازار خواهد داشت.

 وی اضافه کرد: 

البته این مشکل هنوز به طور کامل برطرف نشده است. علاوه بر آن ظرفیت تولید کشور کمتر از ۱۰۰ میلیون تن است که پاسخگوی تقاضای موجود نیست. زمانی که تولید کارخانه‌ها در حوزه سیمان کاهش پیدا ‌کند در بحث عرضه و تقاضا و قیمت‌ها تاثیر خواهد داشت. ایران از آن دسته کشورهایی است که گاز و برقی ارزان دارد و به همین دلیل شرکت‌های فولادی اقدام به تاسیس کوره‌های الکتریکی کردند و در حال حاضر ۸۰ درصد فولاد کشور از طریق همین کوره‌ها بدست می‌آید. باقطعی برق تولید فولاد کشور تحت تاثیر قرار می‌گیرد و قیمت میلگرد، تیرآهن و سایر محصولات فولادی پرفروش نیز دچار نوسان می شود.

 

قیمت محصولات فولادی نظیر میلگرد باتوجه به کمبود انرژی افزایش می یابد.

 

کاهش صادرات محصولات فولادی با قطعی برق

زمانی که تولید کاهش و به تقاضای داخلی پاسخ داده نشود، میزان صادرات و ارزآوری‌ نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

وی در مورد موضوع عرضه برق در بورس و انرژی اظهار کرد:

با توجه به قیمت‌گذاری دستوری که وجود دارد برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نیست در این حوزه سرمایه‌گذاری کند. اغلب شرکت‌های نیروگاهی تحت تصدی دولت یا دولتی هستند. باید تصمیمات به گونه‌ای باشد که سرمایه‌گذاری در نیروگاه مقرون به صرفه شود. وقتی بحث بورس کالا مطرح شد، این عرضه و تقاضا است که قیمت را تعیین می‌کند و قیمت‌گذاری دستوری باید از این حوزه حذف ‌شود که اتفاق مثبتی است و قطعا صورت‌های مالی شرکت‌های نیروگاهی تحت تاثیر قرار می‌گیرد.با عرضه محصولات فولادی در بورس کالا، قیمت تیرآهن، میلگرد، پروفیل و سایر مقاطع فولادی توسط دولت و باسیاست های کاری بورس تعیین می شود.

توپچی پور در پایان گفت:

فروش برق به کارخانه های فولادی و تولید سیمان با قیمت واقعی و بدون سهیمه های دولتی در ابتدا باعث می شود تا حاشیه سود کمتری برای آن ها داشته باشد و حتی ممکن است بعضی از کارخانه ها دچار ضرر و زیان شوند، اما خط تولید خاموش نمی شود. اگر این مسئله اتفاق بیفتد ممکن است شرکت های خصوصی تامین برق با صنایع قرارداد ببندند و وارد این حوزه شوند و دیگر در سال آینده نگران قطعی برق و کاهش تولید و صادرات محصولات فولادی نباشیم.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.