إ
آهن آنلاین
نگاه محتاط بازار فولاد به آینده با نوسانات ارز و مذاکرات

نگاه محتاط بازار فولاد به آینده با نوسانات ارز و مذاکرات

سه‌شنبه 17 تیر 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به‌گزارش آهن‌آنلاین؛ بازار فولاد بعد از جنگ همچنان به روزهای اوج خود بازنگشته است و ازطرفی تعطیلات مذهبی نیز این بخش را تحت تاثیر قرار داد. بررسی معاملات محصولات زنجیره فولاد در هفته سوم تیر‌ماه نشان می‌دهد که محدودیت و قطعی برق همچنان در واحدهای تولیدی این زنجیره ادامه دارد که موجب افت حجم عرضه‌ها و معاملات شده است و ازطرفی بررسی قیمت‌ها نیز نشان می‌دهد که بعد از لغو تغییر فرمول قیمت‌گذاری گندله همچنان قیمت‌ آهن آلات در مدار نزولی قرار دارند که این موضوع تحت‌تاثیر وضعیت برق در کارخانه‌ها اتفاق افتاده است. 

به‌عبارت بهتر در روز یکشنبه 16 تیر ماه تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران میزبان 55 هزار تن آهن‌اسفنجی بود که باتوجه به ثبت تقاضای 0.9 برابری نسبت به عرضه 59.9 درصد عرضه‌ها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون هرکیلو آهن‌اسفنجی در معاملات روز یکشنبه نسبت به هفته گذشته 4.9 درصد کاهش داشت و به 15 هزار و 113 تومان رسید. میانگین قیمت معاملات آهن‌اسفنجی طی هفته گذشته 15 هزار و 897 تومان به‌ازای هرکیلوگرم به ثبت رسیده بود. همچنین بررسی معاملات روز دوشنبه 17 تیر نیز نشان می‌دهد که در بازار فیزیکی بیش از 244 هزار تن شمش عرضه شد که با تقاضای 157 هزار و 720 تنی مواجه شد و در نهایت 42 درصد از شمش‌های عرضه شده با میانگین قیمت 29 هزار و 511 تومان موردمعامله قرار گرفت. با لغو فرمول قیمت‌گذاری گندله قیمت شمش به مسیر صعودی خود ادامه داد و این در حالی است که آهن‌ اسفنجی از این قاعده پیروی نکرد و روند کاهشی را طی کرد.

حجم تقاضا برای محصولات فولادی به‌کمترین حالت ممکن رسیده است و معاملات به‌صورت محتاطانه انجام می‌شود و رکود در ساخت‌ساز و مسکن مهم‌ترین دلیل کاهش قابل‌توجه تقاضا برای محصولاتی همچون شمش و میلگرد به‌حساب می‌آید. این در حالی است که قطعی برق نیز موجب افت میزان فعالیت واحدهای تولیدی شده است و و دراین‌بین اخباری مبنی‌بر افزایش صادرات نفت و گاز طی ماه‌های گذشته منتشر شده است که درصورتی که وجوه حاصل از این صادرات به کشور بازگردد می‌تواند موجب رونق صنایع مادر به‌ویژه صنعت فولاد می‌شود. در وضعیت فعلی اقتصاد ایران به حداقل‌ها قانع است و همه معاملات به‌صورت محتاطانه انجام می‌شود و در ادامه میزان عرضه و تقاضا برای محصولات زنجیره فولاد کاهش داشته است و این در حالی است که تقاضای پنهان در بازار زیاد است و معامله‌گران در انتظار نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا هستند تا اثرات آن کمترین نتیجه را بر فعالیت‌های اقتصادی بگذارد. در این ‌بین دولت باید با مدیریت نرخ ارز به کنترل نوسانات بازار کمک کند تا فعالان فولادی با اطمینان بیشتری به تولید و صادرات ادامه دهند.

زنجیره فولاد در سراشیبی ارزش

بررسی بازار آزاد فولاد نیز نشان می‌دهد که قیمت محصولات زنجیره کاهشی بوده است، به‌عبارت بهتر میلگرد ذوب‌ آهن اصفهان به‌صورت میانگین 1.3 درصد لفت قیمت را به ثبت رساند و هرکیلوگرم میلگرد 16 تولیدی این شرکت با قیمت 34 هزار و 180 تومان به فروش رسید. این‌در حالی است که تیرآهن تولیدی شرکت ذوب‌آهن اصفهان افزایشی بود و تیرآهن سایر 14 تولیدی این کارخانه با 0.7 درصد رشد با قیمت 44 هزار و 550 تومان به‌ازای هرکیلوگرم مورد‌معامله قرار گرفت. محصولات عریض فولادی در روز سه‌شنبه 17 تیرماه بدون تغییر قیمت در بازار آزاد عرضه شدند و موردمعامله قرار گرفتند. 

به‌عنوان مثال هرکیلوگرم پروفیل اصفهان سایز 20*20 با قیمت 40 هزار و 910 تومان به‌ازای هرکیلوگرم به‌فروش رسید. همچنین ورق سیاه تولید شرکت فولادمبارکه اصفهان نیز روند کاهشی رابه‌ثبت رساند و ورق سیاه سایز 1250 با 2.2 درصد افت با قیمت 37 هزار تومان به‌ازای هرکیلوگرم به‌فروش رسید. به‌طور کلی در هفته سوم تیرماه، بازار فولاد ایران همچنان زیر فشار شدید اختلالات انرژی و کاهش تقاضای ساخت‌وساز است؛ قطعی برق صنایع فولادی باعث افت محسوس عرضه در بورس کالا و کاهش شدید تولید شد. تقاضای ضعیف ناشی از رکود مسکن و نوسانات نرخ ارز نیز معاملات را محتاطانه نگه داشته است . قیمت‌ها در زنجیره فولاد به‌ویژه آهن‌اسفنجی و ورق سیاه روند نزولی دارند و تنها شمش به‌طور ناپایدار بالا رفته است. با این حال، امیدواری به بازگشت نقدینگی نفت و گاز و نتایج مذاکرات سیاسی، همراه با مدیریت نرخ ارز، از جمله عوامل تعیین‌کننده برای بهبود وضعیت آینده بازار فولاد به شمار می‌آیند.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.