إ
آهن آنلاین
واکنش بازار فولاد و آهن آلات به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش بازار فولاد و آهن آلات به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

یک‌شنبه 31 فروردین 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین؛ بازار فولاد پیش از آغاز مذاکرات ایران و امریکا نسبت به این مهم واکنش نشان داد و طی دو هفته گذشته قیمت انواع محصولات زنجیره فولاد در نوسان است. طی دور دوم مذاکرات واکنش‌ها نسبت به این موضوع تشدید شد و قیمت‌ها با شیب نزولی بیشتری پیش رفتند و این در حالی است که هیچ چشم‌اندازی یا تحلیل دقیقی را نمی‌توان برای نتیجه مذاکرات در صورت مثبت یا منفی بودن ارائه داد. با این وجود نرخ ارز عقب‌نشنیی کرد و وارد کانال 81 هزار تومان شد که در صورت نتیجه مثبت این روند کاهشی نرخ دلار ادامه خواهد داشت و شاهد افت قیمت‌ها در زنجیره فولاد و آهن آلات فراتر از وضعیت فعلی خواهیم بود.

این موضع اگرچه به سود بازار داخلی و قعالان صنایع کوچک است اما کاهش نرخ ارز صادرات را به صورت جدی تحت تاثیر قرار خواهد داد. از طرفی در صورت مثبت اعلام شدن نتیجه کذاکرات طی هفته‌های آتی احتمال آن می‌روند که به مرور زمان تحریم‌ها نسبت به شرایط فعلی کمتر شود و مقاصد بین‌المللی بیشتری میزبان فولاد ایرانی شوند و از طرفی پیش‌بینی می‌شود در صورت تحقق این موضوع بازار ایران سرمایه‌گذاران خارجی را برای توسعه و طرقی صنعت فولاد جذب کند و همچنین تکنولوژی به روز وارد واحدها و صنایع تولیدی کشور شود و از این رو پیش‌بینی می‌شود حجم تولید در واحدهای صنعتی بزرگ فولاد کشور افزایش یابد و عرضه در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران نیز روند صعودی داشته باشد و عرضه و تقاضا به وضعیت تعادل برسد و نحوه قیمت‌گذاری نیز به صورت شفاف انجام شود.

از طرفی مشکل عمده بخش فولاد کمبود برق و گاز در کشور است که پیش‌بینی می‌شود در صورت مثبت شدن نتیجه مذاکرات ایران و امریکا برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی سرمایه خارجی وارد کشور شود تا مشکل قطعی برق در این واحدها به پایان برسد. این موراد خوشبینانه‌ترین موارد نتایج مذاکرات بین ایران و امریکا طی هفته‌های آینده است که تحقق این موضوع‌ها به اما و اگرهای بسیاری نیاز دارد. موضوعی که در این میان مطرح می‌شود این است که تورم اقتصادی کشور فارغ از موضوع تحریم مسائل دیگری نیز وجود دارد که برآیند آن‌ها افزایش نرخ ارز است و مهم‌ترین آن کسری بودجه است. اوراق قرضه و ناترازی انرژی ازحمله مواردی هستند که دولت باید به آن‌ها رسیدگی کند و ارتباطی به تحریم‌ها ندارد.

بازار فولاد طرفیت کاهش قیمت ندارد

در حال حاضر قیمت‌ها بعد از کاهش در یک کانال معین به ثبیت رسیده‌اند، به عبارت بهتر نحوه قیمت‌گذاری شمش در بازار ایرانی حاصلضرب نرخ صادراتی با قیمت دلار مبادله است و موضوع مذاکرات نیز حباب قیمت شمش را خارج کرده است. از این رو طی روزهای آینده با افت بیشتر نرخ ارز، کاهش قیمت بیش از این برای شمش و سایر محصولات زنجیره فولاد منطقی نیست. در صورتی که با گرم شدن هوا قطع برق در واحدهای تولیدی تشدید شود وضعیت زنجیره به هم می‌ریزد و میزان تولید و فروش کاهشی می‌شود و این در حالی است که هزینه تولید نسبت به سال 1403 چیزی حدود 20 درصد افزایش داشته است. به طور کلی زنجیره فولاد برای کاهش قیمت فراتر از وضعیت فعلی ظرفیت ندارد و در حال حاضر قیمت‌گذاری شمش در تالار صنعتی بورس کالا با نرخ دلار مبادله‌ای 70 هزار تومان انجام می‌شود.

در این میان موضوع تقاضا و عقب‌نشینی مشتریان تنها عاملی است که بر زنجیره فولاد در کوتاه مدت تاثیر می‌گذارد، چراکه رکود سنگین مصرفی بر بازار فولاد سایه انداخته است و مشتری واقعی برای محصولات این زنجیره وجود ندارد و در چنین شرایطی قطع برق بیش از همه روند تولید فولاد میانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و به این ترتیب روند تولید در زنجیره مختل خواهد شد.بررسی بازار آزاد در روز یکشنبه 31 فروردین ماه نشان می‌دهد که هر کیلوگرم میلگرد ذوب آهن اصفهان با میانگین قیمت 35 هزار و 910 تومان در بازار عرضه شد که نسبت به روز قبل تغییر قیمت نداشته است. 

 

بندیل‌های میلگرد ذوب آهن اصفهان در سایزهای مختلف
بندیل‌های میلگرد ذوب آهن اصفهان در سایزهای مختلف

 

شایان ذکر است که تیرآهن 18 تولیدی همین شرکت نیز در روز مورد بررسی با قیمت 36 هزار 360 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسیده است. پروفیل اصفهان نیز در روز آخرین روز فروردین ماه 1.1 درصد کاهش قیمت نسبت به روز گذشته را به ثبت رسانده و به عنوان مثال پروفیل 20*20 تولیدی این واحد تولیدی با قیمت 41 هزار و 180 تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار آزاد مورد معامله قرار گرفت. 

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.