إ
آهن آنلاین
غافگیری صنعت فولاد در پی قطعی زودهنگام برق

غافگیری صنعت فولاد در پی قطعی زودهنگام برق

سه‌شنبه 26 فروردین 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین؛ طبق روال سال‌های گذشته صنعت فولاد با محدودیت انرژی مواجه است و با این تفاوت که این موضوع در سال‌های گذشته از اواخر خرداد ماه آغاز می‌شد و در سال 1404 قطعی‌های برق از 15 فروردین ماه شروع شده است و باعث غافلگیری فعالان فولادی و واحدهای تولیدی شده است. براساس آنچه که فعالان این حوزه می‌گویند با آغاز زودهنگام سهمیه‌بندی برق در واحدهای بزرگ فولادی وضعیت تولید بیش از پیش تحت تاثیر قرار می‌گیرد و براساس اخطارهای برق محدودیت‌ها به کاهش 30 تا 50 درصدی تامین برق واحدهای تولیدی رسیده است و در برخی موارد نیز این محدودیت‌ها به 80 درصد افزایش یافته است. 

وضعیت موجود که بی‌سابقه است آینده صنعت فولاد و آهن آلات را در سال 1404 را نگران‌کننده کرده است. سال گذشته واحدهای تولیدی فعال فولاد با معضل قطعی برق در فصل تابستان و سهمیه‌بندی گاز در فصل زمستان مواجه بودند و این امید را داشتند تا در فصل بهار 1404 بتوانند عقب‌افتادگی‌های تولید و فروش سال قبل را جبران کنند، اما اعمال قطعی زودهنگام همه امیدهای فولادسازان به بن‌بست رساند. شرایط فعلی صنعت فولاد علاوه بر اینکه بر موضوع تولید و فروش تاثیر مستقیم دارد به صورت جدی موضوع اشتغال و بازار داخلی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ادامه فعالیت‌ها در فصل زمستان با نگرانی‌های جدی مواجه خواهد شد.

بی‌رمقی در بازار فیزیکی زنجیره فولاد

در حالی که قیمت آهن آلات در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران از ابتدای سال جاری روند افزایشی را در پیش گرفته بودند در هفته چهارم فروردین 1404 عقب‌نشینی کردند و در مدار نزولی قرار گرفتند. از این رو در روز یکشنبه 24 فروردین ماه امسال قیمت آهن اسفنجی از کانال 18 هزار تومان عقب‌نشینی کرد و به کانال 17 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم کاهش یافت. این در حالی است که حجم عرضه این محصول در تالار فیزیکی نیز کاهشی بوده است. همچنین در روز معاملاتی 25 فروردین ماه حجم معاملات شمش در هفته پایانی فروردین نسبت به هفته گذشته فقط یک درصد افزایش داشته است و از این رو 29 درصد شمش‌های عرضه شده مورد معامله قرار گرفت. پیش‌بینی می‌شود با ادامه قطعی‌های برق در واحدهای فولادی روند عرضه و معاملات شمش در بازار فیزیکی طی هفته‌های آتی کاهشی شود و بازار فولاد مجددا وارد یک رکود سنگین شود.

بررسی بازار فیزیکی نشان می‌دهد که میانگین قیمت معاملاتی شمش‌های عرضه شده 29 هزار و 737 تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته افت 2 درصدی را نشان می‌دهد. کاهش قیمت‌ها در بازار صنعتی در حالی رقم خورده است که نرخ ارز در بازار روند نزولی در پیش گرفته است و از کانال 150 هزار تومان به زیر 90 هزار تومان رسیده است و این در حالی رقم می‌خورد که رشد قیمت محصولات زنجیره فولاد تا پیش از این همگام با نرخ ارز افزایش نمی‌یافت. از طرفی بازار جهانی فولاد تحت تاثیر تنش بین امریکا و چین و احتمال تشدید جنگ تجاری در بازار جهانی وضعیت نابسامانی دارد و فعالان این حوزه چشم‌انتظار تصمیم‌های دونالد ترامپ در آینده هستند.

بازار آزاد فولاد در خواب بهاری

بررسی بازار آزاد زنجیره فولاد نشان می‌دهد که قیمت‌ها باتوجه به روند نزولی نرخ ارز، کاهشی اعلام شد و برخی از واحدهای تولیدی بزرگ محصولات خود را بدون تغییر قیمت در بازار روز سه‌شنبه 26 فروردین ماه عرضه کردند. به عنوان مثال میلگرد 18 تولیدی شرکت ذوب آهن اصفهان بدون تغییر نرخ و با قیمت 34 هزار و 90 تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار عرضه شد و این در حالی است که میلگرد میانه با افت 0.3 درصدی همراه بود. وضعیت بازار تیرآهن به عنوان یک محصول طویل دیگر همچون میلگرد بود و روند قیمت کاهشی بود.

 

میلگرد 18 ذوب آهن اصفهان
میلگرد 18 ذوب آهن اصفهان

 

به عنوان مثال میانگین قیمت تیرآهن ذوب آهن اصفهان در روز مورد بررسی با افت 1.2 درصدی همراه بود و هر کیلوگرم تیرآهن 18 تولیدی این شرکت با قیمت 36 هزار و 820 تومان در بازار عرضع و مورد معامله قرار گرفت. وضعیت بازار مقاطع عریض فولادی نیز بدون تغییر قیمت همراه بود و از این رو هر کیلوگرم پروفیل ساختمانی تولیدی تهران با قیمت 43 هزار و 160 تومان به ازای هر کیلوگرم روانه بازار آزاد شد و وضعیت بازار ورق گرم نیز نزولی گزارش شد و ورق سیاه سایز 2000*1000 فولاد مبارکه با افت 4.4 درصدی همراه بود.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.