إ
آهن آنلاین
بهاری آرام برای بازار آهن آلات

بهاری آرام برای بازار آهن آلات

سه‌شنبه 19 فروردین 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران در هفته سوم فروردین ماه سال 1404 نشان می‌دهد که 244 هزار و 175 تن شمش فولاد در این بازار عرضه شد که با تقاضای 268 هزار و 500 تنی مواجه شد و در نهایت 156 هزار و 815 تن از این محصول مورد معامله قرار گرفت. به‌عبارت بهتر در هفته معاملاتی سوم فروردین ماه 64 درصد از شمش‌های عرضه شده که با میانگین قیمت  30 هزار و 294 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. مقایسه آمار تالار فیزیکی بورس کالا نسبت به آخرین هفته معاملاتی اسفند ماه سال 1403 نشان می‌دهد که حجم عرضه و معاملات به ترتیب 37 درصد و 34 درصد افزایش داشته است و این درحالی است که میانگین قیمت معاملاتی در هفته سوم فروردین نسبت به هفته پایانی اسفند با افزایش 3 درصدی همراه بوده است. صنعت فولاد زمستان 1403 را با محدودیت و دشواری‌های بسیار پشت سر گذاشت، به‌طوری‌که قطعی برق و گاز در واحدهای تولیدی موجب شده بود تا حجم تولید به‌صورت قابل‌توجهی کاهش یابد و ازاین‌رو تالار فیزیکی بورس کالا در هفته‌های پایانی سال 1403 با بی‌رمقی همراه بود.

صنعت فولاد سال جدید را در وضعیتی آغاز کرد که محدودیت و قطعی برق و گاز در صنایع مادر به اتمام رسیده بود و واحدهای صنعتی با حداکثر ظرفیت خود فعالیت می‌کردند و ازاین‌رو طبق روال سال‌های گذشته پیش‌بینی می‌شود صنعت فولاد تا پایان فصل بهاری سال جاری وضعیت پایداری داشته باشد و به‌عبارت بهتر برای اردیبهشت ماه، وضعیت آرامی تصور می‌شود و این درحالی است براساس تجربه سال‌های گذشته سهمیه‌بندی برق و گاز در دو ماه اردیبهشت و فروردین وجود ندارد.

چشم‌ انتظاری فولاد به تصمیم‌ های ترامپ

نرخ ارز در حال جولان دادن در مسیر صعودی بود و طی روزهای گذشته وارد کانال 105 هزار تومان نیز شده بود و در این بین موضوع مذاکرات بین ایران و امریکا موجب عقبگرد مسیر نرخ ارز شد و ازاین‌رو در روز سه‌شنبه 19 اسفند ماه نرخ ارز وارد کانال 99 هزار تومان شد. اگرچه نرخ ارز یکی از مهم‌ترین فاکتورها در قیمت‌گذاری محصولات صنعتی و فولادی به‌حساب می‌آید، اما موضوعی که در بازار ایران مطرح است موضوع عرضه‌وتقاضا است. چراکه رکود در بخش مسکن و ساخت‌وساز موجب شده است تا حجم تقاضا به‌صورت قابل‌توجهی کاهش یابد. اگرچه نرخ ارز کاهشی شود اما عدم تعادل عرضه‌وتقاضا و خریدهای اعتباری اجازه کاهش قیمت را در زنجیره فولاد نمی‌دهد. بنابراین برای دو ماه آینده نمی‌توان روند نزولی را برای محصولات فولادی به‌ویژه شمش پیش‌بینی کرد و در این میان کاهش قیمت‌ها به سود بازار صادراتی فولاد ایرانی نخواهد بود.

از طرفی با تشدید جنگ تجاری بین امریکا و چین بازار صادراتی فولاد تحت تاثیر قرار می‌گیرد. در مقابل درصورتی‌که موضوع توافق ایران و امریکا مثبت باشد، احتمال کاهش و حذف برخی تحریم‌ها وجود دارد و ازاین‌رو می‌توان گفت طی ماه‌های آتی بازارهای بیشتری به‌سمت فولاد ایرانی باز می‌شود و درصورت عدم تواقق نیز وضعیت به‌همین منوال پیش خواهد رفت، اما به‌هرحال بازار فولاد در داخل شرایط مناسبی ندارد و به‌دلیل ضعف تقاضا قیمت‌ها کاهشی نخواهند بود و از سمت تقاضا چشم‌انداز مثبتی برای این صنعت قابل تصور نیست. افزایش قیمت آهن طی روزهای اخیر به پول‌های سرگردانی مربوط می‌شود که با امید کسب بازدهی وارد این بازار شده‌اند.  وضعیت فعلی سال گذشته نیز تکرار شد و در پایان سال 1402 و اوایل سال گذشته وضعیت فروش و افزایش قیمت‌ها در بازار فولاد قابل پذیرش بود اما بعد از آن بازار تا پایان سال شرایط نامطلوبی را تجربه کرد.

بررسی بازار آزاد فولاد در روز 19 فروردین ماه 1404 نشان می‌دهد که قیمت محصولات نسبت به ریزش نرخ ارز واکنش نشان دادند و از این میلگرد ذوب آهن اصفهان به‌صورت میانگین 2.5 درصد افزایش قیمت را به ثیت رساند و به عنوان مثال هر کیلوگرم میلگرد 18 تولیدی این شرکت با قیمت 37 هزار تومان و 730 تومان به فروش رسید. همچنین تیرآهن شرکت ذوب آهن اصفهان نیز روند صعودی داشت و نسبت به روز گذشته به‌صورت میانگین هر کیلوگرم تیرآهن با رشد 1.2 درصدی همراه بود و تیرآهن 16 ذوب آصفهان با قیمت 35 هزار و 910 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. 

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.