إ
آهن آنلاین
ایران در ژانویه ۲۰۲۵ رکورددار کاهش تولید فولاد در جهان شد

ایران در ژانویه ۲۰۲۵ رکورددار کاهش تولید فولاد در جهان شد

یک‌شنبه 12 اسفند 1403
زمان مطالعه: 6 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - انجمن جهانی فولاد گزارشی درباره میزان تولید جهانی فولادخام در ماه ژانویه 2025 میلادی (11 دی تا 11 بهمن 1403) منتشر کرده است که براساس آن ایران رتبه دهم برترین فولادسازان جهان خود را حفظ کرد و با تولید 2 میلیون و 200 هزار تن فولاد پس از آلمان و برزیل، در این جایگاه قرار گرفته است. انجمن جهانی فولاد درباره میزان تولید جهانی فولاد خام در ماه ژانویه 2025 اعلام کرد که تولید جهانی این محصول در این ماه در کل جهان به 151.4 میلیون تن رسیده است که 4.4 درصد نسبت به‌همین ماه در سال 2024 کاهش داشته است.

این گزارش براساس اطلاعات گزارش‌شده از 71 کشور تولیدکننده فولاد و آهن‌‌آلات به انجمن جهانی فولاد جمع‌آوری شده است و نشان می‌دهد در این ماه تولید فولاد فقط در هند و آمریکا افزایشی بوده و درمقابل، میزان رشد تولید در ماه ژانویه در بقیه فولادسازان بزرگ جهان و از جمله چین و ژاپن منفی بوده است. همچنین، آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد که بیشترین افزایش تولید در ماه ژانویه امسال نسبت ماه مشابه در سال 2024 مربوط‌ به کشورهای هند و آمریکا است که به‌ترتیب رشد 6.8 و 1.2 درصدی را تجربه کرده‌اند.

10 تولیدکننده برتر فولاد خام جهان

براساس آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد، سه کشور برتر تولید فولاد خام در جهان همچنان چین، هند و ژاپن بوده و چین در ماه ژانویه امسال 81 میلیون و 900 هزار تن فولادخام تولید کرده است که 5.6 درصد نسبت به‌همین ماه در سال گذشته کاهش داشته است.

 

ده کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان
ده کشور برتر تولیدکننده فولاد جهان

 

هند در ماه ژانویه با تولید 13 میلیون و 600 هزار تن فولاد خام، رشد نقطه‌به‌نقطه 6.8 درصدی تجربه کرده است و ژاپن با تولید 6.8 میلیون تن فولاد خام کاهش 6.6 درصدی نسبت‌به ژانویه سال گذشته را ثبت کرده است. براساس این گزارش تولید فولاد خام در ایالات متحده آمریکا در ماه ژانویه امسال 6 میلیون و 600  هزار تن تخمین زده شده است، گفتنی است آمریکا چهارمین فولاد ساز برتر جهان است.

گزارش انجمن جهانی فولاد درادامه تاکید کرده است که روسیه 6 میلیون تن فولادخام تولید کرد که 0.6 درصد کاهش تولید نسبت به‌همین ماه در سال پیش را نشان می‌دهد. این کشور با این میزان تولید در جایگاه پنجمین کشور تولیدکننده فولاد جهان قرار دارد. طبق این گزارش، در اولین ماه سال میلادی جاری، کره‌جنوبی باتولید 5 میلیون و 200 هزار تن فولاد خام و با 8.8 درصد کاهش نقطه‌به نقطه در رتبه ششم تولیدکنندگان فولاد جهان قرار گرفت.

براساس این گزارش، ترکیه  با تولید 3.2 میلیون تن و  با افت 1.4 درصدی  نسبت‌به تولید ژانویه 2025 در رتبه هفتم تولیدکنندگان برتر فولاد جهان در ماه ژانویه قرار دارد. میزان تولید فولاد خام آلمان نیز با‌توجه‌به کاهش 8.8 درصدی نقطه‌به‌نقطه به 2 میلیون و 800 هزار تن در اولین ماه سال جاری رسید و این کشور در رتبه هشتم صادرکنندگان فولاد قرار گرفت.

ایران، با وجود قرار داشتن در میان ۱۰ کشور برتر تولیدکننده فولاد، در ماه اخیر با افت قابل‌توجهی در تولید مواجه شده است. میزان تولید فولاد خام کشور با کاهش ۲۴.۱ درصدی به ۲.۲ میلیون تن رسیده که تقریباً یک‌چهارم کمتر از ژانویه ۲۰۲۴ است. این افت تولید می‌تواند ناشی از عواملی مانند قطعی برق، کمبود انرژی و تغییرات مدیریتی در صنعت فولاد باشد.

در این دوره، بحث‌های زیادی پیرامون تغییر مدیران عامل کارخانه‌ های فولادی مطرح شد که در نهایت منجر به تغییر مدیریت در سه شرکت بزرگ این حوزه شد.

کاهش تولید فولاد تنها به ژانویه ۲۰۲۵ محدود نمی‌شود، بلکه در ماه‌های ابتدایی سال ۱۴۰۳ نیز این روند ادامه داشته است. در مقایسه با ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، تولید فولاد خام کشور ۵.۵ درصد کاهش یافته است. علاوه‌براین، تولید بیلت و بلوم نیز با افت ۷.۲ درصدی روبه‌رو بوده که زنگ خطری جدی برای این صنعت محسوب می‌شود.

ازسوی‌دیگر، صادرات فولاد خام ایران نیز روندی نزولی را تجربه کرده است. در ۱۰ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، حجم صادرات فولاد خام کشور ۶.۳ میلیون تن بود، اما در بازه مشابه سال ۱۴۰۳ این میزان به ۵ میلیون تن کاهش یافت که نشان‌دهنده افت ۲۱ درصدی است. همچنین، محصول اسلب که سال گذشته ۹۱۷ میلیون دلار ارزآوری داشت، امسال تنها ۵۸۸ میلیون دلار صادرات داشته است که می‌تواند پیامدهای منفی بر تراز تجاری کشور داشته باشد.

باتوجه‌به این روند کاهشی، بررسی علل کاهش صادرات و یافتن راهکارهای مؤثر برای بهبود شرایط ضروری است. از دست دادن فرصت‌ها و ظرفیت‌های صادراتی می‌تواند تبعات جبران‌ناپذیری بر بازار ارز و اقتصاد کشور داشته باشد.

میزان تولید فولاد خام در مناطق مختلف جهان

براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه «ژانویه» امسال، کشورهای تولیدکننده فولاد در خاورمیانه که شامل: ایران، قطر، عربستان سعودی و امارات متحده عربی هستند، در مجموع 4 میلیون و 200 تن فولاد خام تولید کردند که 15.3 درصد کاهش نقطه‌به‌نقطه را نشان می‌دهد. این موضوع ناشی از افت قابل توجه تولید فولاد در ایران است.

تولید فولاد در مناطق مختلف جهان

آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد حکایت از آن دارد که، کشورهای تولیدکننده فولاد در آفریقا که شامل کشورهای مصر، لیبی، آفریقای جنوبی و تونس هستند، در مجموع 1.9 میلیون تن فولادخام تولید کردند که 3.5 درصد نسبت‌به ماه مشابه در سال پیش کاهش داشته است.

 

تولید فولاد در مناطق مختلف جهان
تولید فولاد در مناطق مختلف جهان

 

آنگونه‌که در آخرین گزارش انجمن جهانی فولاد آمده، کشورهای حوزه آسیا و اقیانوسیه عضو این انجمن که شامل کشورهای استرالیا، چین، هند، ژاپن، مغولستان، نیوزیلند، پاکستان، کره جنوبی، تایوان، تایلند و ویتنام هستند، ماه «نوامبر» درمجموع 112 میلیون و 300  هزار تن فولاد خام تولید کردند که 4.5 درصد نسبت‌به همین ماه در سال پیش کاهش داشته است. براساس این گزارش، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در ماه «ژانویه» امسال موفق به تولید 10 میلیون و 300 هزار تن فولاد خام شدند که 3.3 درصد کاهش نسبت به «ژانویه» 2024 را نشان می‌دهد.

سایر کشورهای اروپایی تولیدکننده فولاد که عضو اتحادیه اروپا نیستند و شامل کشورهای مقدونیه، نروژ، صربستان، ترکیه و بریتانیا می‌شوند، در این مدت در مجموع 3 میلیون و 500 هزار تن فولاد خام تولید کردند که 6.8 درصد کاهش نقطه‌به‌نقطه نسبت به تولید اولین ماه سال گذشته را نشان می‌دهد. کشورهای آمریکای شمالی شامل: کشورهای کانادا، کوبا، السالوادور، گواتمالا، مکزیک و ایالات متحده آمریکا در مجموع 9 میلیون تن فولاد خام تولید کردند که 0.5 درصد از تولید سال قبل آن‌ها در ماه «ژانویه» کمتر است.

روسیه و سایر کشورهای مستقل مشترک المنافع تولیدکننده فولاد شامل بلاروس و قزاقستان به‌همراه اوکراین در اولین ماه سال جاری در مجموع 7 میلیون تن فولاد خام تولید کردند که 1.4 درصد افزایش تولید نقطه‌به‌نقطه را نشان می‌دهد، البته عمده‌ترین تولیدکننده فولاد در این منطقه «فدراسیون روسیه» است.

تولید فولاد خام در کشورهای آمریکای جنوبی شامل: کشورهای آرژانتین، برزیل، شیلی، کلمبیا، اکوادور، پاراگوئه، پرو، اروگوئه و ونزوئلا، «ژانویه» امسال در مجموع به 3 میلیون و 200 هزار تن رسید که 9.8 درصد نسبت به تولید این کشورها در ژانویه سال گذشته کاهش داشته است.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.