آهن آنلاین
شش هفته پرتلاطم بازار آهن، پایان نوسان یا آغاز موجی تازه؟

شش هفته پرتلاطم بازار آهن، پایان نوسان یا آغاز موجی تازه؟

شنبه 12 آبان 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن‌آنلاین- بازار آهن‌ آلات این روزها وارد فاز جدیدی از تغییرات شده است. بورس کالای ایران با صدور ابلاغیه‌ای اعلام کرده که از ۱۲ آبان، خرید آهن اسفنجی با اعمال سقف سهمیه‌ای برای مشتریان مجاز خواهد بود و شرکت‌های بازرگانی دیگر نمی‌توانند این محصول را از بورس تهیه کنند.

محدودیت یا کنترل؟

 این اقدام به نظر می‌رسد که در واکنش به نوسانات قیمتی و کنترل عرضه و تقاضا در بازار اتخاذ شده باشد، اما تحلیلگران معتقدند که این سیاست، در کنار محدودیت‌های گازی زودهنگام، پیامدهای پیچیده‌ای برای آینده بازار خواهد داشت. این سیاست نه تنها در کوتاه‌مدت به کاهش نوسانات قیمت کمک می‌کند، بلکه در بلندمدت هم ممکن است به افزایش قیمت‌ها و حتی کمبود عرضه منجر شود، به‌ویژه برای تولیدکنندگان کوچک که ظرفیت رقابت با شرکت‌های بزرگ را ندارند. همزمان، هفته گذشته بازار میلگرد نیز به افزایش قیمت‌ها واکنش نشان داد. معاملات این محصول در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۲۹ هزار و ۸۱۷ تومان به ازای هر کیلو، با در نظر گرفتن مالیات، صورت گرفت که رشد حدود ۲ درصدی را نسبت به قیمت‌های پیشین نشان می‌دهد. این در حالی است که قیمت شمش فولادی نیز روند افزایشی خود را برای پنجمین هفته متوالی حفظ کرده و اکنون به حدود ۲۵ هزار و ۲۱۶ تومان رسیده است.

سمت و سوی بازار آهن‌آلات چه خواهد شد؟

به‌طور کلی، فعالان بازار فولاد پیش‌بینی می‌کنند که در هفته‌های آتی همچنان روند صعودی و ثبات نسبی در بازار ادامه یابد. با آغاز زودهنگام محدودیت‌های گاز، این فشارها به احتمال زیاد در سطح قیمت‌ها تأثیر خواهد داشت، و این مسئله به‌ویژه در هفته‌های سرد پیش‌رو نمود بیشتری خواهد یافت. از طرف دیگر، بازار آزاد ارز هم با مقاومت در برابر کاهش قیمت‌ها، بر قیمت‌گذاری‌های فولاد سایه افکنده است. با عدم کاهش در قیمت ارز، چشم‌انداز کاهش قیمت در محصولات فولادی نیز دور از انتظار است. از این رو، نرخ دلار بالاتر از محدوده مورد انتظار مانده و این مسئله مستقیماً روی قیمت‌ها و سودآوری شرکت‌ها در بازار آهن و فولاد تأثیر می‌گذارد.

ثبات کوتاه‌مدت یا چالش‌های جدید؟

و اما در مورد ریسک‌های آینده، یکی از عوامل کلیدی که به‌خصوص توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کرده، انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا است که در روزهای آینده برگزار خواهد شد. این رویداد جهانی بی‌شک تأثیر مستقیمی بر نرخ ارز و در نتیجه قیمت آهن و فولاد خواهد گذاشت. نتیجه این انتخابات می‌تواند روند جدیدی را در بازار ایجاد کند؛ زیرا در صورت وقوع هرگونه تغییر سیاستی، تأثیر آن بر اقتصاد ایران و روابط جهانی محسوس خواهد بود. همچنین، هرگونه سیاست‌گذاری جدید در حوزه انرژی و صادرات، می‌تواند شرایط را برای فعالان بازار آهن پیچیده‌تر کند. به‌ویژه که بحث محدودیت‌های گازی نیز هنوز به‌طور کامل حل‌وفصل نشده است و آینده بازار انرژی در ایران همچنان با ابهام مواجه است. در پایان، وضعیت کنونی بازار آهن‌آلات از دو منظر قابل بررسی است: از یک سو، سیاست‌های کنترلی و محدودیت‌های موجود در کوتاه‌مدت می‌توانند از نوسانات شدید جلوگیری کنند، اما از سوی دیگر، ادامه این شرایط بدون سیاست‌گذاری‌های پایدار، ممکن است در میان‌مدت به افزایش فشار بر بازار آهن و فولاد منجر شود. اکنون زمان نشان خواهد داد که آیا این اقدامات به ثبات بازار کمک خواهند کرد یا ما در ابتدای موجی تازه از تحولات و چالش‌های این صنعت قرار داریم.

تحرکاتی در بازار تیرآهن حس می‌شود!‌

با بررسی بازار آهن آلات درمیابیم که در بسیاری از مقاطع فولادی، عدم تحرک سایه افکنده است. بازار میلگرد در بسیاری از مبادی فروش همچون میلگرد میانه، ذوب آهن أصفهان، نیشابور، ابهر، امیرکبیر و چندی دیگر بدون هیچ گونه تغییراتی نسبت به هفته گذشته، مبادله شده‌اند. هرچند در برخی از شرکت‌ها مانند میلگرد راد همدان و میلگرد آناهیتا گیلان؛ رشد ۰،۳ درصدی در تمامی سایزها را شاهد بوده‌ایم. قیمت هر عدد میلگرد آجدار سایز ۱۴ الی ۲۲ شرکت راد همدان؛ به ۲۸ هزار و ۹۵۰ تومان افزایش یافته است. بازار تیرآهن در برخی از سایزهای شرکت تیرآهن ذوب آهن اصفهان با جهش قیمتی ۱،۳ الی ۴،۳ درصدی مواجه‌بوده است. به عنوان مثال، هر شاخه تیرآهن سایز ۲۴ این شرکت با ۱،۳ رشد قیمتی به ۱۰ میلیون و ۶۳۶ هزار تومان رسیده است. تیرآهن یزد نیز در تمامی سایزهای خود افزایش قیمت ۱،۲ الی ۲،۲ درصدی داشته و هر شاخه تیرآهن ۱۸ این شرکت به ۵ میلیون و ۷۷۲ هزار تومان رسیده است.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.