آهن آنلاین
فولاد چین تهدیدی برای قیمت فولاد ایران

فولاد چین تهدیدی برای قیمت فولاد ایران

یک‌شنبه 22 مهر 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین- تغییرات قیمت آهن‌ آلات در بازار پرنوسان این هفته‌های کشور باعث شده تا متقاضیان و خریداران فاصله بیشتری از بازار بگیرند. نوسان افزایشی قیمت ارز در پی تنش‌های نظامی منطقه باعث شد تا تغییرات قیمت آهن آلات نیز راه پیدا کند. این فعل و انفعالات نظامی و سیاسی موجب شد تا نرخ ارز در هفته گذشته به بیش از ۶۳ هزار تومان برسد و به همین دلیل طبیعی است که متقاضیان مقاطع فولادی برای ورود به بازارها در انتظار اصلاح قیمت ارز باشند.

صعود قیمت‌ها متوقف شد

حملات رژیم اسرائیل به لبنان و واکنش‌های نظامی ایران در طول دو هفته گذشته، قیمت ارز را با افزایش شدیدی مواجه کرد. این افزایش شدید قیمت دلار اگرچه در بازار آهن و فولاد و قیمت مقاطع فولادی با مقاومت مواجه شد اما در هر حال موجب افزایش قیمت تدریجی این آهن‌آلات به‌خصوص میلگرد شد. البته پس از فروکش کردن تدریجی این التهابات و طولانی شدن واکنش‌های نظامی ایران و رژیم صهیونیستی به نظر می‌‌آید اصلاح نرخ دلار در روزهای آتی، مجددا به کاهش قیمت این محصولات نیز بینجامد. کارشناسان حوزه اقتصاد بر این باورند که در صورت تداوم روند کاهش قیمت ارز، مقاطع فولادی نیز همین روند را –البته با کمی تاخیر- تجربه خواهند کرد.

صادرات فولاد چگونه محقق می‌شود؟

در ماه‌های گذشته همواره کارشناسان بر لزوم مانع‌زدایی از مسیر صادرات مقاطع فولادی و افزایش این روند به‌عنوان راه حلی برای برطرف کردن مشکلات این حوزه یاد می‌کنند. اما به نظر می‌رسد که موضوع صادرات مقاطع فولادی علاوه بر مشکلات داخلی باید موانع خارجی را نیز پشت سر بگذارد. در حال حاضرسیاست‌های افزایش صادرات اتخاذ شده توسط چین، به‌عنوان رقیب جدی بازارهای بین‌المللی، حوزه آهن و فولاد را تهدید می‌کند. اگرچه روند وضع تعرفه‌های آنتی‌دامپینگ بر واردات محصولات فولادی که در حال حاضر حدود۱۰ کشور برای حمایت از تولید داخلی خود در برابر واردات از چین وضع کرده‌اند، تا حدی رقابت چین برای نفوذ فولادی به کشورهای هدف را دشوار می‌کند ولی به‌طور مستقیم این شرایط را برای صادرات فولاد ایران نیز ایجاد می‌کند.

تهدید چینی در بازار فولاد ایران

سیاست‌های چین در حوزه فولاد علاوه بر مشکل‌زایی برای صادرات فولاد کشور، می‌تواند بر تولید داخلی این محصولات نیز تاثیر بگذارد. کاهش قیمت آهن آلات چین می‌تواند این محصولات را در بازار داخلی نیز به‌عنوان یک رقیب جدی مطرح کند. بنابراین، به نظر می‌رسد نهادهای سیاست‌گذار در این حوزه پیش و بیش از بازارهای صادراتی، باید با راهکارهایی مانند وضع تعرفه‌های آنتی‌دامپینگ بر واردات محصولات فولادی از چین و عملیاتی کردن آن، از تولید داخلی حمایت کنند وگرنه در آینده نزدیک باید در انتظار گسسته شدن حلقه‌های زنجیره فولاد و آسیب به حوزه تولید نیز باشیم.

مقاطع فولادی در مسیر اصلاح قیمت

بررسی‌های اجمالی نمودار قیمت آهن آلات در کشور نشان از اصلاح تدریجی قیمت‌ها پس از یک هفته پر نوسان در هفته گذشته را دارد. طی چند روز گذشته روند نوسان قیمت میلگرد، تقریبا در تمام کارخانه‌‌ها به‌صورت کاهشی نمایان شد و در بازه ۰.۳ تا یک درصد ادامه داشت. طی این مدت سایزهای پرمصرف میلگرد میانه با کاهش یک درصدی نسبت به روزهای پیش از آن بیشترین روند کاهشی را نشان داد. این محصولات در این کارخانه با ۳۰۰ تومان کاهش قیمت، رقم ۲۵۴۵۰ تومان را ثبت کرد. 

قیمت تیرآهن در سایزهای پرمصرف نیز در کارخانه ذوب آهن طی ۲۴ ساعت گذشته، با اندکی کاهش نسبت به روز پیش از آن اندکی کاهش داشت. در جدول قیمت‌ها سایزهای ۱۶، ۱۸ و ۲۲ تیرآهن در این کارخانه ۰.۷ درصد کاهش را ثبت کرد. در این مدت این محصولات رقم ۲۷۰۰۰ تومان را به ازای هر کیلوگرم ثبت کردند. اگرچه در ۲۴ ساعت گذشته محصولات حوزه آهن و فولاد نوسانات چندانی را تجربه نکرده‌اند اما پیش‌بینی کارشناسان این است که در صورت تداوم وضعیت کنونی، می‌توان در روزهای آتی روند اصلاحی قیمت را در بازار آهن و فولاد کشور تجربه کرد. البته این فراز و فرودها در قیمت مقاطع فولادی نمی‌تواند تاثیر چندانی در بازار معاملات این کالاها داشته باشد و گردش نقدینگی در این بازار بستگی مستقیمی به احیای پروژه‌های عمرانی کلان و رونق ساخت‌و‌ساز مسکن در کشور خواهد داشت که نیاز به برنامه‌ریزی‌های کلان نهادهای بالادست و دولت دارد

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.