تحلیل روند قیمت میلگرد از ابتدای سال 1403 تا امروز
به گزارش آهن آنلاین- هنگام شروع فعالیت بازارها، بازار آهن آلات در ابتدای سال 1403، یک روند صعودی را برای 6 روز آغازین پشت سر گذاشت و پس از آن سوار بر روند کاهشی شد. قیمت فولاد در این بازه زمانی، در شروع مردادماه پایینترین نرخ را به ثبت رساند. به این واسطه نگاهی به روند قیمتی محصول میلگرد خواهیم داشت و بر همین اساس مشاهده میکنیم که در 3 ماه نخست سال جاری یک روند نزولی را پشت سر گذاشته است و کمترین نرخ فروش میلگرد آجدار در تاریخ 20 اردیبهشت ماه با 26 هزار و 200 تومان به ثبت رسید.
قیمت میلگرد با شروع تابستان تب تندتری را پیش گرفت و توانست روند نزولی قیمتهای خود را پوشش دهد و به کانال 30 هزار و 300 تومانی نیز برسد. با توجه به این موضوع که در زمان نگارش این مطلب به تازگی وارد نیمه دوم سال جاری شدهایم نگاهی به روند قیمتی میلگرد ذوبآهن خواهیم داشت. بر اساس نمودار نرخ میلگرد آجدار، قیمت میلگرد ۱۴ ذوب آهن اصفهان در تاریخ 16 مهرماه 30 هزار و 400 تومان اعلام شد.
در پایان فروردینماه، نرخ فروش میلگرد 14 ذوبآهن اصفهان روند کاهش را پیش گرفت و این مسیر تا انتهای اردیبهشتماه ادامه داشت و کف قیمت این محصول در تاریخ 30 اردیبهشت ماه با نرخ 26 هزار و 200 تومان رقم خورد.دولت با استفاده از بورس کالا تلاش کرد تا معاملات فولادی را شفافتر کند و از نوسانات شدید قیمت جلوگیری کند. اما به دلیل تصمیمات لحظهای و خلقالساعه، بازار با بیثباتی مواجه شد و برخی تولیدکنندگان از کاهش سود و مشکلات تولید و صادرات شکایت داشتند.
وضعیت نرخگذاری این محصول در آغاز خردادماه با افزایش همراه شد و تا اواسط تیرماه این روند ادامه داشت. در تاریخ 17 تیرماه نرخ میلگرد ذوبآهن به 28 هزارتومان رسید و این روند کم نوسان تا چهارم مردادماه ادامه داشت. نرخ فروش میلگرد ذوبآهن از 8 مردادماه وارد یک روند صعودی شد و این روند تا نرخ 30 هزار و 300 تومان (14مردادماه) ادامه داشت و این نرخ نسبت به شروع روند، 17 درصد افزایش قیمت را به همراه داشت. در این بازه زمانی گفته شده نرخ دلار نیز از قیمت 58 هزار و 940 تومان به 60 هزار و900 تومان رسید.
مهمترین عواملی که میتوانند بر نوسانات قیمت میلگرد اثر بگذارند عبارتاند از: شرایط اقتصادی کشور، تغییرات نرخ ارز، بازار جهانی فولاد و سیاستهای دولت.یکی از کلیدیترین عوامل در پیشبینی قیمتگذاری میلگرد در سال 1403، نوسانات نرخ ارز است. افزایش یا کاهش قیمت دلار و یورو تأثیر مستقیمی بر هزینههای تولید و واردات مواد اولیه فولادی دارد. هر گونه افزایش نرخ ارز میتواند به طور مستقیم قیمت میلگرد را افزایش دهد. از سوی دیگر، هر گونه تثبیت یا کاهش نرخ ارز میتواند منجر به کاهش یا ثبات نسبی قیمتها شود.
نرخ میلگرد ذوبآهن در تاریخ 16 مهرماه 30 هزار و 400 تومان مورد معامله قرار گرفت. با وجود ثبت این نرخ مشاهده میکنیم که در مقایسه با آغاز سال جدید نرخ فروش این محصول 9 درصد افزایش یافته است. بازار میلگرد در 6 ماهه نخست سال افزایش قیمت را تجربه کرد و روند قیمتی این بازار به طور جدی به میزان عرضه و تقاضا، قیمت مواد اولیه، نرخ ارز و سیاستهای دولت چهاردهم بستگی دارد؛ همچنین نرخ رشد اقتصادی و نقدینگی نیز بر قیمت میلگرد موثر خواهد بود.
گفتنی است که از دیگر عواملی که میتواند بر قیمت میلگرد در 6 ماه دوم تأثیر بگذارد، بودجههای عمرانی است. بودجههای عمرانی کشور نیز بهعنوان یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار بر پیشبینی قیمت میلگرد در سال 1403 شناخته میشود. با توجه به کمبود منابع مالی و کاهش بودجههای عمرانی در سالهای اخیر، عرضه میلگرد کمتر از تقاضا بوده و این موضوع موجب افزایش قیمت آن شده است. چنانچه دولت بودجههای بیشتری به پروژههای عمرانی اختصاص دهد، افزایش تقاضا برای میلگرد میتواند منجر به افزایش قیمتها شود.
با در نظر گرفتن تحولات اقتصادی و سیاسی اخیر، پیشبینی قیمت میلگرد در آینده با عدم قطعیتهای زیادی همراه است. عواملی همچون نرخ ارز، تورم و سیاستهای دولتی میتوانند در سال 1403 بر قیمت میلگرد تأثیرگذار باشند. با وجود این، نوسانات کوتاهمدت بازار نیز همچنان ادامه خواهد داشت. تغییرات سیاسی، شرایط منطقهای و تحولات جهانی میتوانند بهطور غیرمنتظرهای قیمت میلگرد را بالا یا پایین ببرند. از سوی دیگر، حمایت دولت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات میتواند به ثبات بازار میلگرد کمک کند.