إ
آهن آنلاین
نوسانات قیمت پروفیل در سایه مشکلات کارخانه‌های ذوب آهن در سال 1404

نوسانات قیمت پروفیل در سایه مشکلات کارخانه‌های ذوب آهن در سال 1404

شنبه 03 خرداد 1404
زمان مطالعه: 3 دقیقه

کارخانه‌های ذوب آهن همچون سایر تولیدکنندگان مقاطع فولادی با مشکلات متعددی دست‌وپنجه نرم می‌کنند؛ این مشکلات را می‌توان یکی از علل نوسانات نرخ پروفیل در سال جاری دانست. از روند سخت تهیه فولاد گرفته تا بحران انرژی، همگی بر چرخه تولید واحدهای ذوب آهن سایه افکنده‌اند. علاوه‌براین، بازار پروفیل ایران به دلیل محدودیت‌های موجود، توان رقابتی گذشته را ندارد که نتیجه آن، کاهش حجم صادرات بوده است. به‌این‌ترتیب، نوسانات قیمت پروفیل در سایه مشکلات کارخانه‌های ذوب آهن در سال 1404 کاملا محسوس است. در این مطلب، ضمن بررسی قیمت پروفیل، به ارتباط مستقیم نوسانات آن با مشکلات کارخانه‌های ذوب پرداخته‌ایم.

تاثیر بحران تولید فولاد بر بازار پروفیل

فولاد ماده اصلی تولید پروفیل‌های مختلف است که عدم موجودی کافی آن، باعث بحران در بازار می‌شود. چنانچه تولیدکنندگان نتوانند فولاد موردنیاز خود را تهیه کنند، قادر به تولید پروفیل در تناژ درخواستی مصرف‌کنندگان نخواهند بود. درنتیجه، بازار داخلی به خوبی تامین نمی‌شود. بنابراین، بحث بحران تولید فولاد بسیار جدی است و دراین‌راستا، بایستی تصمیمات و تدابیر لازم اتخاذ شود. به‌عبارتی، بحران در تولید فولاد یکی از مهم‌ترین عوامل متغیر شدن قیمت پروفیل است که جهش‌های قیمتی چشمگیری را به بازار آن تحمیل می‌کند. به‌این‌ترتیب، میزان تولید فولاد و قیمت آن، از جمله عوامل مهم در نوسانات بازار پروفیل است که درحال‌حاضر، وضعیت چندان مناسبی ندارد.

نوسانات قیمت پروفیل در سال 1404

در سال 1404 بازار پروفیل فولادی با نوساناتی همراه بوده که بیشتر تحت تأثیر عوامل اقتصادی، سیاسی و زیرساختی داخلی قرار دارد. آغاز سال با ثبات نسبی همراه بود، اما از نیمه دوم فروردین با افزایش تقاضای فصلی و رشد نرخ ارز، روند صعودی قیمت‌ها آغاز شد. در اردیبهشت، محدودیت برق در واحدهای تولیدی، افزایش بهای ورق سیاه و نوسانات نرخ دلار، سبب شد قیمت پروفیل در مقایسه با ابتدای سال، رشد قابل‌توجهی را تجربه کند.

 

نمودار نوسان قیمت پروفیل 20*20 ضخامت 2 ذوب آهن اصفهان سال 1404
نمودار نوسان قیمت پروفیل 20*20 ضخامت 2 ذوب آهن اصفهان سال 1404

 

در روزهای ابتدایی خرداد نیز نشانه‌هایی از ادامه این روند دیده می‌شود؛ به‌ویژه با توجه به تشدید بحران برق در صنایع، که احتمال کاهش عرضه در ماه‌های آینده را بالا برده است. اگرچه بازار هنوز وارد فاز جهشی نشده، اما انتظارات تورمی، رشد هزینه‌های تولید و بی‌ثباتی بازار ارز می‌تواند باعث افزایش قیمت پروفیل در هفته‌های پیش رو شود. به همین دلیل، فعالان بازار و خریداران عمده، با احتیاط بیشتری تصمیم‌گیری می‌کنند و به‌دنبال رصد روزانه نوسانات هستند.

ارتباط مستقیم نوسانات قیمت پروفیل با مشکلات کارخانه های ذوب

همان‌طور که اشاره شد، زمانی که کارخانه‌های ذوب با مشکلات مختلف مواجه می‌شوند، قیمت پروفیل نیز دستخوش تغییراتی می‌شود و بالعکس. بنابراین، ارتباط مستقیمی بین نوسانات بهای پروفیل با مشکلات مجموعه‌های ذوب وجود دارد. برای مثال، افزایش قیمت مواد اولیه و نرخ ارز و ازسوی‌دیگر، تقاضای فصلی در اوایل سال منجر به نوسانات شدید قیمت پروفیل شد. به‌این‌ترتیب، درصورتی‌که قیمت مواد اولیه مانند فولاد افزایش یابد، به همان میزان بهای پروفیل‌های فولادی نیز بیشتر می‌شود. بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت چالش‌هایی که کارخانه‌های ذوب با آن مواجه می‌شوند، تاثیر چشمگیری بر نرخ تولیداتشان می‌گذارد. از‌این‌رو، پیگیری اخبار بازار پروفیل و شرایط حاکم بر کارخانه‌های ذوب کمک چشمگیری به تحلیل درست و انتخاب هوشمندانه معامله‌گران می‌کند.

آینده بازار پروفیل در سایه ادامه مشکلات تولید فولاد

در صورتی که بحران‌های جاری در زنجیره تولید فولاد ادامه یابد، نمی‌توان چشم‌انداز روشنی برای بازار پروفیل متصور شد. چالش‌هایی همچون کمبود مواد اولیه، قطعی‌های مکرر برق و افزایش هزینه‌های تولید، موجب کاهش ظرفیت تولید و بی‌ثباتی در عرضه می‌شوند. این شرایط، نه‌تنها بر قیمت تمام‌شده پروفیل تأثیر منفی می‌گذارد، بلکه قدرت رقابتی بازار داخلی را نیز تضعیف می‌کند. بنابراین، تحقق ثبات در بازار پروفیل منوط به حل ریشه‌ای مشکلات واحدهای تولید فولاد و ایجاد بسترهایی برای حمایت از تولیدکنندگان این حوزه است.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.