آهن آنلاین
ورشکستگی یا ادغام؟ صنعت فولاد چین در دوراهی

ورشکستگی یا ادغام؟ صنعت فولاد چین در دوراهی

دوشنبه 02 مهر 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین- در دومین روز فصل پاییز، قیمت آهن‌ و فولاد با ثبات نسبی در تمامی محصولات این عرصه همراه بود و در برخی مراکز فروش، کاهش قیمت ملایمی نیز مشاهده شد. نرخ ارز نیز همچنان مانند ماه گذشته در محدوده ۵۹ هزار تومان باقی مانده و تغییرات قابل توجهی نداشته است.

عوامل تأثیرگذار بر ثبات بازار آهن‌آلات

 با توجه به عواملی همچون پایداری قیمت دلار، بازگشت برق به کارخانه‌های فولادی، کاهش تقاضا و ثبات قیمت جهانی فولاد، پیش‌بینی می‌شود که در صورتی که تحولات سیاسی، نظامی یا اقتصادی مهمی رخ ندهد، بازار آهن‌آلات حداقل تا زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه بدون تغییرات اساسی به مسیر خود ادامه دهد.

روند صعودی قیمت جهانی سنگ آهن

 نرخ جهانی سنگ آهن، که یکی از عوامل تعیین‌کننده قیمت آهن و فولاد در بازار جهانی است، در روزهای اخیر با روندی نسبتا صعودی همراه بوده است. این افزایش قیمت نویدبخش روزهای امیدوارکننده برای بازار آهن‌آلات و فولاد است. در نمودار زیر می‌توانید تغییرات نرخ جهانی سنگ آهن را مشاهده کنید.

 

 

نرخ جهانی سنگ آهن 23 تا 30 سپتامبر 2023
نرخ جهانی سنگ آهن 23 تا 30 سپتامبر 2023

 

تحلیل قیمت‌ مقاطع فولادی در بازار داخلی

 بررسی روند بازار آهن‌آلات از تداوم کاهش قیمت‌ها و تعدیل نرخ بسیاری از مقاطع فولادی خبر می‌دهد. به‌عنوان مثال، قیمت تیرآهن در بسیاری از مبادی فروش با کاهش 0.7 تا 1.2 درصدی همراه بوده است. برای نمونه، قیمت هر شاخه تیرآهن سایز 16 ماهان با کاهش 1.9 درصدی به 4 میلیون و 636 هزار تومان رسیده است. در دیگر مبادی فروش نیز نوسانات مشابهی مشاهده شده است.

 در بازار پروفیل، رکود همچنان حاکم است و نوسانات قیمتی قابل توجهی مشاهده نمی‌شود. تمامی مبادی فروش در حال حاضر روند ثابتی را دنبال می‌کنند. در بازار میلگرد نیز تغییرات جزئی در قیمت‌ها دیده می‌شود. به‌طور کلی، در اکثر مبادی فروش، قیمت انواع میلگرد آجدار ثابت بوده و در حدود 27 تا 28 هزار تومان حفظ شده است. البته در برخی از مراکز مانند میلگرد ذوب آهن اصفهان، شاهد کاهش 1 تا 1.7 درصدی قیمت‌ها بوده‌ایم.

آینده مبهم صنعت فولاد چین؛ ورشکستگی یا ادغام؟

 بحران صنعت فولاد چین در حال ایجاد شرایطی برای موجی از ورشکستگی‌ها است و به گفته بلومبرگ اینتلیجنس، این وضعیت به روند ادغام ضروری در صنایع فولاد سرعت می‌بخشد. میشل لیونگ، تحلیل‌گر ارشد بلومبرگ اینتلیجنس، در یادداشتی اعلام کرده است که سه‌چهارم تولیدکنندگان فولاد چین در نیمه اول سال جاری زیان دیده‌اند و بسیاری از آن‌ها احتمالاً به سمت ورشکستگی خواهند رفت. از میان این شرکت‌ها، شین‌جیانگ با ای، گانسو جیو استیل و آنیانگ آیرون اند استیل بیشترین ریسک ورشکستگی را دارند و ممکن است به اهدافی برای خرید توسط سایر شرکت‌ها تبدیل شوند.

ادغام و تمرکز صنعت فولاد در چین

 این موج ادغام به دولت پکن کمک خواهد کرد تا تمرکز بیشتری در صنعت فولاد کشور ایجاد کند. دولت چین هدف‌گذاری کرده است که تا سال ۲۰۲۵ پنج شرکت برتر فولاد ۴۰ درصد از بازار را در دست بگیرند و ۱۰ شرکت برتر ۶۰ درصد سهم بازار را کنترل کنند. اگرچه این اهداف دست‌یافتنی به نظر می‌رسند، چین هنوز از نظر تمرکز صنعت فولاد از کره جنوبی و ژاپن عقب است.

کاهش تقاضای داخلی در چین باعث شده است که کارخانه‌های فولاد صادرات خود را افزایش دهند، اما این امر موجب واکنش‌های منفی تجاری از سوی کشورهایی شده است که معتقدند فولاد چین زیر قیمت تمام‌شده به بازارهای بین‌المللی عرضه می‌شود. به گفته بلومبرگ، پیش‌بینی می‌شود که صادرات فولاد چین تا پایان سال ۲۰۲۶ کاهش پیدا نکند، زیرا تولیدات کل این کشور کاهش خواهد یافت و شرکای تجاری بیشتری محدودیت‌های خود را اعمال خواهند کرد. 

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.