آهن آنلاین
اصلاح بازگشت ارز حاصل از صادرات تا کاهش قیمت ورق گالوانیزه

اصلاح بازگشت ارز حاصل از صادرات تا کاهش قیمت ورق گالوانیزه

دوشنبه 19 شهریور 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش آهن آنلابن- اگرچه بازار آهن‌ آلات در روزهای گذ‌شته شاهد تحرک چندانی نبوده اما از تغییر و تحولات مهم صنایع فولادی در روزهای اخیر می‌توان به تغییرات در نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد اشاره کرد. سازمان توسعه تجارت طی نامه‌ای تصمیمات جلسه اخیر کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات را اعلام کرد. براساس این نامه صادرکنندگان زنجیره فولاد دیگر ملزم به ارائه ارز صادراتی خود در سامانه نیما نیستند. 

بر اساس این نامه صادرکنندگان فولاد و فلزات می‌توانند ۱۰۰ درصد ارز صادراتی خود را برای واردات مواد اولیه، طرح‌های توسعه‌ای، پروژه‌های تولید انرژی و نیاز کالاهای التهابی مصرف کنند. به علاوه اخبار حاکی از این است که با توجه به تشکیل گروه فلزات در بانک مرکزی در هفته‌های آینده، امکان فروش ارز صادراتی به نرخ توافقی به سایر اعضای این گروه امکان‌پذیر است.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که یکی از مشکلات فعالان حوزه فولاد در بخش صادرات برطرف شود که این موضوع می‌تواند به نفع توسعه این صنایع در کشور باشد. با این حال مشکلات گردش نقدینگی، حاشیه سود و کاهش تقاضا به‌خصوص در انتهای این زنجیره در بازار همچنان باقی است. کارشناسان دلیل اصلی این وضعیت در بازار آهن‌ آلات و مقاطع طویل فولادی را رکود صنعت ساخت‌و‌ساز می‌دانند که نیازمند ورود دولت و برنامه‌ریزی در این خصوص است. ضمن اینکه کاهش قیمت جهانی فولاد در بازارهای بین‌المللی طی ماه‌های آینده از جمله عواملی است که بازارهای داخلی ایران را تحت تاثیر قرار خواهد داد. 

افزایش مبادلات در بورس کالا

روز شنبه -۱۷ شهریور ۱۴۰۳- بورس کالای ایران در تالار محصولات صنعتی و معدنی، میزبان عرضه ۲۵۳ هزار تن آهن اسفنجی بود. در این روز با توجه به ثبت تقاضای یک برابری نسبت به عرضه، ۶۴.۳ درصد عرضه‌ها مورد معامله قرار گرفت. این موضوع نشان از افزایش میزان تقاضای فولادسازان با پایان محدودیت‌های برقی در این حوزه دارد که در شرایطی که قیمت دلار در کانال ۵۹ هزار تومان متوقف شده، می‌تواند در اصلاح کاهشی قیمت در بازار را نیز در پی داشته باشد.

نموداری کم‌نوسان و بی‌رمق

طی روز گذشته نمودار قیمت میلگرد در برخی کارخانه‌ها مانند میلگرد هیربد، میلگرد ابهر و میلگرد میانه نزولی بود. در عین حال در برخی کاخانه‌ها مانند میلگرد امیر‌کبیر، میلگرد جهان فولاد سیرجان، میلگرد بافق یزد و میلگرد نورد گرم سمنان شاهد افزایش ۰.۳ تا ۱.۵ درصدی قیمت این محصول بودیم. در این مدت سایزهای پرمصرف میلگرد آجدار کارخانه میلگرد ابهر با بیشترین میزان کاهش قیمت (۱.۷ درصد) نسبت به روز پیش از آن، با رقم ۲۵۹۱۰ در جدول قیمت ثبت شدند. در سایر کارخانه‌ها قیمت میلگرد آجدار تفاوتی با روز پیش نداشت.

  • قیمت ورق گالوانیزه در بنگاه‌ها طی روز گذشته با کاهش یک تا ۴.۸ درصدی مواجه شد که این کاهش با شدت کمتر (حدود یک درصد) در محصولات ورق رنگی و ورق روغنی نیز مشاهده شد.
  • قیمت محصولات ناودانی کارخانه ناودانی تبریز در ۲۴ ساعت گذشته با حدود ۰.۷ درصد افزایش به ۲۷۰۰۰ تا ۲۸۰۰۰ تومان رسیدند اما قیمت این محصولات در سایر کارخانه‌ها ثابت بود.
  • قیمت سایزهای پرمصرف تیرآهن نیز در شبانه‌‌روز گذشته اگرچه در بنگاه‌ها با کاهش مواجه شد اما قیمت آن در کارخانه تغییری را نشان نداد. بر این اساس قیمت سایز ۱۸ تیرآهن در بنگاه تهران با ۰.۴ درصد کاهش نسبت به روز قبل، با قیمت ۶۲۹۰۹۱۰ تومان به ازای هر شاخه عرضه شد.
  • قیمت پروفیل، لوله، ورق سیاه و نبشی در جداول قیمتی بدون نوسان با قیمت روز گذشته عرضه شده‌اند.
اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.