میلگرد 0.7 درصد گران شد
به گزارش آهن آنلاین- قیمت آهن آلات در بازار آزاد و تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران در حال افزایش است و این موضوع تحت تاثیر رشد نرخ ارز اتفاق افتاده است. طی چند روز گدشته قیمت دلار روند صعودی را در پیش گرفت و وارد کانال 60 هزار توان شده است. از این رو، قیمت آهن اسفنجی نسبت به هفته گذشته یک درصد افزایش را به ثبت رساند. این در حالی است که میزان تقاضا برای محصولات فولادی همچنان در کف قرار دارد و با خنک شدن هوا همچنان فعالیت واحدهای پایین دستی رونق نگرفته است. از این رو، کاهش تقاضا برای محصولات فولادی و آهنی موجب شده تا میزان عرضه نیز به حالت سابق برنگردد و کارخانهها حداکثر محصولات خود را در تالار صنعتی بورس کالا عرضه نکنند.
در بازار فیزیکی بورس کالای ایران چیزی حدود 92 هزار و 550 تن شمش عرضه شد که با ثبت تقاضای 1.2 برابری و با احتساب معاملات مچینگ 66.5 درصد از شمشهای عرضه شده مورد معامله قرار گرفت. به عبارت بهتر 61 هزار و 530 تن شمش با میانگین قیمت موزون 22 هزار و 494 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید که نسبت به هفته گذشته 0.6 درصد کاهش را به ثبت رسانده است. آمار عرضهها نشان میدهد که همچنان قطعی برق در واحدهای تولیدی شمش ادامه دارد و پیشبینی میشود که این موضوع تا پایان تعطیلات مذهبی شهریور ماه نیز تداوم داشته باشد.
سایه رکود در بازار آهن
فشار روانی افزایش انتظارات تورمی موجب شده که قیمت محصولات آهنی و فولادی افزایشی شوند درنتیجه، قیمت میلگرد آجدار تولیدی شرکت ذوب آهن اصفهان در بازه قیمتی 27 هزار تومان تا 27 هزار و 500 تومان به ثبت رسیده است و نسبت به روز گذشته 0.3 درصد رشد قیمت گزارش میشود. میلگرد آجدار میانه با 0.3 درصد رشد قیمت همراه بود و با نرخ 25 هزار و 910 تومان در بازار عرضه شد و به فروش رسید. تیرآهن ذوب آهن اصفهان در روز سهشنبه 6 شهریور ماه بدون تغییر قیمت باقی ماند و هر کیلوگرم تیرآهن 16 تولیدی این کارخانه تحویل کارخانه با نرخ 26 هزار و 820 تومان در بازار آزاد به فروش رسید. پروفیل ساختمانی ذوب آهن اصفهان نیز با قیمت 34 هزار و 90 تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار عرضه شد که نسبت به روز گذشته تغییر قیمت نداشته است. قیمت ورق سیاه در روز 6 شهریور ماه ثابت ماند اما ورق گالوانیزه 500 تومان به رشد به ازای هر کیلوگرم را به ثبت رساند.
در حالی که افزایش نرخ دلار در بازار آزاد این انتظار را تقویت میکرد که قیمت شمش در بازار صنعتی نیز صعودی شود اما رکود در بخش تقاضا موجب شد تا رینگ فیزیکی همچنان در حالت اغما باقی بماند و قیمت این ماده اولیه واحدهای نورد با کاهش 0.6 درصدی نیز همراه شود. از طرفی شهریور ماه زمان تعطیلی اغلب واحدهای تولیدی فولاد است و شرایط رکود تقاضا تا پایان فصل تابستان ادامه خواهد داشت به طوری که برنامههای جدید دولت در راستای تقویت راههای صادراتی نیز نتوانست بازار محصولات فولادی را تکان دهد.