آهن آنلاین
تحلیل هفتگی بازار آهن‌آلات؛ 13 تا 17 مرداد 1403

تحلیل هفتگی بازار آهن‌آلات؛ 13 تا 17 مرداد 1403

پنج‌شنبه 18 امرداد 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه

این روزها به‌دلیل شرایط ملتهب منطقه و سقوط بازارهای‌ مالی جهان، صنعت فولاد دست‌خوش تغییرات منفی شده است. این امر تا روشن شدن تصمیم ایران و اسرائیل درخصوص پایان دادن تنش‌ها ادامه خواهد داشت. یکی از اثرات این تکانه‌های سیاسی بر اقتصاد کشور، بالا رفتن قیمت دلار تا مرز 61 هزار 800 بود. این افزایش نرخ دلار موجب می‌شود تا تاثیر چشمگیری بر روی نوسانات قیمتی محصولات فولادی و آهنی گذاشته شود. به‌همین‌دلیل پیش‌بینی می‌شود در هفته آینده قیمت آهن آلات افزایش پیدا کند.

نبض بازار فولاد و آهن در هفته ای که گذشت

بازار آهن و فولاد، در هفته گذشته، نوسانات کمی را تجربه کرده است که دلیل عمده‌ی آن رکود بازار زنجیره فولادی بوده است. به‌طوری‌که  پروفیل تهران در هفته گذشته با قیمت 36300 بدون تغییر ماند و پروفیل اصفهان نیز در کانال 35900 ثابت ماند. همچنین قیمت میلگرد ذوب‌ آهن اصفهان از تاریخ 10 تا 13 مرداد روند صعودی داشته است. به طوری‌که از قیمت 27400 به 28300 رسید اما در بازه 13 تا 17 مرداد با نوسان اندک، قیمت آن در 28200 ثابت ماند.شایان ذکراست قیمت تیرآهن از 10 تا 13 مرداد افزایشی بوده است اما به تدریج از 14 مرداد تا 17 مرداد دچار سقوط قیمتی شد؛ به‌طوری‌که قیمت آن از 35900 به 35000 تومان رسید. از سوی دیگر قیمت ورق سیاه 2 فولاد مبارکه نیز در بازه 10 تا 13 مرداد روند صعودی داشته است و از قیمت 34000 تومان به 34500 رسید اما 13 مرداد تا 17 مرداد قیمت آن در کانال 34600 ثابت ماند.

تعطیلی بورس کالا به دلیل گرمای شدید

طبق اعلام دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت، در پی افزایش شدید دمای هوا و تداوم گرما و به منظور حفظ سلامتی هموطنان و مدیریت مصرف انرژی، بازار سرمایه فعالیت نخواهد داشت.اما در روز گذشته (سه شنبه 16 مرداد 1403) شاخص کل بورس تهران هزار و 932 واحد نسبت به دوشنبه پایین‌تر بود و به دو میلیون 2 هزارو 580 واحد رسید. با این وجود بازار آهن آرامش نسبی داشت و نوسانات کمی را تجربه کرد. پیش‌بینی می‌شود به دلیل تعطیلی بانک‌ها و ادارات تا آخر هفته این روند ادامه پیدا کند.

وضعیت بازار روز سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

بنابر گزارشات رسمی، بازار آهن و فولاد روز گذشته شاهد تغییرات چندانی در قیمت نبود؛ به‌طوری‌که میلگرد ذوبی در کارخانه، انواع قوطی پروفیل، انواع لوله داربست، نبشی، ناودانی و سپری  همچنین محصولات مفتولی (مفتول سیاه) بدون تغییر بودند. این‌در‌حالی است که تیرآهن ذوبی در کارخانه با کاهش ۱۰۰ تا ۶۰۰ تومانی، و در انبار با کاهش ۲۰ تا ۱۰۰ هزار تومانی همراه بود. همچنین انواع ورق سیاه، کاهش ۱۰۰ تا ۷۰۰ تومانی را تجربه کرد.

کاهش سرمایه گذاری، زخم کاری صنعت فولاد

در طی سال‌های گذشته،شرایط ملتهب اقتصادی در کشور سبب شده تا سرمایه‌گذاری به‌سوی بازارهای غیرتولیدی مثل طلا و ارز رفته و سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد بشدت کاهش یابد. همین مساله فشار زیادی را بر دوش تولیدکنندگان فولاد کشور گذاشته است. این عدم سرمایه‌گذاری تاثیر منفی خود را در میزان تولید و کاهش چشمگیر رقابت خارجی داشته است و در نهایت سبب کندشدن رشد صنعت فولاد در کشور شده است. ازسوی‌دیگر، عدم تامین مالی یکی از موانع اصلی تولید فولاد و آهن در کشور است و این مساله به دلیل وجود تحریم‌ها و به تبع آن عدم رغبت سرمایه‌گذار داخلی است که منابع مالی و نقدینگی به‌سوی این صنعت نمی‌رود.امید است تا دولت چهاردهم تصمیم جدی برای حل مشکلات و برداشتن موانع تولید فولاد در کشور گرفته و رشد این صنعت مهم و استراتژیک بهبود بخشد.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.