بازار فولاد به خواب فرو رفته است
به گزارش آهن آنلاین- قیمت محصولات فولادی در بازار روز یکشنیه 14 مرداد ماه در حالی در ثبات نسبی به سر برد که همچنان نرخ دلار در بازار آزاد افزایشی بود. به عبارت قیمت میلگرد آجدار میانه با افت 0.3 درصدی نسبت به روز گذشته همراه بود و میلگرد دوب آهن اصفهان نیز بدون تغییر قیمت در بازار عرضه شد و مورد معامله قرار گرفت. قیمت تیرآهن بهعنوان یکی دیگر از محصولات طویل فولادی در بازار روز یکشنبه 14 مرداد ماه بدون تغییر باقی ماند. دیگر محصولات این زنجیره نیز وضعیت مشابهی را تجربه کردند. در این میان ورق شرایط روز یکشنبه را به گونه دیگری سپری کرد و در روز 14 مرداد ماه ورق سیاه تولیدی شرکت فولاد مبارکه اصفهان 0.5 درصد افزایش را به ثبت رساند که افزایشی در بازه 200 تومان تا هزار تومان را گزارش میکند. قیمت نبشی و ناودانی نیز همچون ورق سیاه افزایشی اعلام شد. اغلب کارخانهها قیمت این محصولات را به اندازه 100 تا 600 تومان به ازای هر کیلوگرم افزایش دادند.
باتوجه به اینکه روز شنبه 13 مرداد ماه در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران چیزی حدود 332 هزار تن آهن اسفنجی عرضه شد؛ با ثبت تقاضای 0.5 برابری نسبت به عرضه 42.5 درصد از عرضهها مورد معامله قرار گرفت. میانگین قیمت پایه این محصول در هفته دوم مرداد ماه 12 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته 0.14 درصد کاهش را گزارش میکند. کاهش قیمت پایه آهن اسفنجی باتوجه به ادامه قطعی برق در واحدهای تولیدی و افت میزان عرضه اتفاق افتاده است، اما با این وجود معاملات بعد از چند هفته رکود برای دومین هفته متوالی رونق را به خود دیده است. پیشبینی میشود که طی هفتههای آتی و با ورود به شهریور ماه میزان تولید و معاملات این محصول افزایش یابد.
دورخیز دولت برای بهبود صادرات فولاد؟
باتوجه به این موضوع که بازار آهن آلات تا حد زیادی اقتصاد کشور را تحت تاثیر خود قرار میدهد و میتواند با گسترش صادرات و افزایش ارزآوری به بهبود شرایط نابسامان کشور کمک کند. در نتیجه دولت چهاردهم با تجدید نظر در سیاستهای صادراتی و تغییر قوانین در این حوزه میتواند به ارزآوری بیشتر این صنعت کمک کند و از طرفی دولت میتواند با دخالت در موضوع سهمیهبندی انرژی، وضعیت تولید را از رکود خارج کند و واحدهای کوچک و متوسط مقیاس را از خطر تعطیلی نجات دهد.
در بحبوحه تشدید تنش در منطقه خاورمیانه بازارهای جهانی با تغییرات و نوسانات شدید مواجه شده است و از این رو قیمت زنجیره فولاد در بازار جهانی با کاهش همراه شده است و این تاثیر را میتوان در بازار داخل مشاهده کرد که رکود در این حوزه بیش از پیش شده است. این در حالی است که قیمت دلار در بازار داخلی با شیب زیادی در حال اوجگیری است و پیشبینی میشود با ادامه این روند قیمت پایه شمش و سایر محصولات فولادی نیز با رشد همراه باشد و با اتمام فصل گزما میزان تولید و عرضه محصول در بازار فیزیکی افزایشی شود و رونق به زنجیره فولاد بازگردد.