آهن آنلاین
دوگانگی قیمت در بازار محصولات فولادی

دوگانگی قیمت در بازار محصولات فولادی

سه‌شنبه 09 امرداد 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین: بازار آزاد فولاد خلاف جهت تالار صنعتی و معدنی بورس کالا در حال حرکت است. در شرایطی که نرخ دلار در بازار آزاد روند صعودی را در پیش گرفته و وارد کانال 59 هزار تومان شده است، قیمت شمش در رینگ فیزیکی بورس کالا چیزی حدود 1.7 درصد کاهش را به ثبت رسانده است، اما قیمت آهن آلات بدون توجه به تعیین قیمت پایه در تالار نقره‌ای در حال ثبت آمار صعودی است و قیمت‌ها در بازار آزاد افزایشی گزارش شده‌اند. بررسی بازار محصولات فولادی روز سه‌شنبه 9 مرداد ماه نشان می‌دهد که قیمت میلگرد آجدار تولیدی شرکت ذوب آهن به طور میانگین 2 درصد افزایش قیمت داشته است. به عبارت دیگر، هر کیلوگرم این محصول در بازار آزاد با قیمت 26 هزار و 860 تومان مورد معامله قرار می‌گیرد. این در حالی است که میلگرد ظفر بناب و میلگرد فایکو بدون تغییر قیمت در بازار عرضه شد و به فروش رسید.

تیرآهن به عنوان دیگر محصول طویل فولادی نیز با افزایش قیمت همراه بود به طوری که در روز 9 مرداد ماه هر شاخه تیرآهن 22 شرکت ذوب آهن اصفهان تحویل درب کارخانه با قیمت هشت میلیون و 727 هزار و 270 تومان مورد معامله قرار گرفت و تیرآهن فایکو و بناب نیز با افزایش قیمت همراه بوده‌اند. قیمت پروفیل ساختمانی که به مدت دو هفته بدون تغییر  در بازار عرضه شد در روز سه‌شنبه 9 مرداد ماه تحت تاثیر رشد نرخ ارز از رکود قیمتی خارج شد و هر ورق پروفیل ساختمانی تولید اصفهان با قیمت 35 هزار و 640 تومان به فروش رسید که افزایش قیمتی معادل 0.3 درصد را گزارش می‌کند.

کاهش چشمگیر صادرات محصولات فولادی

به طور کلی افزایش انتظارات تورمی همزمان با آغاز به کار دولت چهاردهم موجب شده تا بازار صنایع مختلف به ویژه فولاد از حالت رکود خارج شود. این در حالی اتفاق افتاده است که قیمت در بورس کالا به دلیل ادامه قطعی برق در واحدهای تولیدی کاهشی است. کبود تقاضا در بازار آزاد مشکلات این بخش رو مضاعف می‌کند و موجب مازاد محصول در بازار شده است و از طرفی صادرات نیز در شرایط مناسبی قرار ندارد. طبق آمار منتشر شده میزان صادرات محصولات فولادی ظرف مدت چهار ماهه ابتدایی سال جاری چیزی حدود 15 درصد از نظر وزنی نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است. این در حالی است که در فروردین ماه سال جاری نیز صادرات محصولات فولادی 76 درصد افت نسبت به مدت مشابه در سال گذشته را به ثبت رساند. آمار نزولی صادرات حکایت از آن دارد که با اجرای مصوبه بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیمایی که از ابتدای سال 1403 آغاز شده است، انگیزه بازرگانان و تجار و فعالان این حوزه برای صادرات محصولات فولادی به شدت کاهش یافته است. از این رو، باتوجه به کمبود تقاضا در بازار داخلی، تقویت صادرات و گسترش روابط بین‌الملل باید در دستور کار دولت جدید قرار بگیرد تا محصولات فولادی انبار شده در کارخانه‌ها نیز وارد چرخه مصرف شوند.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.