عقبنشینی دلار، ورق بازار فولاد را برگرداند!
به گزارش آهن آنلاین- دومین هفته پس از انتخابات ریاست جمهوری در حالی آغاز شد که نرخ ارز همچنان در حال عقبنشینی است به طوری که در روز شنبه 23 تیر ماه وارد کانال 57 هزار تومان شده است. بازار فولاد و آهن آلات باتوجه به ریزش دلار از سهشنبه گذشته روند نزولی را در پیش گرفتند. به طوری که روز چهارشنبه قیمت پایه میلگرد در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران با 0.5 درصد رشد همراه بود و قیمت شمش به عنوان ماده اولیه مقاطع طویل فولادی نیز 0.7 درصد افزایش را به ثبت رساند، اما با این وجود قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد نزولی گزارش شده است. با توجه به افزایش دما طی روزهای گذشته اغلب استانها برای واحدهای صنعتی و ادارهها تعطیلی اعلام کردند. از این رو، میزان فعالیت در واحدهای صنعتی و کارخانههای فولادی نیز به حداقل رسیده است و در مقابل باتوجه به تعطیلات مذهبی پیش رو بازار شاهد کاهش تقاضا برای انواع محصولات فولادی است. بنابراین، قیمتها در پی نبود مشتری، کاهشی شدهاند. از این رو، کمترین معاملات میلگرد در تالار صنعتی بورس کالا از ابتدای سال جاری تا کنون در روز چهارشنبه رقم خورد. پیشبینی میشود با افزایش دمای هوا و تشدید قطعی برق میزان تولید و عرضه شمش و سایر محصولات فولاد به روند کاهشی خود ادامه دهند و از طرفی به دلیل عدم تقاضای جدی قیمتها نیز در سراشیبی قرار میگیرند.
بازار شوکزده ورق
بررسی قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد نشان میدهد که روز شنبه 23 تیر ماه میلگرد آجدار تولید شرکت ذوب آهن با افت میانگین 1.1 درصد قیمت در بازار عرضه شد. میلگرد ظفر بناب و میانه نیز تحت تاثیر افزایش قیمت پایه این محصول در رینگ فیزیکی با رشد 0.4 درصدی همراه بودند. تیرآهن به عنوان دیگر محصول فولادی در بازار روز شنبه 23 تیر به طور میانگین 0.8 درصد افت قیمت را به ثبت رساند. پروفیل ساختمانی اصفهان نیز یک درصد کاهش قیمت داشت و پروفیل تهران نیز بدون تغییر قیمت در بازار عرضه شد.
قطعی برق در واحدهای تولیدی فولادی موجب شده که میزان مصرف ورق به کمترین میزان خود برسد. باتوجه به اینکه شرکت فولاد مبارکه عرضه ورقهای تولیدی خود را به حداقل رسانده اما به دلیل افت تقاضا همچنان قیمتها در کف قرار دارد. این در حالی است که ورقهای وارداتی نیز تولید داخلی را تحت تاثیر قرار داده است. بررسی بازار نشان میدهد که قیمت ورق در روز شنبه 23 تیر ماه به طور میانگین با 0.5 درصد کاهش قیمت در بازار عرضه شده است. پیشبینی میشود که این روند نزولی قیمتها تا پایان مرداد ماه ادامه داشته باشد، مگر آنکه دولت چهاردهم با اتخاذ و در نظر گرفتن برنامههای جدید برای بخش فولاد و تجدیدنظر در قوانین و سیاستهای گذشته سعی در بهبود بازار فولاد داشته باشند و از طرفی دورخیز دولت جدید برای به حداقل رساندن تحریمها میتواند تاثیر مستقیم و مثبتی را بر عملکرد بازار داشته باشد و بسیاری از واحدها از تعطیلی قطعی نجات یابند.