آهن آنلاین
تشدید رقابت منفی در بازار آهن آلات

تشدید رقابت منفی در بازار آهن آلات

یک‌شنبه 03 تیر 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - قیمت آهن آلات و فولاد در هفته نخست تابستان ۱۴۰۳ همچنان بدون نوسان قابل توجه، ثابت مانده است و دامنه این رکود در این صنایع در طول زنجیره هر روز بیش از گذشته پیش می‌رود.

کاهش تقاضا و تثبیت قیمت ارز که در ماه‌های گذشته روی قیمت مبادی فروش تاثیر منفی خود را گذاشته بود، حالا به صنایع تولید مقاطع فلزی و کارخانه‌ها رسیده است و به زودی میزان تولید این محصولات در خطوط تولید را نیز تحت تاثیر خود قرار خواهد داد. انباشت مقاطع گروه‌های مختلف در کارخانه‌ها می‌تواند خود را به عنوان یک چالش در زنجیره تولید فولاد نشان دهد که پیامدهای آن می‌تواند بسیار گسترده‌تر نیز باشد.

کاهش تقاضا در سطوح مصرف در بخش خصوصی که پس از مطرح شدن بحث انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری و توقف پروژه‌های دولتی در این بخش نیز تشدید شد، مانع برقراری نسبت صحیح عرضه و تقاضا افزایش متناسب قیمت در بازار شده است. به علاوه مشکلات اقتصادی و لزوم بازگشت نقدینگی، فعالان این حوزه را را وادار می‌کند تا برای پیشی گرفتن از سایر رقبا و دریافت سهم بیشتری از بازار، محصولات خود را با حاشیه سود کمتری عرضه کنند. کاهش قیمتی که اگرچه شاید بدون آگاهی از عواقب آن، خوشایند باشد ولی در واقع روندی قهقرایی برای خم شدن کمر صنایع فولادی است.

تثبیت قیمت آهن آلات منطقی نیست!

کاهش سود در فروش مقاطع فولادی در حالی اتفاق می‌افتد که هزینه‌های تولید برخلاف این روند در مسیر صعودی هستند. افزایش هزینه‌های حمل جاده‌ای، بالا رفتن حقوق و دستمزد، زیاد شدن تعرفه‌های مختلف مالیاتی و بیشتر شدن هزینه‌های جاری تولید در سال جاری، از عواملی است که به صورت منطقی باید به افزایش قیمت این محصولات می‌انجامید اما این‌گونه نشد.

بخش تولید هم درگیر می شود

این روند علاوه بر مشکلات اقتصادی که تا کنون متوجه فعالان این عرصه شده است، در ادامه می‌تواند به چالش‌هایی نظیر فرسایش خطوط تولید، خروج سرمایه از بخش تولید، تعدیل نیروهای انسانی و توقف خطوط تولید بیانجامد که بازگرداندن آنها به شرایط عادی زمان و هزینه های فراوانی را می‌طلبد. 

مسیر فولاد نیازمند اصلاح است!

اگرچه شاید برخی عوامل در این مسیر منتهی به بن‌بست خارج از اختیارات سیاست‌گذاران حوزه صنعت و معدن است اما در همین شرایط نیز می‌توان با اتخاذ تصمیم‌های درست درباره این بازارها، راه‌های برون‌رفت از بحران صنایع آهن و فولاد در کشور را اندکی هموار کرد.

اصلاح و بازبینی قوانین و دستورالعمل‌های حوزه صادرات یکی از این راهکارها است. به علاوه ایجاد تسهیلات در حوزه ساخت و ساز مسکن نیز می‌تواند جذابیت ورود به این عرصه را بیشتر کند. البته در نگاه بلندمدت‌تر باید دید که با روی کار آمدن دولت جدید، سیاست‌های کلان اقتصادی و سیاسی کشور دچار چه تغییر و تحولاتی خواهد شد و آیا در دوره جدید می‌توان برای تعاملات اقتصادی بین‌المللی بیشتر در حوزه آهن و فولاد راهکارهای موثرتری اندیشید یا نه.

در غیر این صورت باید به عواملی غیر از رشد و توسعه طبیعی صنعت دل بست که در آن نوسان قیمت دلار و اتفاقاتی مثل قطع برق صنایع بتواند به شکل مقطعی، سیر نمودار قیمت آهن و فولاد را صعودی کند و موجب رشد قیمت‌ها در بازارهای مصرف این محصولات شود.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.