کمبود نقدینگی در واحدهای نورد و ریزش قیمت آهن آلات
به گزارش آهن آنلاین - بدون توجه به موضوع خاموشیها در بخش فولاد در فصل تابستان، میزان معاملات در دو ماه گذشته با کمترین میزان رقم خورد که نشاندهنده کمبود شدید نقدینگی در واحدهای نورد است. از طرفی با کاهش قیمت آهن اسفنجی نرخ همه محصولات فولادی در بازار آزاد در کانال نزولی قرار گرفته است.
بررسی بازار محصولات فولای طی یک ماه گذشته نشان میدهد که این بخش برخلاف سالهای گذشته عمل کرده است. چراکه در سالهای پیشین به علت قطعی برق در دو ماه تیر و مرداد هیجان به رینگ معاملات محصولات فولادی در سه ماه فصل بهار بازمیگشت تا کمبودهای فصل تابستان را جبران کند. این در حالی است که ظرف چند هفته گذشته در بازار معاملات آهن اسفنجی رکود به شدت حاکم شده است و هیچ تابی در معاملات با بروز خاموشیها وجود ندارد و همزمان با کاهش نرخ پایه این محصول قیمت آهن آلات نزولی گردید و در نهایت میزان معاملات نیز در حالت حداقلی انجام میشد.
برخلاف آهن اسفنجی، شمش به عنوان محصول میانی زنجیره فولادی ظرف سه هفته گذشته چیزی حدود یک هزار و 500 تومان گران شد و این افزایش قیمت نیز فقط به دلیل افزایش هزینه حمل و انرژی بود که این موضوع نیز به طور طبیعی قیمت سایر محصولات صنایع پایین دستی زنجیره را نیز گرانتر میکند. در شرایطی که کارخانهها و واحدهای نورد مجبور به خرید شمش هستند اما واحدهای نورد با کمبود نقدینگی و تقاضا مواجه هستند به عبارت بهتر واحدهای نورد به جای تولید کامل محصولات خود با شرایط فعلی به صورت ناقص میلگرد تولید میکنند که این موضوع نیز به محدودیت نقدینگی این واحدها برمیگردد.
باتوجه به تعطیلی پروژههای دولتی میزان تقاضا در بازار داخلی به شدت کاهش یافته است و از آنجایی که صادرات با معضلات مخصوص به خود مواجه است در نتیجه تقاضای خارجی نیز برای محصولات فولادی به حداقل رسیده است و از این رو در یک گرداب مشکلات به دام افتاده است که چشمانتظار نتایج ریاست جمهوری و تغییرات نرخ دلار در بازار آزاد است که هر کدام از نامزدهای انتخابی نیز میتواند یک برنامه مجزا و متفاوت برای بخش فولاد داشته باشد. به طور کلی زنجیره فولاد تا پایان تیر ماه با تغییر خاصی همراه نخواهد بود و با ادامه افت تقاضا به همراه نوسان ناچیز قیمت، همراه خواهد بود.
کاهش یکپارچه محصولات فولادی در بازار آزاد
بررسی بازار آزاد محصولات فولادی در روز دوم تیر ماه نشان میدهد که باتوجه کاهش یک درصدی قیمت پایه آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه همه محصولات فولادی، قیمت مقاطع طویل همچون میلگرد روز ابتدایی هفته نیز با کاهش همراه بوده است.
از این رو قیمت میلگرد آجدار ظفر بناب، ذوب آهن، نیشابور و میانه با 0.7 درصد کاهش همراه بودند و میلگرد برخی از واحدهای تولیدی نیز بدون تغییر قیمت مورد معامله قرار گرفتند. همچنین تیرآهن نیز در روز دوم تیر ماه کاهش قیمت را به ثبت رسانده است به طوری که میانگین قیمت معاملاتی تیرآهن شرکت ذوب آهن نیز 0.7 درصد افت را گزارش میکند.
انواع ورق سیاه تولیدی شرکت فولاد مبارکه نیز با کاهش قیمت 0.3 درصدی همراه بود و همچنین قیمت پروفیل ساختمانی در بازار آزاد نیز در روز شنبه همچون سایر محصولات فولادی روند نزولی را در پیش گرفت، به طوری که پروفیل ساختمانی اصفهان با یک درصد کاهش قیمت مورد معامله قرار گرفت.