عراق، عوارض 20 درصدی برای میلگرد وارداتی ایران وضع کرد!
به گزارش آهن آنلاین - در حالی که صادرات تنها راه نجات بخش فولاد از رکود فعلی است که عراق به عنوان یکی از مهمترین مشتریان فولاد ارزان ایرانی، برای واردات میلگرد به این کشور 20 درصد عوارض تعیین کرده است و این در حالی است که برای وادرات شمش چنین قانون وجود ندارد. این موضوع شرایط صادرات را برای فولادکاران ایرانی دشوار میکند.
بازار آهن و فولادی در شرایطی به سر میبرد که طی یک ماه اخیر با افزایش قیمت 0.5 درصدی برای محصولات پایین دستی همراه بوده است در حالی که واحدهای تولیدی با رکود مصرفی و سرمایهای مواجه هستند. در شرایطی که هزینه حمل چیزی حدود 300 تومان به ازای هر کیلوگرم بیشتر شده و از طرفی هزینه انرژی و برق مصرفی نیز برای واحدهای تولیدی و صنعتی گرانتر شده است و در نهایت موجب افزایش قیمت آهن آلات شده است این در حالی است که تقاضا برای این محصولات و به ویژه میلگرد وجود ندارد و یک رکود سنگین در بازار فولاد حاکم است. به عبارت بهتر بخش فولاد در یک وضعیت ناپایدار قرار گرفته است و همه تولیدکنندهها در تمام حلقههای زنجیره فولاد چشمانتظار نتیجه انتخابات ریاست جمهوری هستند تا شاید کورسویی امید برای بهبود وضعیت فعلی باشد.
در وضعیتی که فولادکاران با رکود دست و پنجه نرم میکنند، قوانین عجیب ارزی و قوانین خلقالساعه صادراتی و همچنین تحریمها، قطعیهای زود هنگام برق و کمبود تقاضا شرایط را سختتر کرده است. از طرفی کشور عراق که مشتری مهم فولاد ارزان ایرانی به حساب میآید با تصویب قوانین جدید شرایط همکاری را با ایرانیها پیچیدهتر کرده است. به طوری که عراقیها برای واردات میلگرد ایرانی 20 درصد عوارض درنظر گرفتهاند و این در حالی است که این کشور درصدد ساخت واحدهای نورد است و قانون جدید وارداتی را فقط برای میلگرد اجرا میکند و عملا برای واردات شمش فولادی چنین عوارضی در نظر گرفته نشده است. به عبارت بهتر عراقیها شمش ایرانی را خریداری میکنند تا در واحدهای نوردی که به زودی در حال ساخت هستند به میلگرد تبدیل کنند و در صورت تحقق چنین برنامهای توسط عراقیها عملا بازار فولاد ایران یکی از مهمترین مشتریهای صادراتی خود را از دست خواهد داد و شرایط فروش با وجود تحریمها و قوانین سخت صادراتی سخت خواهد شد که این موضوع به نفع واحدهای تولیدی نیز نخواهد بود.
ثبات قیمت در بازار آزاد محصولات فولادی
بررسی بازار آزاد محصولات فولادی در روز یکشنبه 27 خرداد ماه نیز نشان میدهد که قیمت برخی از محصولات فولادی با رشد همراه بودند و برخی دیگر بدون تغییر قیمت در بازار مورد معامله قرار گرفتند. به عنوان مثال قیمت میلگرد آجدار شرکت ذوب آهن اصفهان به طور میانگین با 1.1 درصد رشد همراه بود و از این رو هر کیلوگرم میلگرد این کارخانه 24 هزار و 500 تومان به فروش رسید. این در حالی است که میلگرد آجدار سایر واحدهای تولیدی همچون میانه و ظفر بناب بدون تغییر قیمت باقی ماندند. شرایط بازار تیرآهن نیز همچون میلگرد بود به طوری که تیرآهن فایکو، یزد و اهواز بدون تغییر قیمت باقی ماندند و تیرآهن شرکت ذوب آهن نیز به طور میانگین با یک درصد افت همراه بوده است.
قیمت سایر محصولات فولادی همچون ورق سیاه نیز کاهشی بود به طوری که 0.3 درصد افت را به ثبت رساندهاند. همچنین پروفیل ساختمانی نیز در روز 27 خرداد ماه تغییر قیمتی نداشت و با میانگین قیمت 37 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. سایر محصولات پایین دستی فولادی نیز در روز یکشنبه 27 خرداد ماه بدون تغییر قیمت مورد معامله قرار گرفتند.