گاز گران فلزات اساسی، عامل گرانی قیمت آهن آلات خواهد شد؟
به گزارش آهن آنلاین - رکود و سکون بازار محصولات حوزه آهن و فولاد در کشور همچنان ادامه دارد و کارشناسان همچنان امکان بروز تغییرات در این چالش چند ماهه را در هفتههای پس از انتخابات میبینند. قیمت ارز همچنان در کانال ۵۸ و ۵۹ هزار تومان در نوسان است؛ تقاضا در بازارها در کمترین حد میزان است و صنعت ساخت و ساز هیچ تکاپوی معنیداری ندارد.
بررسی نمودار قیمت آهن آلات آهن آنلاین نشان میدهد که در گروه میلگرد، طی ۲۴ ساعت گذشته قیمت میلگرد آجدار در اکثر کارخانهها ثابت و یا اندکی نزولی بوده است. در این نمودارها روند کاهشی قیمت میلگرد در بازه ۰.۳- تا ۱.۹- درصد بود. البته قیمت میلگرد در همین مدت در برخی کارخانهها از جمله ذوب آهن، آریان فولاد، میلگرد خلیج فارس این کالا افزایش قیمت ۰.۲ تا ۱.۵ درصدی را تجربه کرد. قیمت میلگرد آجدار میانه در سه سایز شاخص ۱۴، ۱۶ و ۱۸ بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۲۴۰۹۰ تومان بود.
نمودار قیمت ورق سیاه در شبانهروز گذشته نیز نشان میدهد که قیمت این محصول در تمام سایزهای پرمصرف در کارخانهها روند کاهشی داشته است. تنها روند افزایشی قابل ذکر در این نمودار مربوط به برخی سایزهای ورق در بنگاه تهران بود که با ۰.۱ تا ۰.۶ افزایش قیمت ثبت شده بود. امروز ورق سیاه ۳ سایز ۱۵۰۰ فولاد مبارکه با ۰.۳ درصد کاهش قیمت، رقم ۳۴۶۴۰ تومان را تجربه کرد. در دسته ورق گالوانیزه نیز مانند روز گذشته همه محصولات با کاهش جزئی قیمت (۰.۱ تا ۱.۱ درصد) مواجه بودند. قیمت ورق گالوانیزه ضخامت ۰.۵ کارخانه ورق گالوانیزه کاشان (سایز ۱۰۰۰) با ۰.۹ درصد کاهش قیمت به ۵۱۴۵۰ تومان رسید. مشابه چنین وضعیتی در دسته ورق رنگی نیز بود و قیمت تمام محصولات با ۰.۸ تا ۱.۰ درصد کاهش قیمت نسبت به دیروز عرضه شدند.
بررسی نمودار قیمت تیرآهن امروز نیز شاهد وضعیت متفاوتی در قیمت کارخانه و بنگاهها بود. به نحوی که قیمت این مقطع فولادی در همه سایزها و در همه کارخانهها با کاهش (۰.۷ تا ۱.۰ درصد) مواجه بود در حالی که قیمت آن در بنگاهها در اکثر موارد ثابت و یا اندکی ( تا ۳.۶ درصد) افزایشی بود. قیمت تیرآهن ذوب آهن در سایزهای شاخص ۱۴، ۱۶ و ۱۸ در کارخانه ذوب آهن با ۰.۷ درصد کاهش قیمت، رقم ۲۶۶۴۰ تومان (به ازای هر کیلوگرم) را ثبت کرد.
فلزات اساسی گرانترین گاز را میخرند
هزینه حاملهای انرژی یکی از عوامل بیرونی تعیینکننده در قیمتگذاری مقاطع فلزی است و افزایش بهای آن میتواند تاثیر قابل توجهی در قیمت محصولات مختلف این صنایع داشته باشد. در حال حاضر یکی از حاملهای انرژی پرمصرف در صنایع فلزی کشور، گاز است. براساس بررسیهای اخیر انجام شده در میان همه صنایع بورسی، فلزات اساسی گاز مصرفی خود را با گرانترین تعرفه یعنی قیمت ۴۴۰۰ تومان دریافت میکنند که این موضوع نیز میتواند در افزایش قیمت این محصولات تاثیرگذار باشد. ضمن اینکه در کنار بهای گاز مصرفی در صنایع فلزی، قطع گاز صنایع در فصلهای سرد سال نیز باعث کاهش تولید و پایین آمدن میزان عرضه این محصولات نسبت به تقاضا، در افزایش بهای اقلام پرمصرفی مانند میلگرد، تیرآهن و ورق موثر خواهد بود.