افزایش 7 درصدی قیمت پایه آهن آلات در 3 هفته نخست خرداد
به گزارش آهن آنلاین - قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد ظرف سه هفته گذشته با افزایش 7 درصدی همراه بودند و میزان تقاضا برای این محصولات در تالار صنعتی بورس کالا کاهش یافت. پیشبینی میشود قیمت مقاطع طویل در تیر ماه به بالاترین میزان خود برسد.
بررسی بازار فولاد و آهن طی سه هفته گذشته نشان میدهد که قیمت آهن آلات در مسیر رشد تدریجی قرار گرفتهاند و قیمت پایه محصولات زنجیره فولاد از حلقه ابتدایی تا پایانی هر هفته نسبت به هفته پیش از خود رشد را به ثبت رسانده است. این شرایط در حالی اتفاق افتاده است که از ابتدای خرداد ماه سال جاری میزان تقاضا برای محصولات طویل همچون میلگرد و تیرآهن روند نزولی داشته به طوری که هفته گذشته در تالار فیزیکی بورس کالای ایران فقط 39 درصد میلگردهای عرضه شده مورد معامله قرار گرفت. رینگ صنعتی سایر محصولات میز شرایطی همچون میلگرد آجدار را تجربه کرده بودند. این در حالی است که نرخ دلار در بازار آزاد در بازه قیمت 58 هزار و 500 تا 59 هزار و 800 در حال نوسان است و به عبارت بهتر از یک ماه گذشته تا کنون بازار سعی در کنترل و ثبات قیمت ارز دارد و از این رو بازار فولاد بدون توجه به ثبات قیمتی نرخ دلار در حال صعود است.
بسیاری از فعالان فولادی بر این باورن که تابستان پیش رو نسبت به سالهای گذشته سختتر خواهد بود، چراکه میزان ساعت قعطی برق بیشتر شده و از این رو واحدهای تولیدی در دو ماه اردیبهشت و خرداد میزان تولید خود را افزایش دادند و با وجود افزایش عرضه در بورس کالا اما میزان تقاضا با توجه به رشد قیمتی که محصولات فولادی به ثبت رساندند با روند نزولی مواجه بود. اما واحدهای صنعتی و تولیدی توانستند تا حدودی انبارسازی کنند تا در دو ماه مرداد و تیر ماه که با کمبود انرژی مواجه خواهند شد بتوانند از ضررهای احتمالی جلوگیری کنند. از طرفی بازار فولاد در انتظار انتخابات ریاست جمهوری و قوانین جدید است تا شاید در وضعیت فعلی که زنجیره فولاد با رکود سنگین مواجه است، دولت جدید با تسهیل قوانین صادراتی گرهای از این صنعت بگشاید و محصولاتی فولادی ایرانی را روانه بازارهای بینالمللی کند.
رشد 0.07 درصد قیمت آهن اسفنجی
بررسی تالار صنعتی و معدنی روز شنبه 26 خرداد ماه نشان میدهد که این بازار میزبان بیش از 250 هزار تن آهن اسفنجی بود که با تقاضای 137 هزار و 500 تنی مواجهخ شد و در نهایت 84 هزار و 700 تن از این محصول ابتدایی با میانگین قیمت موزون 12 هزار و 426 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. آهن اسفنجی ماده اولیه مورد نیاز برای شمش فولادی است و از در ادامه شمش نیز ماده اولیه تولید مقاطع طویل فولادی است و هر گونه تغییر در قیمت پایه آهن اسفنجی موجب رشد قیمت محصولات زنجیره پایانی فولاد همچون میلگرد و تیرآهن میشود. قیمت پایه آهن اسفنجی در روز ابتدای هفته جاری نسبت به هفته گذشته 0.7 درصد افزایش راد به ثبت رسانده است.
در حالی که قیمتها در تالار صنعتی روبه افزایش است، اما بررسی بازار آزاد محصولات فولادی نشان میدهد که در روز شنبه 26 خرداد ماه میلگرد آجدار تولید شده توسط شرکتهای مختلف کاهش قیمت داشتند و با میانگین قیمت 24 هزار و 500 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید. همچنین قیمت تیرآهن نیز در بازار آزاد در روز شنبه افت قیمت داشتند و بازار آزاد در آخرین هفته خرداد ماه خلاف جهت بورس کالا حرکت میکند.