آهن آنلاین
تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 19 تا 24 خرداد 1403

تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 19 تا 24 خرداد 1403

پنج‌شنبه 24 خرداد 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین - آغاز قطعی برق در واحدهای فولادی و احیای مستقیم باعث کاهش مقطعی تولید ظرف دو ماه تیر و مرداد خواهد شد و از این رو قیمت آهن آلات، همچون میلگرد و تیرآهن طی دو ماه ابتدایی فصل تابستان افزایشی خواهد بود و رکود سنگین‌تر در انتظار بخش فولاد است.

بازار آهن و فولاد در بازه زمانی 19 تا 24 خرداد ماه در شرایطی بود که زمزمه‌های آغاز خاموشی‌ها و سهمیه‌بندی برق از هفته‌‌های آتی آغاز خواهد شد. دو فصل بهار و تابستان طبق روال سال‌های گذشته میزان تقاضا برای مقاطع طویل فولادی افزایش می‌یافت، چراکه نیمه نخست سال فصل ساخت و سازها و تعمیرات مسکن است و از این رو مصرف مصالح ساختمانی همچون فولاد و سیمان نیز به طور چشمگیری افزایش می‌یافت. اما حدود دو سال است که بازار مسکن و زمین در یک رکود میان مدت به سر می‌برند و از این رو بخش فولاد نیز با کمبود تقاضا مواجه شده و از ابتدای سال جاری نیز سایه رکود بر این بازار سایه انداخته است. بررسی معاملات هفته جاری بورس کالا نشان می‌دهد که رینگ فیزیکی شمش فولادی با رونق همراه بوده است و 89 درصد شمش‌های عرضه شده توسط نوردکاران خریداری شده است. این در حالی است که روز شنبه 19 خرداد ماه فقط 58 درصد آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه محصولات فولادی با میانگین قیمت 12 هزار و 337 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید.

فروش 58 درصدی آهن اسفنجی کمترین میزان معاملات سه هفته اخیر این محصول ابتدایی زنجیره فولاد به حساب می‌آید، چراکه باتوجه به افزایش قیمت آن میزان تقاضا کاهش یافته و پیش‌بینی می‌شود که رشد قیمت طی دو ماه آینده ادامه داشته باشد. از طرفی افزایش قیمت آهن اسفنجی موجب گران شدن شمش شد اما در این بازار به علت واهمه‌های ناشی از قطعی برق در دو ماه تیر و مرداد، نوردکاران در قالب مشتری ظاهر شدند و از این رو میزان معاملات شمش در روز دوشنبه 21 خرداد به 89 درصد رسید. در دو ماه نخست فصل تابستان با اوج‌گیری قطعی برق میزان تولید کاهش می‌یابد و از این رو همراه با افت میزان عرضه شمش در بازار فیزیکی قیمت این محصول میانی افزایش خواهد یافت. بنابراین نوردکاران که با کمبود سرمایه‌ای و مصرفی مواجه هستند اقدام به خرید مواد اولیه مورد نیاز خود برای تامین دو ماه تیر و مرداد کردند.

گرانی میلگرد ادامه دارد

باتوجه به افزایش قیمت شمش، میلگرد نیز گران شده است، به طوری که با احتساب ارکان بورس، مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل 800 تومانی و هزینه تبدیلی بهای حداقلی تولید هر کیلوگرم میلگرد 27 هزار و 500 تومان تمام می‌شود. این در حالی است که انبارها در بازار آزاد مملو از میلگرد با قیمت پایین‌تر هستند و از این رو مشتری از خرید در بازار فیزیکی بورس کالا عقب‌نشینی می‌کند. در شرایط فعلی که ذخایر انبارها به بالاترین میزان خود رسیده و مشتری واقعی در بازار داخلی وجود ندارد رکود سنگین بر بخش فولاد حاکم است که پیش‌بینی می‌شود ادامه این وضعیت موجب تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط مقیاس خواهد شد و از طرفی تسهیل قوانین صادراتی می‌تواند گره از مشکلات بخش فولاد باز کند و این صنعت را از وضعیت رکود خارج کند.

بررسی بازار آزاد مقاطع طویل فولادی طی یک هفته جاری نشان می‌دهد که در حالی که نرخ دلار در کانال 59 هزار تومان در نوسان است اما قیمت میلگرد آجدار و تیرآهن افزایشی بوده است، به عنوان مثال میلگرد آجدار 14 شرکت ذوب آهن با 0.4 درصد رشد با قیمت 24 هزار و 910 تومان به ازای هر کیلوگرم تحویل در کارخانه مورد معامله قرار گرفته است. 

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.