آهن آنلاین
افزایش قیمت مقاطع طویل در پی اوج‌گیری رقابت

افزایش قیمت مقاطع طویل در پی اوج‌گیری رقابت

چهارشنبه 23 خرداد 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین -  سهمیه‌بندی برق برای واحدهای صنعتی مادر همچون فولاد موجب کاهش مقطعی تولید و عرضه شمش در بازار فیزیکی و آزاد می‌شود و از این رو واهمه کمبود مواد اولیه موجب شد تا نوردکاران معاملات 89 درصدی شمش را در تالار صنعتی بورس کالا رقم بزنند.

محصولات مقاطع فولادی در روز 23 خرداد ماه با افزایش قیمت پایه همراه بودند که آن را می‌توان به افزایش قیمت شمش فولادی به عنوان ماده اولیه برای تولید انواع مقاطع طویل همچون میلگرد و تیرآهن، نسبت داد. در هفته اخیر قیمت پایه شمش در حالی افزایش یافت که احتمال آغاز خاموشی‌ها از ابتدای فصل تابستان به یقین نزدیک شده است و طبق روال سال‌های گذشته در دو ماه ابتدایی فصل تابستان میزان تولید شمش به صورت مقطعی کاهش پیدا می‌کند که از این رو نوردکاران با بحران تامین مواد اولیه مصرفی خود مواجه می‌شوند. بنابراین به دلیل ترس از کمبود شمش طی هفته‌های آتی بسیاری از نوردکاران به بازار فیزیکی بورس کالا رو آوردند و از این رو روز دوشنبه 21 خرداد ماه بیش از 89 درصد شمش‌های عرضه شده مورد معامله قرار گرفت و با افزایش رقابت قیمت‌های معاملاتی نیز افزایش یافت که این موضوع محصولات فولادی همچون میلگرد و تیرآهن را گران کرد.

بررسی تالار صنعتی بورس کالای ایران در روز 23 خرداد ماه نشان می‌دهد که چیزی حدود 190 هزار و 21 تن انواع میلگرد عرضه شد که با تقاضای 103 هزار و 389 تنی مواجه شد و در پایان روز معاملاتی 55 هزار و 685 تن میلگرد با میانگین قیمت موزون 25 هزار و 700 تومان مورد معامله قرار گرفت. به عبارت بهتر فقط 29 درصد از میلگردهای عرضه شده به فروش رسید.

میلگرد گران شد

میزان عرضه و معاملات میلگرد در رینگ فیزیکی بورس کالا نسبت به هفته گذشته به ترتیب 25 درصد و 67 درصد کاهش داشته است و این در حالی است که میانگین قیمت میلگرد به ازای هر کیلوگرم نسبت به هفته گذشته هزار تومان افزایش داشته است. این افزایش قیمت‌ در حالی رخ داده است که میانگین قیمت فروش شمش در روز 21 خرداد ماه در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران 22 هزار و 170 تومان به ثبت رسید که با احتساب ارکان بورس، مالیات بر ارزش افزوده و هزینه حمل قیمت پایانی خرید شمش برای نوردکاران 24 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم تمام می‌شود. هزینه حمل در خرداد ماه با افزایش 200 تومانی به 800 تومان به ازای هر کیلوگرم رسید و از طرفی هزینه تبدیل شمش به میلگرد نیز 1.1 درصد قیمت شمش محاسبه می‌شود و با در نظر گرفتن همه این فاکتورها کف قیمت میلگرد در بازار فیزیکی 27 هزار و 500 تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین می‌شود. باتوجه به انباشت میلگرد در بازار آزاد که با قیمتی حدود هزار تومانی کمتر از بورس کالا معامله می‌شوند، عملا خرید شمش با قیمت فعلی برای واحدهای نورد و تولید میلگرد  صرفه اقتصادی ندارد و از این رو همان 29 درصد فروش بورسی میلگرد نیز توسط مشتریان کاذب و دلالان مورد معامله قرار گرفت است.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.