نمودار قیمت ورق گالوانیزه منفی شد!
به گزارش آهن آنلاین - بازار آهنآلات در روز پایانی کاری در هفته جاری، کماکان دچار رکود است و قیمت دلار میتواند تنها دلیل جنبشهای زیرپوستی آن طی روزهای گذشته بوده است. سکون بازار در این هفتهها به حدی است که فعالان این حوزه بیم آن دارند که تداوم این وضعیت موجب خروج سرمایهها از بازار شود. بازار آهن و فولاد در حالی هفته های سردی و رکود را سپری میکندکه در روزهای آتی نیز ممکن است با مشکل قطعی برق صنایع و کمیاب شدن این محصولات نیز روبهرو شود.
بررسی آخرین تغییرات نمودارهای آهن آنلاین در مورد قیمت میلگرد نشان میدهد که در این گروه، قیمت میلگرد آجدار به عنوان محصول شاخص در کارخانهها (به جز کارخانههای میلگرد میانه، قائم، پردیس و شاهرود) با افزایش ۰.۴ تا ۲.۵ درصدی مواجه بوده و در مقابل در بنگاهها قیمت این محصول در بازه ۰.۴- تا ۱.۵- کاهش داشته است. در شبانهروز گذشته قیمت میلگرد سایز ۱۸ و ۲۰ میلگرد بافق یزد با ۰.۷ درصد افزایش به ۲۴۷۳۰ تومان رسید. قیمت میلگرد آجدار در کارخانههایی مانند ظفر بناب، فایکو، راد همدان و کاشان نیز بدون تغییر نسبت به روز گذشته باقی ماند.
تحلیل نمودار قیمت در گروه ورق نیز نشان میدهد که قیمت ورق سیاه در آخرین بررسیها در بسیاری از کارخانهها و مبادی فروش، بدون تغییر نسبت به روز گذشته عرضه شد. البته در این گروه قیمت رول ورق سیاه ۳ فولاد مبارکه در سایزهای ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ با ۰.۸ کاهش قیمت نسبت به روز قبل به ترتیب ارقام ۳۴۳۶۰ و ۳۴۰۹۰ تومان را ثبت کردند. در مورد قیمت ورق گالوانیزه نیز تحلیل نمودارها نشان میدهد که این محصول از روز گذشته در تمام سایزها ۱.۵ تا ۲.۱ درصد کاهش قیمت داشته است. قیمت ورق گالوانیزه ۳ سایزهای ۱۲۵۰ و ۱۰۰۰ شهریار تبریز در این مدت با ۱.۲ درصد کاهش به ۷۴۳۶۰ تومان رسید.
در گروه تیرآهن نیز اگرچه قیمت انواع محصولات در بنگاه تهران رشدی در بازه ۰.۴+ تا ۳.۰+ را نشان میداد، اما در کارخانهها ۰.۳ تا ۰.۷ درصد با افت قیمت مواجه شد. البته تیرآهن سایز ۲۰ ذوب آهن در این میان استثنا بود که با یک درصد رشد قیمت، رقم ۲۸۰۰۰ تومان (به ازای هر کیلوگرم) را ثبت کرد. بیشترین افت قیمت در محصولات این گروه مربوط به سایزهای ۱۴ و ۲۲ تیرآهن ذوب آهن بود که قیمت این محصولات را به ۲۷۹۰ تومان به ازای هر کیلوگرم رساند.
تثبیت قیمت دلار در کانال ۵۹ هزار تومان
در رکود بازار ساخت و ساز و تقاضای ناچیز محصولات حوزه آهن و فولاد، مهمترین عامل تثبیت قیمت آهن آلات، توقف نرخ دلار در کانال ۵۹۲۵۰ تومان است. البته عرضه ورق، تیرآهن و میلگرد آجدار در بورس کالا به خصوص به شکل اعتباری نیز میتواند در روزهای آینده نمودارهای قیمتی این گروه را دستخوش تغییر کرده و بازار این محصولات را تحت فشار بیشتر قرار دهد. فعالان صنایع فولادی در سطح بازار، همچنان چشمانتظار برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، افزایش فصلی ساختوساز و افزایش تقاضای محصولات فولادی هستند تا شاید از گلوگاه رکودی سهماهه اول سال خارج شوند.