باز هم قطعی برق، باز هم گرانی قیمت آهن آلات!
به گزارش آهن آنلاین - قیمت ارز به تلاش یک ماهه خود برای ورود به کانال ۶۰ هزار تومان ادامه میدهد و بسیاری از صنایع از جمله آهن و فولاد چشم به تاثیر آن بر بازارهای مختلف دارند. اما با این حال نرخ ارز همچنان حول و حوش ۵۹ هزار تومان پرسه میزند و قیمت آهن آلات از جمله تیر آهن، ورق و میلگرد را ثابت نگاه داشته است. اما ممکن است این سکون و ثبات ناخوشایند تحت تاثیر عوامل ذاتی یا بیرونی دیگر طی هفتههای آینده دستخوش تغییراتی شوند.
براساس نمودارهای امروز قیمت محصولات فولادی، قیمت میلگرد طی شبانهروز گذشته در بازه ۲۳۱۰۰ تا ۲۶۹۵۰ تومان در کارخانه و مبادی فروش عرضه شد که در بهترین حالت ۳ درصد نسبت که شبانهروز گذشته رشد نشان میدهد.
بررسی نمودارها در این بازه زمانی نشان میدهد در گروه ورق اکثر قیمتها در رده ورق سیاه به عنوان محصول شاخص این گروه ثابت است. برخی محصولات در کارخانههای اکسین اهواز و نورد اصفهان، شاهد افزایش جزئی قیمت (در بازه ۰.۹ تا ۲.۲ درصد) بودند. امروز قیمت ورق سیاه ۳ سایز ۱۵۰۰ در کارخانه فولاد مبارکه بدون تغییر نسبت به روز گذشته ۳۵۱۸۰ تومان بود.
در ورق گالوانیزه نمودارهای آهن آنلاین سبز بود و اگرچه به شکل جزئی افزایش قیمت ۰.۹ تا ۱.۵ درصدی را نشان میداد. ورق گالوانیزه ۳ شهریار تبریز سایز ۱۰۰۰ امروز در بنگاه تهران با ۰.۹ درصد افزایش، رقم ۷۴۸۲۰ تومان را ثبت کرد.
قیمت ورق رنگی نیز امروز ۱.۳ تا ۱.۴ افزایش قیمت را نسبت به شبانهروز گذشته تجربه کردند. در این رده ورق رنگی ۰.۵ فولاد مبارکه در بنگاه تهران با قیمت ۴۸۹۱۰ تومان عرضه شد.
اما در گروه تیرآهن طی ۲۴ ساعت گذشته شاهد ریزش ۲.۴ تا ۳.۹ درصدی قیمتها در اکثر محصولات بودهایم. در این گروه سایز ۱۴،۱۶ و ۱۸ تیرآهن کارخانه ذوب آهن با ۲.۹ درصد کاهش قیمت نسبت به روز قبل، رقم ۲۶۶۴۰ تومان (به ازای هر کیلوگرم) را تجربه کرد.
قطعی برق بازار آهن را تکان میدهد
در مورد عوامل تاثیرگذار روی قیمت مقاطع فولادی میتوان گفت که پس از نرخ ارز، این بازار همچنان بیشترین تاثیر خود را از کاهش میزان تقاضای بازار میگیرد. پیشبینیها نیز در این مورد حاکی از این است که در طول هفتههای آینده عواملی مانند کاهش عرضه شمش در بورس و رسم نامتعارف قطع برق کارخانهها در فصل گرما میتواند به کمبود در بازار و افزایش قیمت این محصولات بینجامد. نظر کارشناسان در این مورد این است که قطع برق کارخانه های تولیدکننده فولاد میتواند به کاهش ۲۰ درصدی تولید در ماههای تابستان منجر شود که اگر این موضوع با افزایش فصلی مصرف مقاطعی مانند میلگرد و تیرآهن به دلیل افزایش ساخت و ساز همراه شود، میتواند تشدید کمبود این محصولات و به دنبال آن افزایش قیمت آنها را در پی داشته باشد. البته در کنار این عوامل نباید از نتایج انتخابات ریاست جمهوری و سیاستگذاریهای احتمالی در حوزه آهن و فولاد در ماههای آتی و تاثیر آن بر قیمت مقاطع آهن و فولاد غافل بود.
لازم به ذکر است ثبات فعلی قیمت و رکود ممتد بازار آهن و فولاد در این ماهها نگرانیهایی را نیز نزد فعالان این عرصه در مورد خروج سرمایهها از این بازار و جذب شدن آنها توسط بازارهای با حاشیه سود مطلوبتر ایجاد کرده است.