آهن آنلاین
قیمت آهن به سمت گرانی، جهش 30 درصدی کرایه ها!

قیمت آهن به سمت گرانی، جهش 30 درصدی کرایه ها!

یک‌شنبه 20 خرداد 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین- با به‌روزرسانی نرخ کرایه‌های ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای کالا از شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ کرایه حمل به عنوان یکی از عوامل بیرونی موثر در قیمت آهن و فولاد، وارد این معادله شد. مقاطع فلزی که در طول یک ماه گذشته بیش از همه تحت تاثیر نرخ دلار و کاهش تقاضای بازار، در رکود به سر می‌برد طی این روزها به دلیل افزایش ۳۰ درصدی هزینه حمل و نقل جاده‌ای نوسانات هرچند کوچک رو به رشد در نمودار قیمت‌ها را تجربه می‌کنند. این اصلاح قیمت معمولا روال هرساله‌ای است که در اردیبهشت ماه انجام می‌شود. البته سال گذشته علاوه بر افزایش ۳۰ درصدی اردیبهشت ماه، کرایه‌های حمل کالا در آبان ماه نیز یک افزایش قیمت ۷ درصدی را تجربه کرده بود.

در حال حاضر نمودار قیمت میلگرد آهن آنلاین در اکثر کارخانه‌ها در بازه ۰.۴ تا ۲.۲ سبز رنگ (همراه با افزایش قیمت) هستند. در این مدت محصولات میلگرد آجدار در کارخانه میلگرد شاهرود افزایش قیمت ۱.۸ تا ۱.۹ درصدی را ثبت کرده‌اند و سایز 14، 16 و 18 این محصول به قیمت ۲۴۰۹۰ تومان رسیده است. سایز ۱۴، ۱۶ و ۱۸ میلگرد راد همدان نیز امروز در کارخانه، قیمت ۲۵۵۰۰ تومان را تجربه می‌کنند.

بررسی نمودار قیمت گروه ورق نشان می‌دهد که قیمت کارخانه ورق سیاه به عنوان محصول شاخص این گروه در مورد اکثر سایزها بدون تغییر بوده است. ورق سیاه ۳ سایز ۱۵۰۰ فولاد مبارکه در این کارخانه بدون تغییر نسبت به روز کاری گذشته روی ۳۵۱۸۰ تومان ثابت مانده است. ورق گالوانیزه تمام کارخانه‌ها با رشد قیمتی در بازه ۰.۲ تا ۰.۴ درصد، سیر مثبت البته ناچیز داشتند. امروز قیمت ورق گالوانیزه ۳ شهریار تبریز (سایز ۱۰۰۰) با رقم ۷۴۱۸۰ تومان ثبت شد.

افزایش قیمت‌ها طی یک هفته اخیر در گروه تیرآهن محسوس‌تر از سایر محصولات است. این افزایش قیمت در کارخانه و بنگاه‌ها به بیش از ۳ درصد هم رسید. آخرین قیمت تیرآهن سایز ۱۶ و ۱۸ ذوب آهن رقم ۲۷۳۴۰ تومان به ازای هر کیلوگرم را ثبت کرد. قیمت سایز ۱۸ تیرآهن فایکو در بنگاه تهران نیز رقم ۵۶۱۸۱۸۰ تومان (به ازای هر شاخه) را به خود اختصاص داد.

خواب طولانی قیمت آهن آلات

با وجود افزایش قیمت ناچیز محصولات حوزه آهن و فولاد در روزهای اخیر که تحت تاثیر افزایش سالانه کرایه حمل کالا بوده است، مواردی همچون حمل و نقل تیرآهن هم تحت تاثیر قرار می‌گیرند، بنابراین مقاطع آهنی همچنان با تقاضای ناچیزی در بازارهای مصرف مواجه هستند و عدم تعادل عرضه و تقاضا در این بازار استمرار رکورد قیمت این محصولات دامن می‌زند.

با شروع فصل گرما، در هفته‌های آتی قطع برق نیز به عنوان یکی از عوامل بیرونی موثر بر کاهش تولید مقاطع فولادی و در نتیجه افزایش قیمت این محصولات چندان دور از ذهن نیست. به علاوه، با توجه به فعل و انفعالات سیاسی در کشور و افزایش نرخ ارز، ‌ممکن است طی ماه آینده رشد قیمت فرآورده‌های فولادی را شاهد باشیم؛ با این حال به نظر نمی‌رسد بدون رونق ساخت و ساز در کشور،‌ افزایش قیمت‌ها روی نمودار تاثیر چندانی در رونق بازار داشته باشد. فعالان بازار آهن ‌آلات امیدوارند که نزدیک شدن فصل ساخت و ساز در کشور و افزایش فصلی تقاضا موجب تغییرات مثبت در این حوزه شود.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.