قیمت میلگرد صعودی؛ رونق نسبی بازار شمش!
به گزارش آهن آنلاین: دومین هفته خرداد ماه سال جاری رونق نسبی برای معاملات شمش رقم خورد، اما باتوجه به رکودی که در حلقه پایانی بخش فولاد حاکم است تداوم این هیجان خرید ممکن نخواهد بود. آغاز خاموشیها طی هفتههای آتی ازجمله مهمترین دلایل رونق بازار فیزیکی بورس کالا به حساب میآید.
آغاز فصل بهار و تابستان همیشه برای فولادکاران و بازار آهن آلات به عنوان یک محرک عمل میکرد، چراکه با شروع ساخت و ساز مسکن میزان تقاضا برای محصولاتی همچون میلگرد رشد قابل توجهی را به ثبت میرساند. اما طی دو سال اخیر به علت رکود در بخش مسکن شروع سال جدید و فصل گرما نیز نتوانست رخوت را از معاملات فولادی دور کند و از این رو بازار فیزیکی بورس کالای ایران از ابتدای سال جاری همچنان شاهد معاملات بیرمق بوده است. با این وجود پس از طی هفت هفته از سال 1403 رینگ فیزیکی بورس کالای ایران شاهد رونق نسبی معاملات شمش فولادی بود. به طوری که طی هفته جاری 163 هزار و 155 تن شمش عرضه شد که با تقاضای 241 هزار و 405 تنی مواجه شد و در نهایت 125 هزار و 455 تن با میانگین قیمت موزون 20 هزار و 670 تومان به ازای هر کیلوگرم شمش مورد معامله قرار گرفت.
مقایسه آمار و اعداد معاملات شمش در بازار فیزیکی هفته جاری نسبت به هفته ابتدایی خرداد ماه نشان میدهد که میزان عرضه 26 درصد کاهش و حجم معاملات 4.7 درصد افت داشتهاند. به عبارت بهتر بعد از هفت هفته رونق به تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران بازگشته است که به توجه به شرایط موجود پیشبینی میشود این رونق پایدار نیست و بازگشت ارز در بازار آزاد به مسیر صعودی و احتما آغاز سهمیهبندیهای برق برای واحدهای احیای مستقیم طی هفتههای آینده ازجمله مهمترین دلایل رشد تقاضا برای شمش طی دومین هفته خرداد ماه بود. چراکه واحدهای تولیدی با کمبود انرژی مواجه خواهند شد و از این رو کاهش میزان تولید امری طبیعی است و بنابراین نوردکاران برای به تعویق انداختن شرایط سخت تولید در نقش مشتری شمش ظاهر شدند و در نهایت 77 درصد شمشهای عرضه شده مورد معامله قرار گرفت.
صادرات فولاد صرفه اقتصادی ندارد
همچنین بررسی رینگ فیزیکی مقاطع طویل نشان میدهد که همزمان با افزایش قیمت شمش و نرخ ارز در بازار آزاد، قیمت میلگرد مجددا به کانال 24 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم بازگشت. در معاملات روز چهارشنبه 262 هزار و 359 تن انواع میلگرد عرضه شد که با استقبال 48 درصدی تقاضا نسبت به عرضه مواجه شد و در نهایت فقط 34 درصد معادل 89 هزار و 979 تن میلگردها مورد معامله قرار گرفت. با وجود اینکه رونق نسبی در بازار فیزیکی شمش حاصل شده است اما باتوجه به رکود سنگینی که در بازار مقاطع طویل به ویژه میلگرد وجود دارد، پیشبینی میشود که افزایش فروش در بازار فیزیکی در بلندمدت ادامهدار نخواهد بود و از این رو برای رونق در بخش فولاد ابتدا باید شرایط تولید برای حلقههای ابتدایی و میانی این صنعت تسهیل شود و در ادامه شرایط صادراتی برای آخرین حلقه بخش فولاد مهیا باشد، چراکه علاوه بر بازار داخل، مقصد قرار دادن بازارهای بینالمللی تنها راه برون رفت بخش فولاد از رکود فعلی است. این در حالی است که موضوع بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیمایی شرایط را برای نوردکاران سخت کرده است و عملا صادرات سود اقتصادی برای فعالان فولادی ندارد.