آهن آنلاین
تنگی نفس تجارت فولاد ایران

تنگی نفس تجارت فولاد ایران

شنبه 19 خرداد 1403
زمان مطالعه: 3 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین - عنصر حیاتی هر صنعتی، صادرات محور بودن آن است و این مساله موجب رقابت‌پذیری می‌شود و علاوه‌بر ارزآوری برای کشور، به رشد و توسعه صنایع نیز کمک می‌کند. به همین جهت در صنعت فولاد نیز یکی از دغدغه‌های فعالان این عرصه، بحث صادرات محصولات فولادی و ارزآوری آن و در کنار همه اینها رقابت با شرکای خارجی است. اما امروز به‌دلیل اعمال سیاست‌ها و محدودیت‌هایی که در زمینه صادرات آهن آلات وجود دارد، نگرانی‌هایی در خصوص افول صادرات این صنعت به وجود آمده است.

در همین خصوص مهندس مهدی ثقفی از کارشناسان و فعالان صنعت فولاد و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت منطقه ویژه اقتصادی زنجان در گفت‌و‌گو با آهن‌آنلاین گفت: مطابق روال سال‌های اخیر و به‌جهت کمبود برق تولیدی کشور و از سوی دیگر  نگرانی از اعتراض مردم نسبت به این کمبود‌ها، وزارت نیرو اقدام به محدودیت مصرف صنایع از تاریخ 15 خرداد تا 15 شهریور کرده است.

کاهش 50 درصدی تولید در صنعت فولاد با اعمال محدودیت انرژی

ثقفی تاکید کرد: این کاهش که به 50 درصد بار مصرفی خطوط تولید منجر می‌شود موجب کاهش تولید به همان میزان و گاهی تعطیلی کل خط تولید می‌شود، زیرا ممکن است بعضی از بخش‌ها نتوانند کاهش خطی با کاهش برق داشته باشند لذا از خط خارج می‌شوند.

 

مهندس مهدی ثقفی
مهندس مهدی ثقفی

 

کاهش جذابیت صادرات محصولات فولادی با ارز نیمایی

ثقفی ادامه داد: به‌دلیل حذف سیستم واردات در ازای ارز  با منشا خارجی و همچنین سیستم خریدوفروش میان صادرکنندگان و واردکنندگان، نرخ تبدیل ارز حاصل از صادرات فولاد همان نرخ نیمایی است که الان حدود 41هزار و 500 تومان است و طبیعی است که صدور فولاد با نرخ هر دلار 41 هزار و 500 تومان و در کنار آن تامین نیاز‌های وارداتی با دلار 60 هزار تومانی به‌صرفه نیست لذا خود به خود جاذبه صادرات محصولات فولادی کم و کمتر خواهد شد.

اشباع بازار با کاهش صادرات محصولات فولادی

این کارشناس صنعت فولاد متذکر شد: چنانچه کاهش صادرات فولاد بیش از کاهش تولید ناشی از کمبود انرژی باشد، نتیجه آن، فشار به عرضه داخلی محصولات فولادی و اشباع بازار می‌شود و در نهایت ما شاهد افت قیمت، انجام معاملات نسیه‌ای و تخفیفات رسمی و غیررسمی در نرخ داد‌وستد خواهیم بود.

وی بیان کرد: همه این مسائل به غیر از آسیب به نقدینگی و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی، زمینه‌ساز فساد در معاملات تهاتری نیز می‌شود و از سوی دیگر جریان اخذ تسهیلات از موسسات اعتباری، بنگاه‌های تامین سرمایه، واسطه‌ها و پولشو‌ها نیزخواهد بود که در جای خود باید مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد.

ثقفی تصریح کرد: علاوه بر دلایل فوق، خرید ارزان تولیدات کشور در خارج به‌دلیل تحریم و نگرانی از ممنوعیت معامله با ایران و منع ورود محصولات ایرانی به بازارهای خارجی است بطوری‌که برخی فرآورده‌های فولاد ترکیه در بازار‌های جهانی 50 تا 100 دلار بیش از محصولات مشابه ایرانی به فروش می‌رسد.

وی در پایان اشاره کرد: همه این موارد نشان می‌دهد که صنعت فولاد خصوصا در بخش تجارت در معرض خطر است به‌طوری‌که این احتمال وجود دارد تا صادرات امسال از 5 میلیارد دلار صادرات سال گذشته فولاد، کمتر باشد و تامین ارز برای کالاها و کارهای اساسی کشور با مشکلات بیشتر مواجه شود.                                

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.