از سایه سنگین رکود چینی تا رکود بازار داخلی بر فلزات
به گزارش آهن آنلاین - این روزها همزمان با روند اصلاح نرخ دلار، قیمت آهن آلات با کاهش جزئی مواجه بوده است و نوسانی در بازار آهن و فولاد رخ نداده است. در هفته پیشرو نیز با احتمال صدور قطعنامه حکام که میتواند به تشدید تحریمها علیه ایران و افزایش قیمت مواد اولیه و حملونقل منجر شود، ممکن است به طور مستقیم بر قیمت آهن تاثیر بگذارد. اما به دلیل کاهش تقاضا امکان کاهشی شدن قیمت آهن آلات وجود دارد.
رکود تولید در چین
این روزها چین بهعنوان دومین اقتصاد بزرگ جهان با ضعیف شدن دادههای تولیدی خود، موجب ایجاد رکود شده است با این وجود پیشبینی اقتصادانان حاکی از موقتی بودن این رکود است.
بر همین اساس هفته گذشته بازار فلزات با سیگنال منفی تولید در چین روبرو شد اما شاخص هزینه مصرف شخصی در آمریکا مطابق برآورد اعلام شد و این مساله موجب شدتا فعالان بازار به کاهش نرخ بهره در سالجاری امید پیدا کنند.
اواخر هفته گذشته نرخ فلزات پایه در بازارهای جهانی روند کاهشی را تجربه کرده است به طوری که در آتیکامکس آمریکا، فلز مس با 3 درصد کاهش قیمت به کانال 4.6دلار به ازای هر پوند رسید.
از طرف دیگر فلز روی نیز 2.2 درصد ارزان شد و با قیمت 2 هزار و 989 دلار به ازای هر تن فروخته شد. اما آلومینیوم نوسان مثبت 0.8 درصدی را تجربه کرد و 2 هزارو 664دلار به ازای هر تن قیمتگذاری شد.
همچنین قیمت میلگرد فولادی نیز در بازار داخلی چین 2.3 درصد کاهش قیمت داشت و 3هزار و 519 یوآن به ازای هر تن معامله شد.
آمارها نشان میدهد شاخص مدیران خرید رسمی تولید چین در ماه مه، 49.5 واحد بوده است و نشاندهنده رکود در بازار چین است.
بنا به گزارش رویترز، تقاضا در بازار فلزات چین کم شدهاست از سوی دیگر رکود در بازار مسکن و کم شدن خرده فروشی در چین به این رکود دامن زده است. هرچند از نظر فعالان بازار، تضعیف در شاخصهای تولیدی چین در ماه مه موقتی است به همین دلیل احتمال دارد که در ماه ژوئن، شاخص مدیران خرید رسمی در چین بهبود پیدا کند.