آهن آنلاین
بازار آهن آلات و فولاد از رونق تولید دیروز تا رکورد امروز

بازار آهن آلات و فولاد از رونق تولید دیروز تا رکورد امروز

چهارشنبه 09 خرداد 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین- صنعت فولاد یک صنعت استراتژیک و مهم برای کشور محسوب می‌شود که موجب رونق کسب‌وکار شده و اشتغالزایی را توسعه می‌دهد. 

همچنین به‌دلیل اینکه محصولات فولادی، از مهم‌ترین نهاد‌ه‌های تولید به حساب می‌آید، درآمدزایی و ارزآوری بالایی را برای کشور به سبب اشتغال‌زایی و صادرات به‌همراه دارد.

از طرف دیگر آهن آلات، فولاد و صنایع وابسته نقش مهم و اساسی را در صنعتی شدن جوامع به عهده دارد به همین جهت هموار کردن مسیر تولید برای بخش خصوصی یکی از کلیدی‌ترین راهکار‌ها برای رونق بخشیدن به این صنعت مهم است. همچنین محدودیت منابع صنعت فولاد موجب شده است تا بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران با اشتیاق بیشتری بخواهند در این صنعت و توسعه صنایع جانبی آن سرمایه‌گذاری کنند.

ارزآوری هشت میلیارد دلاری حاصل از صادرات صنایع آهن و فولاد

آمارها حاکی از آن است که صنعت فولاد در سال 1399 حدود 13 درصد کل صادرات کشور را به خود اختصاص داده است و در سال  1400سهم 16 درصدی در صادرات  کل کشور داشته‌است.

همچنین در سال 1401 و 1402 سهم این صنعت از صادرات به‌ترتیب 12 و 10 درصد بوده است. گفتنی است که میزان صادرات صنایع فولادی در سال 1402 به نسبت مدت مشابه سال گذشته خود حدود 30 درصد افزایش داشته است.

 

در این تصویر نمودار سهم صنعت فولاد از کل صادرات کشور را مشاهده می کنید.
در این تصویر نمودار سهم صنعت فولاد از کل صادرات کشور را مشاهده می کنید.

 

رونق تولید صنایع آهن و فولاد در سال 1402

طبق آمار، سال گذشته فولاد میانی با رشد 5.5 درصدی نسبت به تولید سال 1401، به ضریب بهره‌برداری 72 درصدی رسید و نسبت به سه سال گذشته‌ خود 9 درصد افزایش ضریب بهره‌برداری را تجربه کرد.

همچنین تولید در واحدهای احیا نیز رشد 5.3 درصدی را نسبت به سال گذشته خود داشته است و گندله افزایش 8.8 درصدی را در سال 1402 تجربه کرده است که ضریب بهره برداری 85 درصدی تولید را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر تولید کنستانتره سنگ‌آهن حدودا 15 درصد افزایش داشته است.

 

در تصویر فوق می توانید میزان تولید فولادی در سال 1402 را مشاهده کنید.
در تصویر فوق می توانید میزان تولید فولادی در سال 1402 را مشاهده کنید.

 

انتخابات زودهنگام ترمز رونق بازار آهن و فولاد را کشید

آمارتولید حاکی از آن است که سال گذشته ایران در زمینه تولید و صادرات محصولات آهن و فولاد سرعت خوبی را در پیشرفت این صنعت درپیش گرفته بود،  اما در سال 1403 در شرایطی‌که امیدها به رونق گرفتن این صنعت استراتژیک زیاد شده بود با حادثه شهادت رئیس جمهور و همراهانش و نیمه تمام ماندن دولت سیزدهم از یک سو و از سوی دیگر سایه سنگین انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، شوک ناگهانی به صنایع وارد شد و امید به رونق گرفتن صنعت فولاد را کم فروغ کرد.

همچنین از آنجا که این روزها با کاهش نرخ دلار، کمبود نقدینگی و از همه مهم‌تررکود تقاضا در بازار آهن و فولاد  مواجه هستیم به نظر می‌رسد خروج از رکود بازار آهن به این سادگی‌ها نباشد و باید تا زمان انتخابات صبر کرد و دید دولت چهاردهم چه برنامه‌ای برای خروج از رکود صنایع خصوصا صنعت فولاد را در پیش دارد.

برهم خوردن تعادل بازار آهن و فولاد

بازار آهن و فولاد در روزهای اخیر همچون سایر صنایع کم رونق بوده است و متقاضیان این بازار نیز برای خرید دست نگه داشته اند به‌همین‌دلیل بازار در شرایط بی‌وزنی قرار دارد و قیمت آهن آلات در بیشتر بخش‌های خود از ثبات نسبی برخوردار بوده است.

از طرف دیگر بازار تیرآهن اصفهان، دچار کاهش قیمت شده است و حدود 50 تا 100 تومان از قیمت آن کاسته شده است.

میلگر نیز در بیشتر کارخانه‌ها ثبات قیمت داشته است اما در بخش‌هایی به‌دلیل کمبود تقاضا، با کاهش 100 تا 200 تومان مواجه شده است.

انواع ورق سیاه، گالوانیزه، ورق روغنی و ورق رنگی نیز تغییر قیمت نداشته‌اند اما پروفیل در برخی کارخانه‌ها با کاهش 200 تا 300 تومانی همراه بوده است.

باتوجه‌به شرایط موجود به نظر می‌رسد تعادل بازار بهم خورده است و اگر از جانب مسئولین فکری برای خروج از رکود بازار آهن و فولاد نشود به‌دلیل اینکه آهن و فولاد نهاده اصلی تولید کشور است در آینده‌ای نچندان دور، کشور دچار افسارگسیختگی تورم شده و شعله  تولید این صنعت خاموش خواهد شد.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.