زمینگیر شدن بازار آهن آلات در بورسکالا
در شرایطی که در اواخر سال 1402 پیشبینیها حاکی از رونق بازار فودلاد بود، در دومین ماه ابتدایی سال 1403 با شوک از دست دادن رئیس جمهور کشورمان، صنعت فولاد در بهت فرو رفت و امید به پیشبینیهای روشن در خصوص آینده این صنعت استراتژیک را تا حدودی کم کرد.
دیروز (شنبه 5 خرداد 1403) در بورس کالا حجم معاملات فولادی بشدت افت کرده بود و خریداران از بازار فودلاد استقبال چندانی نکردند.
تنها 4 درصد محصولات عرضه شده فولاد در بورسکالا به فروش رسید
گفتنی است دیروز در تالار صنفی بورس کالا تنها 4 درصد محصولات عرضه شده فولادی فروخته شد یعنی از حدود 777 هزار تن محصول فولادی عرضه شده در بورس کالا، فقط 33 هزار تن به فروش رسید.
آمارها حاکی از آن است که فقط 10 درصد از شمش بلوم عرضه شده در بورس کالا به قیمت 220 هزار و 800 ریال به فروش رسید که 2.6درصد کمتر از قیمت پایه بود.
از سوی دیگر قیمت میلگرد با افزایش 0.5 درصدی نسبت به قیمت پایه، به 236هزار و 441 ریال رسید؛ اما از کل عرضه میلگرد آلیاژی تنها 7 درصد آن با قیمت 314 هزارو 666 ریال معامله شد که 0.8 درصد پایینتر از قیمت پایه بود.
همچنین میلگرد کلاف تنها 1 درصد از کل عرضه با 7.1 درصد زیر قیمت پایه، معامله شد. درحالیکه تیرآهن با افزایش 2.5 درصدی نسبت به قیمت پایه ارائه شد.
و در نهایت ورق گرم با قیمت 303هزار و 688 ریال یعنی 1.8 کمتر از قیمت پایه معامله شد که تنها 5 درصد از کل عرضه این محصول بود.
بازار آهن در میان زمین و هوا
دیروز با شروع فعالیت بانک مرکزی قیمت دلار به کانال 57 هزار تومان در بازار آزاد رسید و امکان ادامهدار بودن این روند کاهشی همچنان وجود دارد از طرف دیگر با کاهش جهانی انس طلا، بازار داخلی طلای ایران نیز با کاهش روبرو شد.
از سوی دیگر هفته گذشته با افزایش قیمت آهن آلات و ادامه روند نوسانات آن، مبادی فروش حدودا بین 100 تا 200 تومان رشد قیمت داشته است که در این نوسانات میلگرد آجدار بین 24 هزار و 500 تومان تا 25 هزار و 500 تومان به همراه مالیات بر ارزش افزوده معامله شد.
همچنین قیمت تیرآهن در اکثر مبادی با ثبات روبرو بود و پروفیل ساختمانی، سبک، گالوانیزه و سایر قوطی پروفیل ها با کاهش 200 تا 500 تومانی عرضه شد. قیمت انواع ورق نیز با روند کاهشی 20 تا 50 تومانی همراه بوده است.
یکی از دلایل اهمیت صنعت فولاد، قدرت اشتغالزایی بالای این صنعت است که اگر رونق آن به خطربیفتند علاوه بر ضربه سهمگین به اقتصاد کشور، بحران بیکاری نیز در کشور شدت خواهد گرفت. بنابراین باید فکر جدی برای رونق گرفتن دوباره این صنعت استراتژیک در شرایط حساس کنونی شود.