آهن آنلاین
راهنمای خرید سیم خاردار

راهنمای خرید سیم خاردار

آدینه 12 امرداد 1403
زمان مطالعه: 10 دقیقه

تمام مقاطع فولادی دارای وظایف مشخصی هستند و با هدف خاصی تولید و عرضه می‌شوند. تولید سیم خاردار (Barbed wire) نیز بر مبنای چندین هدف صورت می‌گیرد؛ از این اهداف می‌توان به حصاربندی و افزایش امنیت محیط اشاره کرد. به عبارتی، سیم‌های خاردار از مقاطع اصلی حصاربندی هستند که امکان نصب آن‌ها در فضاهای مختلف وجود دارد. با توجه به این موضوع، نیاز است که سیم‌های خاردار از کیفیت بالایی برخوردار باشند تا بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند. بنابراین، در زمان خرید سیم خاردار بایستی به سطح کیفی آن توجه داشته باشید. در ادامه مطلب، هرآنچه که درباره انواع سیم خاردار و مشخصات آن‌ها باید بدانید، قید شده است.

اهمیت استفاده از سیم خاردار چیست؟

استفاده از سیم خاردار در کنار سیستم‌های امنیتی دیگر، به تامین امنیت اماکن مختلف کمک شایانی می‌کند. به‌این‌ترتیب، برای ایجاد بالاترین سطح امنیت نیاز است از ابزارهایی مانند سیم‌های خاردار فولادی استفاده شود. ضمن اینکه نصب و نگهداری سیم‌های خاردار تقریبا آسان است و قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ای هم دارند؛ به همین دلیل، استفاده از آن‌ها باعث کاهش هزینه‌های امن‌سازی محیط‌هایی با کاربری مختلف می‌شود. هم‌اکنون نیز بسیاری از اماکن مهم و حساس کشور مانند فضاهای نظامی به سیم‌های خاردار مجهز شده‌اند. استفاده از این سیم‌ها در بسیاری از کشورها مرسوم است و افراد زیادی در حوزه‌های مختلف با آن‌ها سروکار دارند.

سیم خاردار چیست؟

سیم‌های خاردار از پرمصرف‌ترین محصولات مفتولی موجود در بازار هستند که جهت حصاربندی، تفکیک محیط‌های مختلف و همین‌طور برقراری امنیت مورد استفاده قرار می‌گیرند. درواقع، با این محصول مفتولی می‌توان بخش‌های مختلف محیط را از یکدیگر جدا کرد و سطح ایمنی آن را تا حد زیادی بهبود بخشید. این مسئله حفاظتی باعث استفاده گسترده از سیم‌های خاردار در محیط‌هایی مانند پادگان‌های نظامی شده است. ضمنا، سیم‌های خاردار، رشته‌های فلزی مملو از خار هستند که در مدل‌های خطی و حلقوی تولید می‌شوند و جنس آن‌ها نیز اغلب گالوانیزه است. این رشته‌های فلزی با توجه به عملکردشان جزو محصولات چندمنظوره صنعتی به شمار می‌آیند.

 

در این تصویر سیم خاردار حلقوی گالوانیزه را مشاهده می‌کنید.
در این تصویر سیم خاردار حلقوی گالوانیزه را مشاهده می‌کنید.

 

انواع سیم خاردار

این رشته سیم فولادی به دلیل تنوع کاربری که دارد تحت مدل‌های مختلفی تولید می‌شود. به‌طورکلی، سیم خاردار دارای مدل‌های خطی و حلقوی است و مصرف‌کنندگان با توجه به نیاز خود می‌توانند یکی از آن‌ها را انتخاب کنند. در ادامه با سیم‌های خاردار خطی و حلقوی به صورت کامل آشنا خواهید شد:

سیم خاردار خطی

 همان‌طور که از نام سیم خاردار خطی پیداست، به شکل خطی نصب می‌شود؛ به این صورت که فاصله دو حصار با رشته‌های سیم به‌طور مستقیم تحت پوشش قرار می‌گیرد. درکل، این مدل معمولا بر روی دیوار نصب می‌شود و جنس آن نیز از نوع گالوانیزه گرم است. به‌علاوه از مدل خطی اغلب در ساختمان‌های نیمه کاره، زمین‌های کشاورزی و باغ‌ها استفاده می‌کنند. از بارزترین مشخصات آن هم می‌توان به برخورداری از انعطاف‌پذیری مطلوب و همین‌طور نصب سریع و آسان اشاره کرد. انواع سیم خاردار مدل خطی نیز شامل موارد زیر می‌شود:

  • سیم خاردار خطی سوزنی

مدل خطی سوزنی یا استاندارد اولین نسخه سیم‌های خاردار است که از رشته‌های تابیده از مفتول گالوانیزه با خارهای سوزنی تیز تشکیل می‌شود. چنانچه نیاز به سطح پایه‌ای از امنیت بود، می‌توان این مدل را انتخاب کرد. سیم خاردار خطی سوزنی حتی به عنوان حصار موقتی نیز قابلیت استفاده در رویدادها، جشنواره‌ها و مراسم‌های مختلف را دارد.

  • سیم خاردار خطی تیغی یا تبری

مدل خطی تیغی به دلیل شباهتی که به تبر دارد با نام مدل تبری نیز شناخته می‌شود. خارهای این مدل با وجود اینکه از نوع تیغ نیستند؛ اما بسیار تیزتر از مدل دیگر هستند. به‌طورکلی، مدل تبری بسیار خطرناک‌تر از سوزنی است و نباید از آن جهت محصور کردن دام‌ها استفاده کرد. برخی از کشورها نیز استفاده از مدل تبری سیم خاردار را برای حصارکشی ممنوع اعلام کرده‌اند.

سیم خاردار حلقوی

 مدل حلقوی از نظر خصوصیات فنی مشابه خطی است؛ با این تفاوت که حالت حلقوی دارد. گاهی برای حفظ حالت حلقوی بودن سیم‌ها در هر دور آن یک بست قرار می‌گیرد تا مانع از باز شدن حلقه‌ها شود. ضمنا، این سیم خاردار از رایج‌ترین محصولات این حوزه است که قطر آن به 2.5 میلی‌متر می‌رسد. برای تولید آن نیز از فنر و فولاد سخت گالوانیزه استفاده می‌کنند تا مقاومت کششی آن به بالاترین سطح ممکن برسد. به‌طورکلی، کیفیت سیم‌های خاردار حلقوی بهتر از مدل خطی است و در مدل‌های زیر تولید می‌شود:

  • سیم خاردار حلقوی سوزنی

مدل حلقوی سوزنی از دو رشته سیم مفتول اصلی و دو رشته مفتول کوتاه تیز که از نوع خار هستند، تشکیل می‌شود. قطر رشته‌های اصلی 2، 2.5 و 3 میلی‌متر است و قطر خارهای آن نیز به حدود 2 یا 2.5 میلی‌متر می‌رسد. حلقه‌های سیم هم تحت قطرهای 60 و 90 سانتی‌متری تولید می‌شوند.

  • سیم خاردار حلقوی تبری

مدل حلقوی تبری متشکل از یک رشته اصلی و خارهای تبری‌شکل است که تیغ‌های آن با بهره‌گیری از ورق‌های گالوانیزه تولید شده‌اند. کیفیت تیغ‌های مدل تبری از سوزنی بهتر است؛ به همین جهت، از آن در مصارف نیازمند امنیت بسیار بالا مانند حصارکشی اطراف مناطق نظامی استفاده می‌کنند.

تفاوت سیم خاردار سوزنی و تبری

از تفاوت‌های سیم خاردار سوزنی و تبری می‌توان به میزان استقامت، کیفیت و کارکرد آن‌ها اشاره کرد. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، مدل تبری به دلیل ساختار خارهایش می‌تواند درصد بالاتری از امنیت را مهیا کند؛ بنابراین، مدل تبری از نظر سطح ایمنی نسبت به سوزنی برتری دارد؛ با توجه به این تفاوت، کاربری آن‌ها نیز تا حدی با یکدیگر فرق می‌کند. سیم‌های خاردار سوزنی در مواردی همچون تعیین محوطه زمین و حصارهای کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ درصورتی‌که مصارف سیم‌های خاردار تبری ویژه‌تر است و در حوزه‌های مهمی نظیر کنترل نواحی مرزی کشور و همین‌طور مرزبندی نیروگاه‌ها و مجتمع‌های صنعتی به‌کار گرفته می‌شوند.

جنس سیم خاردار گالوانیزه

سیم خاردار گالوانیزه از جنس فولاد مرغوبی است که آن را با موادی نظیر روی پوشش‌ می‌دهند. این ساختار به علت مقاومت فوق‌العاده‌ در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار گرفته است. بنابراین، سیم‌های گالوانیزه خاردار با تمام شرایط آب‌وهوایی سازگار هستند که این قابلیت، آن‌ها را به ابزار محافظتی درجه یک دنیای صنعت تبدیل کرده است. ضمن‌اینکه سیم خاردار گالوانیزه تنها مدل موجود در بازار از نظر جنس نیست، هم‌اینک شاهد عرضه مدل‌های دیگر آن مانند پی‌وی‌سی که نوعی پلیمر پلاستیکی مصنوعی است، هستیم. بااین‌حال، بهترین جنس ارائه‌شده در بازار تا به امروز همین مدل گالوانیزه است که مقاومت مثال‌زدنی دارد.

فرایند و روش تولید سیم خاردار

فرآیند تولید سیم خاردار به دو صورت تک رشته و دو رشته است. برای تولید مدل تک رشته، از یک رشته مفتول و یک رشته سیم جهت ساخت خارها بهره گرفته می‌شود. در مدل دو رشته نیز دو رشته از سیم‌ها را به چرخه تولید وارد می‌کنند و سپس آن‌ها با دقت به یکدیگر پیچیده می‌شوند. درنهایت نیز دو سیم مفتول بر روی رشته‌ها قرار می‌گیرند. لازم به ذکر است سیم‌های خاردار با متریال مختلفی تولید می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها، فولاد گالوانیزه است؛ مراحل تولید نیز در داخل دستگاه‌های اتوماتیک انجام می‌گیرد. با توجه به این موضوع، هزینه چندان زیادی بابت تولید سیم‌های خاردار صرف نمی‌شود و با توجه به عملکردش، قیمت اقتصادی دارد.

ویژگی های انواع سیم خاردار

تا اینجا، اکثر مشخصات فنی سیم خاردار را بررسی کردیم و به ویژگی‌هایی مانند فولادی بودن و مقاومت بالای آن اشاره کردیم. این جنس فولادی سیم‌های خاردار باعث انتقال خصوصیات ویژه‌ای به آن‌ها شده است که در ادامه با این ویژگی‌ها و سایر قابلیت‌های آن آشنا خواهید شد:

  • انعطاف‌پذیری بالا
  • قابلیت نصب آسان
  • مناسب بودن قیمت سیم خاردار
  • مقاومت مطلوب در برابر زنگ‌زدگی
  • توانایی تحمل شرایط آب‌وهوایی مختلف

کاربرد سیم خاردار

کاربرد سیم خاردار بسته به نوع آن متفاوت است؛ اما هدف اصلی استفاده از آن، چند برابر شدن امنیت اماکن مختلف عنوان می‌شود. به‌این‌ترتیب، سیم‌های خاردار در اماکن و نواحی مختلف مانند یک وسیله محافظتی عمل می‌کنند. در ادامه مهم‌ترین کاربردهای سیم خاردار آورده شده است:

  • افزایش امنیت املاک مسکونی
  •  ایجاد امنیت ملی با محافظت از مراکز نظامی
  • محافظت از حیوانات دامی و محصولات کشاورزی
  • افزایش سطح ایمنی انبارها و محیط‌های صنعتی حاوی مواد و تجهیزات باارزش

سیم خاردار دست دوم

خرید سیم خاردار دست دوم باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود؛ به همین دلیل، با استقبال خوب مصرف‌کنندگان همراه شده است. البته چنانچه قصد خرید سیم خاردار کارکرده را دارید بایستی از کیفیت و سلامت آن اطمینان حاصل کنید. این سیم‌های فولادی همان‌طور که گفته شد، برای مسائل حفاظتی استفاده می‌شوند و کیفیت آن‌ها اهمیت ویژه‌ای دارد. با توجه به این موضوع، باید سیم‌های خاردار دست دوم را تنها از فروشندگان معتبر کشور خریداری کنید. همچنین، بهتر است از سابقه استفاده از آن مطلع باشید تا بهتر بتوانید دست به انتخاب و خرید بزنید. نکته بعدی اینکه به طول سیم دقت داشته باشید و آن را با توضیحات فروشنده مطابقت دهید.

قیمت فروش سیم خاردار

قیمت سیم خاردار با توجه به نوع، جنس، میزان ضخامت و سایر ویژگی‌ها و قابلیت‌های آن تعیین می‌شود. در میان سیم‌های خاردار موجود در بازار، مدل خطی کمترین قیمت را دارد. همچنین، محصولات تبری‌شکل به دلیل عملکرد بهترشان با قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های سوزنی به فروش می‌رسند. از نظر جنس هم، این محصولات دسته گالوانیزه هستند که نرخ بیشتری دارند. درهرحال، اگر خواهان خرید سیم خاردار در هر مدل و ضخامتی هستید بایستی بهای آن را به صورت روزانه دنبال کنید؛ زیرا قیمت محصولات نوسان دارد و حتی گاهی به صورت لحظه‌ای تغییر می‌کند. به‌این‌ترتیب، ابتدا مدل سیم خاردار مناسب کسب‌وکار خود را انتخاب کنید و سپس، قیمت روز آن را از منابع معتبر استعلام بگیرید.

سیم خاردار معمولاً به دو صورت خطی و حلقوس وجود دارد.

خرید سیم خاردار

خرید سیم خاردار یکی از اقدامات امنیتی چندمنظوره است که می‌بایست با کاربری موردنظر شما همخوانی داشته باشد. بنابراین، قبل از خرید محصول بایستی خصوصیات فنی و عمومی آن را تعیین کنید و بهترین انتخاب را با توجه به ماهیت پروژه خود داشته باشید. همچنین، در این زمینه می‌توانید از تجارب مشاوران و کارشناسان فروش استفاده کنید و درنهایت، سفارش خود را با دقت کامل ثبت نمایید. هرچقدر جزئیات سفارش شما با کسب‌وکار مدنظرتان تناسب داشته باشد، به همان اندازه خروجی کار و سطح امنیتی بهتر می‌شود. به‌این‌ترتیب، با رعایت همین ملاحظات ساده می‌توانید خرید مناسب و مقرون‌به‌صرفه‌ای را رقم بزنید.

نکاتی که قبل از خرید سیم خاردار از آهن آنلاین بدانید

  • اقدام به خرید از آهن آنلاین از دو طریق امکان پذیر خواهد بود: ۱- سبد خرید موجود در سایت ۲- تماس با کارشناسان فروش بخش.
  • بعد از ثبت سفارش از سمت شما، کارشناسان این بخش به طور مستمر تا زمان تحویل بار و صحت آن با شما در ارتباط خواهند بود.

تا این قسمت به بررسی انواع و کاربردهای سیم خاردار پرداختیم حال قصد داریم به نکاتی مهم که در زمان خرید باید مورد توجه قرار دهیم می‌پردازیم.

  • مطمئن شوید که محصول مورد نظر با استانداردهای IS 278 مطابقت دارد: همانطور که برای وسیله‌های الکتریکی استانداردهایی موجود است برای این محصول نیز استانداردهای لازمی وجود دارد که باید در هنگام خرید به آنها دقت کنید. استانداردهایی مانند، مواد مورد استفاده، طول و زاویه  دندانه‌ها یا خارها و فاصله بین خارها برای کارکرد مناسب آن برای اهداف حفاظتی بسیار مهم است.
  • به کیفیت فولاد استفاده شده در این محصول دقت کنید: از آن جهت که این محصول بیش‌تر برای ایجاد امنیت و حفاظت در محیط‌های مختلف استفاده می‌شود، بدیهی است که باید از مقاومت و سختی بالایی برخوردار باشد. بنابراین جنس فولاد استفاده شده روی مقاومت آن تاثیر زیادی دارد.
  • به بسته بندی مناسب این محصول در هنگام خرید توجه کنید: همانطور که در بخش‌های دیگر این مطلب ذکر شد، رول‌های آن بین ۱۵ تا ۳۰ کیلوگرم و یا بیش‌تر وزن دارند. بنابراین اگر درست بسته بندی نشود حمل آن‌ها دچار مشکل خواهد شد. همیشه قبل از خرید قطعی از توانایی و نحوه بسته بندی شرکت و یا فروشگاه مورد نظر خود مطلع شوید.

سخن پایانی

سیم‌های حفاظتی فولادی که لبه‌های تیزی دارند، در دسته سیم‌های خاردار قرار می‌گیرند. این سیم‌های فولادی به عنوان یک ابزار محافظتی در بسیاری از بخش‌های صنعتی استفاده می‌شوند. درواقع، از این سیم جهت حصاربندی و جداسازی بخش‌های مختلف یک منطقه استفاده می‌کنند و در اماکنی نظیر ملک‌های مسکونی، مزارع، پادگان‌ها، مرزهای کشور و... به افزایش امنیت کمک می‌کند. بنابراین، با وجود سیم‌های خاردار می‌توان سطوح امنیتی را به صورت چشمگیری بهبود بخشید و از ورود افراد غیرمجاز به مناطق حفاظت‌شده ممانعت کرد. علاوه‌براین، در زمان سفارش سیم خاردار بایستی به مدل، جنس، ضخامت، برند تولیدکننده و سایر اطلاعات آن توجه داشته باشید؛ این محصول مفتولی بهتر است از جنس گالوانیزه باشد تا بتواند در برابر زنگ‌زدگی و خوردگی مقاومت کند.

دسترسی سریع
اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

سوالات متداول

۱-  وزن هر کلاف سیم خاردار حلقوی ۶۰ چقدر است؟

وزن هر کلاف  حلقوی ۶۰ حدوداً بین ۷ تا ۸ کیلو است.

۲- وزن هر کلاف سیم خاردار حلقوی ۹۰  چقدر است؟

وزن هر کلاف  حلقوی ۹۰ حدودا بین ۹ تا ۱۰ کیلو است.

۳- متراژ هر کلاف سیم خاردار حلقوی ۶۰ چقدر است؟

متراژ هر کلاف حلقوی ۶۰ حدودا ۱۰ متر است.

۴- متراژ هر کلاف سیم خاردار حلقوی ۹۰ چقدر است؟

متراژ هر کلاف حلقوی ۹۰ حدودا ۱۵ متر است.

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.