مثال: 09123456789
فراموشی رمز عبور
مس یکی از عنصرهای جدول تناوبی است که قدمت آن به حدود پنج هزار سال قبل از میلاد برمیگردد، فلز مس یکی از پرکاربردترین فلزهای موجود در جهان است و در صنایع مختلفی به کار میرود. عنصر بیست و نهم جدول تناوبی به دلیل داشتن خواص متعدد و گوناگون خود در صنعت ساختمانسازی و لولهکشی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. لوله مسی علاوه بر دوام و ماندگاری زیاد، تاثیر مخرب کمتری نیز نسبت به لوله PVC دارد و همین امر سبب شده است تا به متداولترین نوع لولهکشی تبدیل شود. در این مقاله نیز قصد داریم تا شما را با انواع لولههای مسی و کاربردهای هرکدام از آنها آشنا کنیم و آن را از جوانب گوناگون مورد بررسی قرار دهیم.
لوله مسی مقاومت خوبی نسبت به اکسیژن محلول در آب دارد و از نظر کاربرد، ضخامت و فروش در انواع مختلفی ارائه میشود. مثلا انواع لوله مسی از نظر کاربردی چهار نوع لوله مسی کوبل، کلاف، شاخهای و مویی است.
سرتیترها
مس به دلیل داشتن خواص فیزیکی و شیمیایی مختلف در زندگی بشر اهمیت بالایی دارد اما شاید مهمترین دلیلی که باعث شده است تا از مس در تولید لولهها استفاده شود، مقاومت آن در سرما و گرما و انتقال سریع آن باشد که در صنایع مختلف مخصوصا ساختمانسازی مزیت بزرگی محسوب میشود. برای تولید لوله مسی ابتدا کاتد این فلز را در کورههای القایی ذوب میکنند، سپس پوسته مادر را به صورت مداوم ریختهگری میکنند، پس از این مرحله نورد پوسته مادر انجام میشود و اصلاح کریستالی اتفاق میافتد، کشش سه مرحلهای لوله مادر، گام بعدی برای تولید لوله مسی به شمار میرود و پس از آن نیز در ماشینهای دورانی کشش اتفاق میافتد و کویلسازی، شاخهسازی و کلافسازی لوله نیز انجام میگیرد، در مرحله آخر تولید لوله مسی نیز تنشزدایی انجام میشود. پس از طی این مراحل لوله مسی تولید میشود و آماده انتقال به بازار است. لولههای مسی با آلیاژهای مختلف به دو روش اکسترود و Direct Tube تولید میشود.
به طور کلی برای تولید لولههای مسی از مس نرم و مس سفت میتوان استفاده کرد که هرکدام از آنها ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند. مسهای سفت انتخاب مناسبی برای خطوط انتقال آب هستند و به دلیل سفتی و سختی که در آنها وجود دارد، قابلیت خم شدن را ندارند و باید از اتصالات زانوی مسی برای گوشهها یا اطراف موانع استفاده کرد. در حقیقت مس نرمی وجود ندارد و همین مس سخت را طی فرآیندی به نام آنیل کردن به مس نرم تبدیل میکنند. لولههای مسی نرم انعطافپذیری بیشتری دارند و به همین دلیل بهترین گزینه برای استفاده در سیستمهای تهویه مطبوع و بمبهای حرارتی هستند. همچنین نرمی و سفتی مس در قیمت لوله مسی نیز تاثیرگذار است و مس نرم به علت فرآیندی که برای نرم شدن آن اتفاق افتاده، نسبت به مس سفت قیمت بالاتری دارد.
لولههای مسی در انواع مختلفی تولید و روانه بازار میشوند و از جنبههای مختلف میتوان آنها را دستهبندی کرد. لولههای مسی از نظر اندازه بازار و ضخامت قابل دستهبندی هستند که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد:
لولههای مسی را از نظر ضخامت میتوان به چهار دستهبندی زیر تقسیم کرد:
لولههای مسی را از نظر نیاز بازار نیز میتوان به دو دستهبندی زیر تقسیم کرد:
تا به اینجا به برخی از خواص لولههای مسی اشاره کردیم اما در این بخش قصد داریم تا شما را با خواص فیزیکی و شیمیایی لولههای مسی بیشتر آشنا کنیم. خواص فیزیکی و شیمیایی لولههایی از جنس عنصر ۲۹ جدول تناوبی باعث شدند تا این نوع لولهها کاربرد بیشتری نسبت به دیگر انواع آن داشته باشند. لولههای مسی مقاومت خوبی در برابر اکسیژن محلول در آب دارند و در رطوبت استحکام بیشتری از خود نشان میدهند، اما این بدان معنی نیست که لولههای مسی در برابر انواع خوردگی و مواد شیمیایی مقاومت دارند.
معمولا در لولههای مسی مادهای به نان ضدیخ گلیکول اضافه میکنند تا از خوردگی محافظت کند، اما با این وجود نیز اگر در دماهای بالای این ضدیخ تغییرات شیمیایی انجام شود، موجب خوردگی لولههای مسی میشود. از طرف دیگر نیز اگر لولههای مسی در برابر تابش شدید خورشید قرار بگیرند، باز هم خوردگی رخ میدهد. بنابراین از این نوع لولهها نباید در مناطقی که سرمای بسیار زیاد دارد یا تابش مستقیم خورشید بر لوله وجود دارد، استفاده شود. در واقع میتوان گفت که هرچقدر سولفید هیدروژن چگالی بالاتری داشته باشد، احتمال آسیب دیدگی لولههای مسی نیز بیشتر میشود. اندازه دانه، سختی، ازدیاد طول نسبی و استحکام کششی از جمله خواص فیزیکی لولههای مسی محسوب میشود. به طور کلی خواص لولهها در قیمت انواع لوله تاثیر مستقیم دارد، بنابراین هزینه بیشتر میتواند کیفیت بهتری را برای شما به ارمغان آورد. در ادامه نیز دو جدول از خواص فیزیکی و شیمیایی لوله مسی به شما نشان میدهیم:
همانطور که گفته شد لولههای مسی کاربردهای زیادی در صنعت دارند و در انواع ساختمانهای تجاری و مسکونی و حتی منازل قدیمی مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین از لولههای مسی در سیستمهای تهویه مطبوع مثل کولرگازی، اسپیلت، سیستمهای حرارتی و برودتی و صنایع تاسیساتی مثل مبدلهای حرارتی، انواع یخچالها و سردخانه، انواع آبسرد کن و آبگرمکن، صنایع خودروسازی مثل خودروهای برقی، رادیاتور و یاتاقان خودرو، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی مثل سیستمهای سوخترسانی، انواع مبدلهای پالایشگاه و تجهیزات پزشکی و الکتریکی نیز استفاده میشود. تمام کاربردهای لولههای مسی را میتوان به چند دستهبندی کلی تقسیم کرد و از این طریق با کاربردهای آن بیشتر آشنا شد:
در آخر توجه شما را به ذکر چند نکته درمورد این دستهبندیها جلب میکنیم:
لولههای مسی نیز همانند سایر قطعاتی که در صنعت مورد استفاده قرار میگیرد، نیازمند تعریف استانداردهایی است که صحت و سلامت آن را ارزیابی کنند و به مصرفکننده این اطمینان را بدهند که لولهای که قرار است از آن استفاده کنند، با مشکلی مواجه نخواهد شد. برای لولههای مسی نیز استاندارد جهانی وجود دارد و برای هرکدام از کاربردهای آن استاندارد جداگانهای تهیه شده است. هر کاربرد دارای استانداردهای گوناگونی است که از جهات مختلف سلامت قطعه مورد نظر را تایید کردند. کدهایی که در جلوی هر کاربرد نوشته شده مربوط به جداول استاندارد مربوط به آن کاربرد است که میتوانید از آن استفاده کنید. در جدول زیر لیست کاربردها به همراه کدهای استاندارد آن آورده شده است:
لولههای مسی، همانطور که گفته شد یکی از مهمترین محصولات مورد استفاده در صنایع تهویه و سیستمهای ساختمانی است که به کار بردن درست آن میتواند کمک شایانی به شما کند. در این مقاله سعی کردیم تا این نوع لوله را از جوانب مختلف بررسی کنیم و ویژگیهای مثبت و منفی آن را با شما در میان بگذاریم، امیدواریم که این مطلب به اندازه کافی برای شما مفید بوده باشد و خوشحال میشویم اگر در قسمت نظرات، تجربیات و نظرات خودتان را برای ما ارسال کنید.
مثال: 09123456789
فراموشی رمز عبور