إ
آهن آنلاین
کارخانه های تولید ورق

کارخانه های تولید ورق

یک‌شنبه 10 فروردین 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه

صنعت تولید ورق یکی از ارکان اصلی در ساخت‌وساز و پروژه‌های عمرانی به حساب می‌آید. ورق‌های فولادی، به‌ویژه ورق‌های گالوانیزه، ورق‌های سیاه، ورق‌های روغنی و سایر انواع ورق‌ در بسیاری از صنایع از جمله خودروسازی، ساختمان‌سازی، و صنایع فلزی کاربرد گسترده‌ای دارند. با توجه به اهمیت این محصولات در تأمین نیازهای مختلف صنایع، کارخانه‌های تولید ورق در ایران و جهان با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و مواد اولیه با کیفیت، اقدام به تولید انواع ورق می‌کنند.

معرفی 3 کارخانه مهم تولید ورق در ایران

  • کارخانه هفت الماس
    کارخانه هفت الماس نیز یکی از تولیدکنندگان معتبر ورق در ایران است که در زمینه تولید ورق‌های فولادی گرم و سرد فعالیت دارد. این کارخانه با بهره‌گیری از تجهیزات مدرن و به‌روز، ورق‌هایی با ضخامت و کیفیت‌های متفاوت تولید کرده و به عنوان تأمین‌کننده اصلی مواد اولیه صنایع مختلف شناخته می‌شود.
  • کارخانه فولاد آلیاژی ایران
    فولاد آلیاژی ایران یکی دیگر از کارخانه‌های بزرگ تولید ورق است که عمدتاً در تولید انواع ورق‌ فولادی آلیاژی و ورق‌های خاص با کاربردهای ویژه در صنایع نفت، گاز، خودروسازی و تجهیزات سنگین فعالیت دارد. این کارخانه با تولید محصولات با کیفیت بالا و تطابق با استانداردهای بین‌المللی، نقش بسزایی در تأمین نیاز صنایع حساس و پیچیده دارد.

 

کارخانه ورق سیاه
کارخانه ورق سیاه

 

محصولات فولادی کارخانه فولاد مبارکه از ضخامت ۱۸/۰ تا ۱۶ میلی متر به صورت کلاف و ورق گرم نورد دیده و سرد نورد دیده، کلاف و ورق قلع اندود، کلاف گالوانیزه و کلاف رنگی است. پودر سنگ آهن مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه اصفهان از معادن گل گلهر و چادر ملو تامین و به وسیله راه آهن به واحد انباشت و برداشت مجتمع منتقل می‌شود.

  • کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
    کارخانه فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگ‌ترین و معتبرترین تولیدکنندگان ورق در ایران است که با ظرفیت تولید سالانه بیش از 6 میلیون تن، در زمینه تولید ورق‌های گرم، سرد و گالوانیزه فعالیت دارد. این کارخانه به عنوان یک پیشرو در صنعت فولاد، توانسته است با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا، محصولات باکیفیت بالا و مطابق با استانداردهای جهانی را به بازار عرضه کند.

شیوه ی تولید ورق در کارخانه ی فولاد مبارکه

پودر سنگ آهن انباشت شده در واحد گندله سازی تبدیل به گندله­ های پخته کروی شکل با قطر حدود ۸ تا ۱۶ میلی­متر و در واحد احیا مستقیم با از دست دادن اکسیژن خود به آهن اسفنجی تبدیل و سپس در کوره‌های قوس الکتریکی واحد فولاد سازی همراه با قراضه ذوب می شود.فولاد مذاب بعد از تخلیه از کوره به واحد تصفیه ثانویه انتقال داده می­ شود و ترکیب شیمیایی فولاد بر اساس نیاز مشتری ساخته شده و سپس به ماشین­ های ریخته ­گری منتقل و به شمش­ های فولادی (تختال) تبدیل می‌شود. تختال­ها، خنک و پرداخت شده و به واحد نورد گرم منتقل می­ شود. در این واحد تختال­‌ها توسط کوره ­های پیش گرم به دمای مناسب رسیده و طی مراحل مختلفی نورد می ­شود و به صورت کلاف­ هایی از ضخامت ۱٫۵ تا ۱۶ میلی­متر تبدیل می­‌شود.

بخشی از این کلاف­ ها به بازار عرضه شده و مابقی به واحد تکمیل نورد گرم و ناحیه نورد سرد منتقل می‌شود.یکی از محصولات کارخانه ورق سیاه فولاد مبارکه در ضخامت ۲ تا ۱۵ میل در عرض های (۱۰۰،۱۲۵،۱۵۰ سانتی­متر) به دوصورت رول و شیت فابریک تولید می­ شود. با توجه به نیاز مشتریان به ورق های برش خورده، مجموعه ی آهن آنلاین متشکل از واحد برشکاری مجزا ورق های برشی در سایزهای متفاوت را در اختیار مشتریان قرار می دهد.

ورق گالوانیزه
ورق گالوانیزه

 

کاربرد ورق برشی در استاندارد DIN درکیفیت­‌های قابل تولید

ورق‌های برشی با استاندارد DIN در انواع مختلف، برای کاربردهای گوناگون صنعتی از جمله ساختمانی، سازه‌ای، مقاوم به خوردگی، نورد مجدد و مخازن تحت فشار تولید می‌شوند. در ادامه استانداردهای هریک رابه تفکیک بیان می‌کنیم:

  • کاربردهای عمومی و ساختمانی، سازه ای (St 33, St 37-2, St37-3, St 44-2, St 44-3, St52-3) (DIN 17100/80)
  • کاربرد ساختمانی مقاوم به خوردگی (St 52-3 CU3) (DIN 17100/80)
  • نورد مجدد(St 24, PRSt 23, St 22) (DIN 1614/86)
  • کشش و کشش عمیق(Stw 24, PRStw 23, Stw 22) (DIN 1614/86)
  • مخازن تحت فشار(۱۷Mn 4) (DIN 17155/83)
  • شاسی خودرو (STE 380 TM, QSTE 380 TM, STE 420 TM) (DIN 17155/83)
اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.