مثال: 09123456789
فراموشی رمز عبور
دنیای ساختوساز امروز به سمت شیوههایی سوق پیدا کرده است که کارها را سادهتر و سریعتر مینماید. برای تسهیل ساخت سقف، روش جدیدی ابداع گردید که جایگزین ساخت سقفهای سنتی شد و در این نوآوری از عرشه فولادی استفاده میشود. سقفهایی که از عرشهی فولادی استفاده میکنند از گلمیخ و ورقهای فولادی گالوانیزه تشکیل شدهاند. برای تعیین قیمت اجرای این سقفها عوامل زیادی دست در دست هم میدهند از جمله میتوان به قیمت عرشه فولادی اشاره نمود که خود به قیمت ورق گالوانیزه و گل میخ مرتبط است. در این مطلب به بررسی این سقف عرشه فولادی، عرشه فولادی چیست، ویژگیها، مزایا، گامهای عرشه فولادی، روند اجرایی سقفهای عرشه فولادی، گلمیخ به عنوان جزئی از عرشه فولادی پرداختهایم.
برای اجرای سقف عرشه فولادی که از دو عنصر گلمیخ و ورق فولادی گالوانیزه تشکیل میشود، عملیات بتنریزی و آرماتوربندیی انجام میشود. از مزایای این سقف میتوان به ایمنی بالا، کاهش وزن سازه، امکان پیادهسازی در شرایط آب و هوایی مختلف، سهولت و سرعت در اجرا، صرفه اقتصادی، عمر مفید و طولانی و حذف آرماتورهای کششی اشاره کرد.
سرتیترها
مقطع خمشی مختلطی که از دو عنصر گلمیخ و ورق فولادی گالوانیزه تشکیل شده است را سقف عرشه فولادی مینامند، به همین دلیل این سقف از سایر سقفها متمایز شده است. ابتدا به طور خلاصه دو عنصر سازنده عرشه فولادی را معرفی میکنیم.
برای اجرای سقفهای عرشه فولادی عملیات بتنریزی و آرماتوربندی بر روی ورقهای فولادی انجام میشود. از بخشهای اصلی این سقفها میتوان به تیرهای فرعی که بین تیرهای اصلی قرار دارند اشاره کرد. در بین سقفهای استفاده شده در ساختمانهای مختلف، سقف عرشه فولادی سبکتر است و وزن کمی دارد. سرعت اجرا شدن سقف در صورت استفاده از عرشه فولادی به میزان زیادی افزایش مییابد. همین امر موجب میشود هزینههای تمام شده پروژههای بزرگ کاهش یابد. ورق گالوانیزهای که در این سقف مورد استفاده قرار میگیرد به همراه بتن به صورت سازهای ظاهر میشوند. که دهانه تیر ریزی را تا چهار متر افزایش میدهند. سقف تاثیر زیادی در ساختمانها ایفا میکند و با حذف روشهای سنتی و هزینهبر برای ساخت سقف میتوان روشهایی را جایگزین کرد که هم مدرن هستند و همزمان کمی برای عملیسازی پروژها نیاز باشد.
در سال ۱۷۴۲ پل مالوین به جهت پوششدهی آهن، روشی را پیشنهاد کرد. وی برای تولید آهن کاور، آهن را در داخل روی (حالت مذاب) غوطهور میساخت. بعد از چند سال در دهه ۱۸۲۰ یک مهندس معمار آهن با کاور گالوانیزه را کنگرهدار نمود. هنری پالمر (مهندس معمار) از آهن با میزان کربن کمی برای تولید سقفهای مرکب عرشه فولادی استفاده میکرد. گذر زمان و تغییرات متداول باعث شد سقف مرکب عرشهی فولادی یکی از رایجترین مصالح مورد استفاده در ساختمانها گردد. به دلیل سادگی استفاده از این محصول فولادی نیاز به این سقفها روز به روز افزایش یافت تا اینکه در سال ۱۹۸۰ شرکتهای بزرگی فعالیت خود در این زمینه را آغاز نمودند.
همانطور که در شکل مشخص است، گام عرشه عبارت است از، ارتفاع محاسبه شده از کف ورق تا بالاترین نقطه ذوزنقه گام عرشه فولادی بسته به نقشه ارائه شده از طرف طراح میتواند ۶۰-۶۵-۷۵ میلیمتر باشد که دو گام ۶۵ و ۷۵ بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
با توجه به اینکه اجرای این سقفها نسبت به روش سنتیتر باشد با سرعت بیشتری اجرا خواهد شد، در زیر مرحله به مرحله روند اجرای این سقفها را بررسی خواهیم کرد. به طور کلی فرآیند اجرای سقفهای عرشه فولادی شامل چهار مرحله خواهد بود که این مراحل عبارتند از:
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که گلمیخ چیست؟ همانطور که در شکل مشخص است گلمیخها میل پایههایی هستند که به همراه سرامیک در اجرای سقفهای عرشه فولادی مورد استفاده قرار میگیرند. علت وجود سرامیک در واقع محافظت از حوضچه جوش ایجاد شده در لحظهای است که قوس الکتریکی طی فرایند استاد ولدینگ زده میشود، این سرامیکها بعد از اتصال، یا خودبهخودی و یا توسط شخص اجراکننده شکسته میشود.
از جمله دلایلی که برای علاقه افراد به این نوع سقفها وجود دارد. میتوان به سرعت بالای اجرایی این سقفها اشاره کرد که تقریبا ۱۲ برابر سریعتر از سقفهایی مانند تیرچه بلوک و دال بتنی اجرا میشوند. همچنین این سقفها از وزن کمی برخوردارند که در مقایسه با سایر سقفها حدود ۳۰ الی ۶۰ درصد سبکتر میباشند. از ویژگیهای دیگر سقفهای عرشه فولادی میتوان به سطح هموار آنها برای بتنریزی اشاره کرد و در آنها نیازی به پوکهریزی احساس نمیشود. ویژگی بارز این سقفهای مدرن، عدم نیاز به قالببندی میباشد. در سایر سقفهای ساختمانی این مورد از مشکلات اساسی اجرای سقفها به شمار میآید. توجه داشته باشید که در این نوع سقفها، ورقها جوشکاری نمیشوند و تنها با کمک گلمیخها به یکدیگر متصل میشوند.
دنیای امروز به سمت تکنولوژی و آسانتر انجام شدن کارها پیش میرود؛ بیشک این مسیر در دنیای صنعت و ساختمانسازی نیز طی میشود. در این قسمت به برخی از ویژگیهای عرشه فولادی اشاره خواهیم کرد:
در مطلب ارائه شده به بررسی سقف عرشه فولادی، عرشه فولادی چیست، ویژگیها، مزایا، گامهای عرشه فولادی، روند اجرایی سقفهای عرشه فولادی و گلمیخ به عنوان جزئی از عرشه فولادی پرداختیم. اگر در این زمینه فعالیت میکنید و یا اطلاعاتی در این زمینه دارید میتوانید از طریق کامنت با ما و سایر دوستان به اشتراک بگذارید.
مثال: 09123456789
فراموشی رمز عبور