إ
آهن آنلاین
حرکت بازار آزاد فولادی‌ها خلاف جهت رینگ فیزیکی

حرکت بازار آزاد فولادی‌ها خلاف جهت رینگ فیزیکی

یک‌شنبه 04 خرداد 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به‌گزارش آهن آنلاین؛ هفته‌های گذشته کاهش تولید و عرضه محصولات زنجیره فولاد به صورت قابل توجهی کاهش یافته بود که این موضوع گواه بر قطعی برق در واحدهای فولادی بود که براساس بخشنامه وزارت کشور مبنی بر تعطیلی 15 روزه صنایع فولاد و سیمان جو روانی حاکم بر این صنعت تشدید شد و محدودیت عرضه شمش در تالار فیزیکی بورس کالی ایران و همچنین بازار آزاد تحت تاثیر قرار داد و معاملات به‌صورت هیجانی انجام شد که نتیجه چنین تصمیمی را از میزان عرضه شمش و تختال و میلگرد در بورس کالا می‌توان دید که با محدودیت مواجه شدند. 

همچنین نوسانات نرخ ارز به این وضعیت بازار دامن زد و موجب جهش قیمت‌ها شد که رشد نرخ‌ها تا 10 درصد برای برخی از محصولات محاسبه شد. این در حالی است که در پایان هفته گذشته قیمت‌ها به دلیل احتیاط مشتریان و خریداران کاهشی اعلام شد و از مدار صعودی عقب‌نشینی کردند، اما آنچه از معاملات هفته گذشته حاصل می‌شود این است که شمش برای معاملات هفته جاری به 35 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم و میلگرد نیز به 40 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم می‌رسد. این رشد قیمت‌ها مانند اتفاقی است که برای سیمان رقم خورد و این وضعیت تحت تاثیر افزایش ساعت خاموشی در واحدهای تولیدی رقم خورده است.

این شرایط در زنجیره فولاد در حالی رقم می‌خورد که وزارت کشور موضوع ابلاغیه قطعی برق به مدت دو هفته را تکذیب کرد و این در حالی است که حجم تولید و عرضه‌ها گویای این موضوع نیست. در حال حاضر موضوع مسئله اصلی واحدها و کارخانه‌های تولید کننده فولادی است که دولت باید در صدد حل این مشکل باشد. طرح خرید برق از کشورهای همسایه موضوعی است که طی دو ساله گذشته مطرح شده است و اینکه دولت در صورت عملی کردن این طرح با شیوه‌ای عمل کند و با چه ارزی برق خریداری کند نیز یک مسئله مهم برای صنایع به حساب می‌آید و این در حالی است که پایه قیمت برق در کشورهای همسایه گران‌تر است. بنابراین، باتوجه به هزینه انتقال و وضعیت اقتصادی کشور اجرای این طرح برای دولت صرفه اقتصادی ندارد. در حال حاضر براساس گفته‌های فعالان فولادی طی 24 ساعت کاری حدود 6 ساعت قطعی برق برای واحدهای تولیدی اعمال می‌شود و بررسی‌ها نشان می‌دهد که کسری برق امسال 25 هزار مگاوات برآورد می‌شود و به عبارت بهتر حداقل 30 درصد میزان مصرف در سال 1405 بیشتر از امسال خواهد شد.

سقوط قیمت در بازار آزاد فولاد

براین اساس که خاموشی‌ها همچنان ادامه دارد و تولید به روند نزولی خود ادامه می‌دهد و در نتیجه طی هفته‌های آتی با رشد نسبی قیمت آهن و زنجیره فولاد مواجه خواهیم شد که در نهایت موجب عدم رشد سودآوری شرکت‌ها و افزایش نرخ ارز می‌شود. برق تنها مشکل صنعت فولاد نیست و باتوجه به تجربه سال‌های گذشته طی فصول سرد موضوع گاز نیز مطرح می‌شود و از این‌رو طبق صحبت‌های انجام شده برخی از واحدهای بزرگ فولادی برای زمستان 1404 بعضی از میادین گازی را در اختیار بگیرند و بعد از تجهیز کردن بتوانند گاز مصرفی خود را تامین کنند و از قطعی انرژی در فصل زمستان و کاهش تولید و عرضه شمش جلوگیری کنند و این تصمیم موجی افزایش قیمت‌ها خواهد شد.

 

کارخانه ذوب آهن اصفهان
کارخانه ذوب آهن اصفهان

 

بررسی بازار آزاد زنجیره فولاد در روز بکشنبه 4 خرداد ماه نشان می‌دهد که باوجود اینکه قیمت‌ها در بازار فیزیکی بورس کالا افزایشی است اما بازار آزاد عقب‌نشنی کرده است. به عنوان مثال میانگین قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان 1.8 درصد کاهش داشته است و هر کیلوگرم میلگرد 18 تحویل کارخانه با قیمت 34 هزار و 360 تومان مورد معامله قرار گرفت.

تیرآهن تولیدی شرکت ذوب آهن اصفهان در روز مورد بررسی بدون تغییر قیمت در بازار آزاد عرضه شد و به عنوان مثال تیرآهن 18 تولیدی ذوب آهن اصفهان تحویل کارخانه با قیمت 41 هزار و 820 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد دادوستد قرار گرفت. مقاطع عریض نیز در مدار نزول قیمت حرکت می‌کنند و به طور میانگین هر کیلوگرم پروفیل ساختمانی اصفهان 0.5 درصد کاهش قیمت را گزارش می‌کند و پروفیل سایز 20*20 با قیمت 40 هزار و 90 تومان به فروش رسید. این در حالی است که ورق سیاه افزایشی بود و در بازار آزاد چهارم خرداد ماه ورق سیاه فولا دمبارکه با سایز 1250 با قیمت 39 هزار و 90 تومان مورد معامله قرار گرفت که رشد 0.5 درصدی را نشان می‌دهد.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.