إ
آهن آنلاین
بخشنامه‌ای که بلای جان فولادی ‌ها شد

بخشنامه‌ای که بلای جان فولادی ‌ها شد

دوشنبه 29 اردیبهشت 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین؛ بخش فولاد گرفتار تصمیم‌های نادرست مسئولین شده است و به عبارت بهتر طی هفته گذشته طی پیامک‌هایی که به مدیران واحدهای تولیدی سیمان و فولاد ابلاغ شد خبر قطعی برق به مدت دو هفته صنعت فولاد و آهن آلات را نگران کرد. براساس این ابلاغیه «پیرو مصوبه کارگروه مدیریت بهینه مصرف انرژی و ابلاغیه وزارت کشور که ابلاغ شده، مقرر است از ساعت هشت صبح روز پنج‌شنبه 25 اردیبهشت ماه همه صنایع به مدت 15 روز فعالیت ندارند. میزان مصرف هر صنعت به میزان 10 درصد مصرف عادی آن صنعت خواهد بود. بدیهی است عواقب عدم رعایت سهمیه ابلاغی بر عهده آن صنعت است.»

بر این اساس واحدهای تولیدی با خطر تعطیلی روبه‌رو بودند که وزارت صمت این خبر را تکذیب کرد. پیش‌بینی می‌شود اگرچه این ابلاغیه به صورت جدی اجرا نشود اما میزان ساعت خاموشی به حداکثر خواهد رسید که عملا این صنعت را فلج خواهد کرد.

در حال حاضر تقاضا برای انواع محصولات زنجیره فولاد بسیار ضعیف است و باوجود اینکه هر سال طی دو ماه ابتدایی سال میزان تولید بالا بود و کسری ماه‌های قبل را جبران می‌کرد اما در دو ماه نخست سال 1404 چشم‌انداز مثبتی نسبت به آینده تولید و عرضه در این صنعت وجود ندارد. چراکه بودجه عمرانی به صفر رسیده است و از سویی دیگر معضل نقدینگی در این حوزه بیداد می‌کند. در این بین عرضه‌های اعتباری به مشتریان این سیگنال را می‌دهد که در رابطه با رشد قیمت ابراز نگرانی نکنند، اما این در حالی است که وضعیت برق چشم‌انداز تولید و عرضه را نامطلوب کرده و این موضوع تقاضا را تحریک می‌کند و در این بین موجودی در انبار واحدهای تولیدی در حال کاهش است.

براساس وضعیت فعلی می‌توان گفت حجم تولید از خرداد ماه تا اواسط شهریور به شدت کاهش خواهد یافت و در صورت اجرا شدن بخشنامه قطعا وضعیت زنجیره فولاد وخیم‌تر خواهد شد. این موضوع در بخش تولید شمش بیشتر به چشم می‌خورد. این شرایط در حالی اتفاق می‌افتد که برخی از واحدهای بزرگ فولادی نسبت به راه‌اندازی نیروزگاه برق اختصاصی وارد عمل شده‌اند، اما قیمت برق سبز چیزی حدود 60 درصد بیشتر از نرخ برق دولتی است و این موضوع در حالی رقم می‌خورد که برق تهاتری سه برابر برق دولتی ارزش قیمتی دارد.

رکود قیمتی بازار فولاد

اگر از موضوع قیمت چشم‌پوشی شود، در صورت تشدید ناترازی انرژی، ستاد تنظیم بازار وارد کار می‌شود و قیمت‌ها با تغییر توجهی مواجه می‌شوند. در صورت اجرا شدن یخشنامه حجم تولید شمش به شدت کاهش می‌یابد اما به دلیل کمبود تقاضا احتمال آن می‌رود قیمت‌ها افزایش نیابند و از طرفی بازار با روند نزولی نرخ محصولات زنجیره مواجه شود.بررسی بازار آزاد زنجیره فولاد نشان می‌دهد که برخی از محصولات بدون تغییر قیمت در بازار عرضه شدند و برخی دیگر افزایش قیمت را رقم زدند. به عبارت بهتر میلگرد ذوب آهن اصفهان تغییر قیمت نداشت و با نرخ 34 هزار و 500 تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار آزاد عرضه شد.

 

میلگرد ذوب آهن اصفهان
میلگرد ذوب آهن اصفهان

 

این در حالی است که هر کیلوگرم میلگرد میانه به صورت میانگین با 0.5 درصد کاهش قیمت همراه بود. در این میان تیرآهن ذوب آهن اصفهان در روز یکشنبه 28 اردیبهشت ماه افزایشی شد و به عنوان مثال هر کیلوگرم تیرآهن 20 تحویل کارخانه با قیمت 54 هزار تومان مورد معامله قرار گرفت.

 

تیرآهن ذوب آهن اصفهان
تیرآهن ذوب آهن اصفهان

 

 

در مورد ورق نیز می‌توان گفت که امکان کاهش عرضه تختال وجود دارد اما واحدهای تولیدی ورق نیز در حال حاضر با معضل کمبود برق مواجه هستند و از این رو چرخه کاهش تولید و افت تقاضا در کل زنجیره منتقل می‌شود و به این ترتیب زنجیره در سکوت تعطیل می‌شود.

در آخرین یکشنیه اردیبهشت ماه 1404 مقاطع عریض نیز تغییر قیمت قابل توجهی نداشتند و به عبارت بهتر پروفیل اصفهان سایز 20*20 با قیمت 38 هزار و 450 تومان در بازار عرضه و دادوستد شد. ورق سیاه سایز 1000 تولید فولاد مبارکه با قیمت 36 هزار و 820 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.