إ
آهن آنلاین
بازگشت مشتریان فولاد به رینگ فیزیکی و ریزش قیمتی زنجیره فولاد

بازگشت مشتریان فولاد به رینگ فیزیکی و ریزش قیمتی زنجیره فولاد

سه‌شنبه 16 اردیبهشت 1404
زمان مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به‌گزارش آهن آنلاین؛ بررسی وضعیت بازار فولاد از ابتدای هفته سوم اردیبهشت امسال نشان می‌دهد که مشتریان به تالار صنعتی بورس کالای ایران بازگشتند. از این رو، معاملات در هفته مورد بررسی نسبت به چهار هفته گذشته افزایش را نشان می‌دهند. در روز دوشنبه 14 اردیبهشت ماه امسال بورس کالا میزبان عرضه 289 هزار و 100 تن شمش فولادی بود که با توجه به ثبت تقاضای یک برابری نسبت به عرضه چیزی حدود 53 درصد از شمش‌های عرضه‌ شده، مورد معامله قرار گرفت. میانگین قیمت موزون شمش در معاملات روز دوشنبه 15 اردیبهشت ماه 28 هزار و 81 تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که کاهش 1.6 درصدی را نسبت به هفته گذشته نشان می‌دهد. شمش با میانگین قیمت 28 هزار و 81 تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار صنعیت بورس کالا مورد معامله قرار گرفت که با احتساب هزینه حمل و ارکان بورس و مالیات بر ارزش افزوده شمش 30 هزار تومانی به ازای هر کیلوگرم به واحدهای تولیدی میلگرد می‌رسد و در نتیجه کف قیمت میلگرد به 32 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم می‌رسد.

محصولات زنجیره فولاد و آهن آلات در حال نزدیک شدن به کف قیمتی هستند و به عبارت بهتر خریداران مشتری شمش‌های عرضه شده با کف قیمتی بودند و در این بین عرضه‌های اعتباری سه و چهار ماهه به کمک تالار صنعتی آمده است و برای مشتریان محصولات این زنجیره معاملات را جذاب‌تر کرده است، این در حالی است که شمش‌های عرضه شده نقدی با قیمت در کانال 28 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم مشتری نداشتند و اغلب معاملات به صورت اعتباری و کف قیمتی انجام شد. به عبارت بهتر در رینگ صنعتی روز دوشنبه 15 اردیبهشت ماه امسال رقابت برای شمش‌های در بازه قیمتی 28 تا 29 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم انجام شد و عرضه شمش در بازار فیزیکی  با استقبال قابل توجهی روبه‌رو شد که بعد از چهار هفته رکود در بازار فیزیکی این اتفاف افتاد و رونق معاملات 53 درصدی برای محصول میانی رقم خورد.

آینده مبهم مذاکرات ایران و امریکا موجب شد تا نرخ ارز در بازار آزاد و همچنین نرخ دلار مبادله کاهشی شود و از این رو محصولات بازار فولاد نیز مسیر نزولی در پیش گرفتند. فولاد یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصاد کشور به حساب می‌آید و از این رو هرگونه تصمیم‌گیری در این حوزه می‌تواند آینده اقتصادی کشور را تحت تاثیر قرار دهد.

توقف قیمت در بازار آهن

از طرفی ناترازی انرژی وضعیت سه ماه آینده فولاد را نگران‌کننده نشان می‌دهد و قطعی برق موجب کاهش قابل توجه حجم تولید و فروش خواهد شد و این در حالی است که سال گذشته حجم تولید و صادرات در بخش فولاد به دلیل محدودیت انرژی وضعیت قابل قبولی نداشت. به عبارت بهتر سال 1403  ارزش صادرات فولاد ایران عقبگرد یک میلیارد دلاری را رقم زد و  حجم صادرات آهن و فولاد  چیزی حدود 8 درصد کاهش را به ثبت رساند. اسلب و شمش به عنوان دو محصول اصلی زنجیره فولاد هستند که در حوزه صادرات بیشترین کاهش را به خود اختصاص دادند و به ترتیب  32 درصد و 18 درصد کاهش را به ثبت رساندند. این در حالی است که حجم صادرات مقاطع طویل در سال گذشته رشد 14 درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین بازار آزاد فولاد در روز سه‌شنبه 16 اردیبهشت ماه نشان می‌دهد که محصولات آهنی باتوجه به روند نزولی نرخ ارز در بازار آزاد روند نزولی را در پیش گرفتند و از این رو میلگرد اصفهان به صورت میانگین در روز مورد بررسی با 6.7 درصد کاهش قیمت همراه بود و به عنوان مثال میلگرد 18 تولیدی این شرکت با قیمت 31 هزار و 820 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.

 

تیرآهن و میلگرد ذوب آهن اصفهان
تیرآهن و میلگرد ذوب آهن اصفهان

 

 این در حالی است که تیرآهن  ذوب آهن در روز سه‌شنبه بدون تغییر قیمت در بازار آزاد عرضه شد و مورد معامله قرار گرفت. همچنین در بخش مقاطع عریض فولادی نیز قیمت‌ها ثابت ماندند و به عنوان مثال پروفیل اصفهان سایز 20*20 با قیمت 38 هزار و 910 تومان به ازای هر کیلوگرم دادوستد شد. ورق سیاه نیز به عنوان یکی دیگر از محصولات عریض زنجیره فولاد بدون تغییر قیمت در بازار آزاد روز سه‌شنبه 16 اردیبهشت ماه عرضه شد و با قیمت تقریبی 37 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.