إ
آهن آنلاین
تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 30 فروردین تا 3 اردیبهشت 1404

تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 30 فروردین تا 3 اردیبهشت 1404

پنج‌شنبه 04 اردیبهشت 1404
زمان مطالعه: 5 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین؛ در هفته‌ای که گذشت، بازار فولاد و آهن‌آلات کشور روندی آرام و کم تلاطم را پشت سر گذاشت. موضوعی که از کاهش نوسانات قیمتی و تثبیت نرخ‌ها در میان تولیدکنندگان اصلی قابل‌برداشت است. چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، بازار بدون شوک‌های قیمتی چشمگیر به کار خود پایان داد. نشانه‌ای از کنترل بیشتر در عرضه و تقاضا و نبود محرک‌های بیرونی قابل‌توجه در سمت تقاضا است.

بر اساس رصد داده‌های قیمتی در سایت مرجع «آهن‌آنلاین»، تنها دو شرکت پردیس و آناهیتا گیلان، در این روز با کاهش نرخ میلگرد تولیدی خود همراه بودند. سایر تولیدکنندگان، یا بر قیمت‌های پیشین خود پافشاری کردند یا مسیر ثبات را در پیش گرفتند.

در مجموع هفته معاملاتی منتهی به سوم اردیبهشت‌ماه، میلگرد در سراشیبی کاهش قیمت قرار داشت؛ گرچه برخی تولیدکنندگان، پس از کاهش تدریجی نرخ‌ها، در روزهای پایانی هفته به ثبات نسبی رسیدند و به نظر می‌رسد منتظر جهت‌گیری بازار در هفته پیش رو هستند.

مقایسه روند قیمتی میلگرد دو تولیدکننده مطرح

شرکت آناهیتا گیلان، که در ابتدای هفته میلگرد ۱۸ را با نرخ ۳۴٬۰۹۰ تومان عرضه می‌کرد، تا پایان هفته این محصول را با قیمت ۳۳٬۱۸۱ تومان روانه بازار کرد. تغییری که حاکی از کاهش ۲.۶۶ درصدی در قیمت طی تنها چند روز کاری است. این کاهش می‌تواند به عوامل متعددی از جمله افت تقاضای مقطعی یا تنظیم بازار توسط شرکت اشاره داشته باشد.

 

روند قیمتی میلگرد18  از 30 فروردین تا 3 اردیبهشت 1404
روند قیمتی میلگرد18  از 30 فروردین تا 3 اردیبهشت 1404

 

در سوی دیگر، شرکت کاوه تیکمه داش، نوسانات قیمتی ملایم‌تری را تجربه کرد. میلگرد سایز ۱۸ این شرکت، با آغاز هفته بر نرخ ۳۴٬۹۰۹ تومان قرار داشت و در پایان هفته با اندکی کاهش، به ۳۴٬۸۱۸ تومان رسید. افتی کمتر از یک درصد که بیانگر پایداری نسبی قیمت این تولیدکننده در برابر تغییرات کوتاه‌مدت بازار است.

بررسی کلی روند بازار میلگرد

نگاهی به نمودارهای قیمتی نشان می‌دهد که بخش قابل‌توجهی از تولیدکنندگان میلگرد، یا با روند کاهشی در قیمت‌ها مواجه بوده‌اند یا به تثبیت نرخ روی آورده‌اند. این شرایط می‌تواند به فضای فعلی بازار داخلی مربوط باشد. جایی که در آن، نه تنها تقاضای هیجانی وجود ندارد، بلکه رفتار مصرف‌کنندگان و واسطه‌ها نیز محتاطانه‌تر شده است.

با کاهش نگرانی‌ها نسبت به رشد پرشتاب قیمت‌ها، بازار آهن‌ آلات به‌تدریج در حال بازگشت به تعادل پیشین خود است و فضای معاملاتی از حالت هیجانی به سوی آرامش و تحلیل‌پذیری بیشتر حرکت می‌کند.

بازار تیرآهن در مسیر نزولی

در حالی که بازار میلگرد هفته‌ای نسبتاً آرام و باثبات را پشت سر گذاشت، بازار تیرآهن با شرایط متفاوت‌تری همراه بود و نشانه‌هایی از افت شدیدتر قیمت‌ها و سردرگمی خریداران در آن مشهود است. در روز چهارشنبه سوم اردیبهشت‌ماه، برخلاف ثبات نسبی در میلگرد، تولیدکنندگان تیرآهن از مواضع قیمتی قبلی خود عقب‌نشینی کردند و با کاهش نرخ‌ها، نشان دادند که فشار فروش یا نبود تقاضای مؤثر، بر این بخش از بازار سایه انداخته است.

چهار شرکت اصلی تولیدکننده تیرآهن یعنی ذوب‌آهن اصفهان، یزد، اطلس و ماهان، در این روز محصولات خود را با کاهش قیمت عرضه کردند؛ اتفاقی که سیگنالی واضح از حاکم شدن فضای نزولی بر بازار این مقطع فولادی مهم است.

 

مسیر قیمت تیرآهن 20 از 30 فروردین تا 3 اردیبهشت 1404
مسیر قیمت تیرآهن 20 از 30 فروردین تا 3 اردیبهشت 1404

 

در بازه یک هفته‌ای منتهی به سوم اردیبهشت‌ماه، بازار تیرآهن به‌طور کامل در مسیر نزول حرکت کرده و کاهش پی‌در‌پی قیمت‌ها، خریداران را در تصمیم‌گیری برای ورود به معاملات با تردید مواجه ساخته است. اکنون فضای معاملاتی در این بازار حالتی از «انتظار برای کف‌سازی» به خود گرفته و این سؤال اصلی مطرح است که آیا افت قیمت‌ها در هفته آینده ادامه‌دار خواهد بود یا جایی برای بازگشت وجود دارد.

بررسی روند قیمتی تیرآهن ذوب‌آهن و یزد

نمونه‌ای از این روند نزولی، قیمت تیرآهن ۲۰ تولیدی ذوب‌آهن اصفهان در بازار بنگاه اصفهان است. این محصول در روز چهارشنبه به قیمت ۱۲ میلیون و ۲۷۲ هزارتومان معامله شد که نسبت به نرخ آغازین هفته، کاهشی ۳.۵۷ درصدی را نشان می‌دهد. این افت هرچند شدید نیست، اما در شرایطی که بازار به دنبال ثبات است، می‌تواند علامتی هشداردهنده برای سایر بازیگران بازار باشد.

در نقطه‌ای دیگر از بازار، شرکت یزد نیز کاهش قابل‌توجهی را در نرخ تیرآهن خود ثبت کرده است. این شرکت هفته را با قیمت ۱۰ میلیون و ۷۷۲ هزارتومان آغاز کرد، اما در پایان هفته محصول خود را با ۹ میلیون و ۸۱۸ هزارتومان قیمت‌گذاری کرد؛ به عبارتی با نزدیک به ۱۰ درصد کاهش، یکی از بیشترین افت‌ها در میان تولیدکنندگان تیرآهن را به ثبت رسانده است.

چشم‌انداز هفته آینده

بازار تیرآهن اکنون با علامت‌های هشداردهنده‌ای از سمت عرضه روبه‌روست؛ تولیدکنندگانی که حاضر به تعدیل قیمت‌ها شده‌اند و خریدارانی که هنوز تصمیم قطعی برای ورود به بازار نگرفته‌اند. باید دید در آغاز هفته جدید، این روند نزولی متوقف می‌شود یا شاهد ادامه افت قیمت‌ها و شاید حتی ورود بازار به فاز رکود شدیدتری خواهیم بود.

افت معاملات در بورس کالا/ خریداران در فاز احتیاط

در تکمیل بررسی بازار، نگاهی به آمار معاملات فیزیکی در بورس کالای ایران طی هفته منتهی به سوم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ نیز تصویری روشن‌تر از شرایط تقاضا در بازار آهن‌آلات ارائه می‌دهد؛ شرایطی که بیش‌ازپیش از کاهش اشتیاق خریداران و رکود معاملاتی خبر می‌دهد.

بر اساس داده‌های موجود، در این هفته ۲۱۸ هزار و ۲۸۴ تن میلگرد توسط تولیدکنندگان در رینگ معاملاتی بورس کالا عرضه شد. با این حال، تنها ۱۰ درصد از این حجم معادل حدود ۲۱ هزارتن به فروش رسید؛ رقمی که به‌وضوح از ضعف تقاضا و تردید خریداران در بازار رسمی حکایت دارد. ارزش ریالی حاصل از این معاملات نیز ۷۶۹ میلیارد تومان برآورد شده است.

در بازار تیرآهن نیز شرایط به‌مراتب سخت‌تری حاکم بود. از مجموع ۲۷ هزار و ۷۶۶ تن تیرآهن عرضه‌شده در سایزهای مختلف، تنها یک هزار و ۹۱۵ تن به فروش رسید که همگی توسط شرکت ذوب‌آهن اصفهان معامله شد. درآمد حاصل از این مقدار فروش، ۸۸ میلیارد و ۶۶۱ میلیون تومان گزارش‌شده است.

این آمار به‌خوبی نشان می‌دهد که رکود معاملاتی نه‌تنها در بازار آزاد، بلکه در بازار رسمی بورس کالا نیز رسوخ کرده است. فاصله محسوس میان عرضه و تقاضا، نشانه‌ای از جو احتیاطی حاکم بر بازار است که هم خریداران و هم فروشندگان را در حالت انتظار قرار داده است.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.