إ
آهن آنلاین
تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 6 تا 10 بهمن ماه 1403

تحلیل هفتگی بازار آهن آلات؛ 6 تا 10 بهمن ماه 1403

آدینه 12 بهمن 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه
در این مقاله می خوانید:

به گزارش آهن آنلاین - در دومین هفته از بهمن ماه همچنان واحدها و کارخانه‌های فولادی با قطعی گاز و برق دست و پنجه نرم می‌کنند که در این بین حجم تولید و عرضه محصولات به‌ویژه شمش و اسلب به‌شدت تحت تاثیر قرار گرفته است. در این بین رکود در بازار مسکن موجب شده تا حجم تقاضا برای محصولات نهایی زنجیره فولاد همچون میلگرد به‌شدت کاهشی شود و ازاین‌رو مشکل نقدینگی که همیشه در این زنجیره وجود داشته است با کمبود تقاضا تشدید شده است است و بازار تحت فشار قرار دارد و به‌عبارت بهتر بازار فولاد به یک خواب زمستانی عمیق فرو رفته است. در شرایطی که نرخ ارز در بازار در حال اوج‌گیری است سرمایه‌ها به‌سمت ارز و طلا می‌روند و نسبت به صنایعی همچون فولاد بی‌اعتماد به‌وجود آمده است و در چنین شرایطی بورس کالا با تغییر فرمول قیمت‌گذاری و پیوند زدن قیمت شمش به میلگرد، در عمل بازار میلگرد را داغ نگه داشته است. پیش‌بینی می‌شود این روند تا پایان بهمن ماه ادامه داشته باشد و با تداوم اوج‌گیری نرخ ارز و ادامه ناترازی انرژی قیمت هر کیلوگرم شمش به 30 هزار تومان برسد. این درحالی است که طی هفته دوم بهمن ماه سال جاری آهن اسفنجی با رشد قیمت همراه بود و وارد کانال 16 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم شد که در ادامه احتمال آن می‌رود که قیمت میلگرد نیز به سطح 35 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم برسد. در ادامه نیز بازار شاهد عرضه ورق 50 هزار تومان خواهد بود. اما این افزایش قیمت‌ها نشان‌دهنده رونق و بهبود وضعیت بازار نیست و علت اصلی آن رشد نرخ ارز و افزایش هزینه‌ها است.

درصورتی‌که قیمت‌ها تحت تاثیر هر نوع مولفه‌ای کاهشی شود تولید با قیمت‌ها کنونی متوقف می‌شود و به‌عبارت‌بهتر بسیاری از واحدهای تولیدی تعطیل می‌شوند. درحال‌حاضر قیمت درحال پر کردن هزینه‌ها است و درصورتی که تقاضای داخلی یا خارجی تقویت شود و باتوجه به محدودیت موجودی، بازار مختل خواهد شد. بورس کالا نیز با محدودیت‌های اعمالی برای بازرگانان و تجار موجب شده تا بازار از یک چرخه اساسی دور بماند و در واقع تولیدکننده‌ها به‌ویژه تولیدی‌های شمش و اسلب متضرر می‌شوند.

رشد قیمت‌ های پایه در زنجیره فولاد

بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران در دومین هفته بهمن ماه نشان می‌دهد که در روز یکشنبه هفتم بهمن ماه میزبان 87 هزار تن آهن اسفنجی بوده است که باتوجه‌به ثبت تقاضای 1.5 برابری نسبت به عرضه، 100همه حجم عرضه‌‌‌ها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون هر کیلوگرم آهن‌‌‌اسفنجی در معاملات هفته مورد بررسی نسبت به هفته پیش از آن 5.3 ‌درصد افزایش داشت و به 16‌هزار و 617 تومان رسید. قیمت میانگین موزون معاملات آهن اسفنجی در هفته ابتدایی بهمن ماه 15‌هزار و 782تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید. با وجود ناترازی انرژی اما در هفته دوم بهمن‌ماه، حجم عرضه آهن اسفنجی نسبت به هفته گذشته افزایشی بود و افزایش نرخ ارز نیز موجب رشد قیمت این محصول شد. در ادامه هفته در روز دوشنبه هشتم ماه جاری در تالار فیزیکی بورس کالای ایران 210 هزار و 25 تن شمش عرضه شد که باتوجه‌به ثبت تقاضای ۱.۳برابری نسبت به عرضه در پایان و با احتساب معاملات مچینگ 69 ‌درصد از عرضه‌‌‌ها به فروش رسید. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات هفته دوم بهمن ماه 26 ‌هزار و 638 تومان به ازای هر کیلوگرم بود که افزایش 0.9 درصدی را نسبت به هفته پیش از آن نشان می‌دهد.

همچنین بررسی رینگ صنعتی بورس کالای ایران در روز چهارشنبه دهم بهمن ماه نشان می‌دهد که این بازار میزبان 170 هزار و 497 تن انواع میلگرد بوده است که با تقاضای 82 هزار و 336 تنی مواجه شد و در نهایت 51 هزار و 811 تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفت. میانگین قیمت پایه تعیین شده برای میلگردهای عرضه شده 28 هزار و 787 تومان به ازای هر کیلوگرم بود و پیش‌بینی می‌شود با افزایش قیمت شمش نرخ میلگرد نیز تا پایان سال جاری به 35 هزار تومان در بازار آزاد برسد.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.