آهن آنلاین
رشد قیمت آهن آلات در روز اول کاری ترامپ

رشد قیمت آهن آلات در روز اول کاری ترامپ

سه‌شنبه 02 بهمن 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین- صنعت فولاد و آهن آلات در اولین هفته از بهمن ماه همچنان با معضل قطعی و محدودیت گاز و برق مواجه است و تاثیر این موضوع را می‌توان از حجم عرضه‌های انواع محصولات فولادی در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران متوجه شد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که طی هفته جاری چیزی حدود 164 هزار و 820 تن شمش در بازار فیزیکی عرضه شد که نسبت به هفته گذشته 15 درصد کاهش داشته است.

از طرفی حجم تقاضا و معاملات شمش نیز در رینگ صنعتی کاهشی بوده است و به‌عبارت بهتر حجم معاملات شمش نیز نسبت به هفته گذشته 51 درصد افت را به ثبت رسانده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد ناترازی انرژی در صنعت فولاد موجب کاهش حجم تولید واحدهای بزرگ و متوسط شده است و از این رو حجم عرضه‌ها نیز در روند نزولی قرار گرفته‌اند.

رکود سنگین در بازار داخلی فولاد

از طرفی رکود در بخش مسکن و ساخت و ساز موجب شده تا میزان تقاضا نیز برای محصولات نهایی زنجیره فولاد همچون میلگرد به شدت کاهشی شود. این موضوع موجب شده تا در حالی که تولید در وضعیت نامناسب به‌سر می‌برد کمبود تقاضا نیز به مشکلات این بخش بی‌افزاید و به نوعی چرخه معیوب در زنجیره فولاد تداوم دارد. قطعی گاز در حلقه ابتدایی زنجیره موجب شده تا حجم تولید آهن اسفنجی در واحدهای احیای مستقیم نیز کاهشی شود و این روند به سایر حلقه‌ها نیز سرایت کرده است. 

به‌عبارت بهتر می‌توان گفت حتی اگر مشکل گاز و برق در بخش فولاد حل شود و میزان تولید به وضعیت عادی بازگردد اما همچنان سمت تقاضا با معضل مواجه است و تا زمانی که بخش مسکن و ساخت و ساز از وضعیت رکودی خارج نشود و حجم تقاضا به وضعیت پررونق بزنگردد، تولیدکننده همچنان متضرر خواهد بود. بازار داخلی در رکود سنگین به سر می‌برد و در چنین شرایطی چشم امید فولادکاران ایرانی به اعمال تحریم‌های علیه واردات چین است. 

چراکه چین به‌عنوان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده فلزات اساسی همچون فولاد در صورت اعمال تحریم‌های علیه این کشور می‌تواند جای خود را به ایران بدهد و فولاد ایرانی تامین‌کننده فولاد کشورهای منطقه به ویژه سوریه و عراق باشد. دولت وقت باید از این فرصت به وجود آمده استفاده کند و با تسهیل قوانین مسیرهای صادراتی را بازگشایی کند.

در حال حاضر میزان تولید در زنجیره فولاد بیش از 40 درصد کاهش یافته است و بسیاری از واحدها به صورت نیمه تعطیل درآمدند و رشد نرخ ارز موجب افزایش هزینه تولید می‌شود و این در حالی است که بیشتر واحدهای تولیدی با معضلی به نام کمبود نقدینگی مواجه هستند و تقویت راه‌های صادراتی و استفاده از وضعیت تحریمی چینی‌ها می‌تواند بخش فولاد را وضعیت بخران نجات دهد.

میلگرد خلاف جهت بازار حرکت کرد

بررسی بازار آزاد محصولات فولادی نشان می‌دهد که همزمان با ورود دلار به کانال 82 هزار تومان بیشتر محصولات زنجیره فولاد نیز روند صعودی در پیش گرفتند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که تیرآهن ذوب آهن به صورت میانگین در روز سه‌شنبه دوم بهمن ماه با یک درصد افزایش قیمت همراه بوده است و به عنوان مثال هر کیلوگرم تیرآهن 22 تولیدی شرکت ذوب آهن تحویل کارخانه با قیمت 29 هزار و 550 تومان به فروش رسید.

 تیرآهن فایکو نیز در روز مورد بررسی نیز 0.7 درصد افزایش قیمت رانسبت به روز گذشته به ثبت رساند. پروفیل ساختمانی نیز به عنوان یکی دیگر از محصولات این زنجیره در روز دوم بهمن به صورت میانگین 1.7 درصد افزایش قیمت داشت و هر کیلوگرم پروفیل اصفهان سایز 20*20 با قیمت 39 هزار و 90 تومان مورد معامله قرار گرفت.

ورق سیاه تولید شرکت فولاد مبارکه نیز در روز مورد بررسی افزایشی بود با افزایش 1.2 درصدی همراه بود و از این رو ورق سیاه فولاد مبارکه سایز 1500 با قیمت 37 هزار و 180 تومان به فروش رسید.

 میلگرد در روز سه‌شنبه دوم بهمن ماه خلاف جهت سایر محصولات حرکت کرد و به عبارت بهتر روند نزولی در پیش گرفت. به عنوان مثال میلگرد ذوب آهن اصفهان 1.6 درصد کاهش قیمت را به ثبت رساند و هر کیلوگرم میلگرد 20 تولیدی این شرکت تحویل کارخانه با قیمت 28 هزار و 360 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.