رشد قیمت محصولات فولادی با حمایت ارز
به گزارش آهن آنلاین- برخی از کارخانه های تولید کننده فولاد برای جبران آسیب و زیانهای ناشی از محدودیت و قطعی برق و گاز در فصل تابستان و زمستان برنامهریزیهای خود را برای عرضه در رینگ فیزیکی بورس کالا مورد بازنگری قرار دادند و همچنین پرمیمها را نیز تغییر دادند. در این بین شرکت فولاد مبارکه اصفهان برای ورق تولیدی خود چنین برنامهای را در دستور کار قرار داده است، چراکه میزان تقاضا برای ورق بسیار کم بوده است. سیاستهای نام برده برای صنایع پاییندستی پاسخگو نیست چراکه قدرت تحمل این تغییرات را در مدت زمان کوتاه ندارند و در حال حاضر بازار به دلیل ضعف تقاضا رکود بر بخش فولاد سایه انداخته است.
دولت منجی فولادیها شد
در بخش شمش فولادی نیز میزان تقاضا در یک رکود به سر میبرد و قیمت شمش باتوجه به نوسانات نرخ ارز با تغییر قابل توجهی همراه نبود. طی دو هفته اخیر تولیدکنندههای بزرگ شمش در تلاش هستند به بازار فیزیکی بورس کالای ایران برگردند، اما مدیران بورس کالا بین تصمیمهای نوردکاران و تولیدکنندههای شمش بر سر دو راهی ماندهاند. در صورتی که تجار و بازرگانان قدرت خرید شمش را داشته باشند، تولید قراردادی بسیاری از نوردکارها امکانپذیر میشود. این در حالی است که میزان رقابت عرضه شمش فولادی در بازار فیزیکی نیز اجازه افزایش قیمت را بازار آزاد را نمیدهد، این در حالی است که قیمت شمش در بازار فیزیکی افزایش خواهد یافت، چراکه خریدهای اعتباری قدرت خرید را به تولیدکنندهها و نوردکاران میدهد تا در وضعیت کمبود نقدینگی مواد اولیه مصرفی خود را با خرید اعتباری از بازار فیزیکی تامین کنند.
بررسیها نشان میدهد با وضعیت موجود حجم صادرات محصولات فولادی و آهن آلات کاهش یافته است، بهطوریکه میزان صادرات شمش 36 درصد و اسلب 16 درصد با کاهش همراه بوده است که میتوان گفت دولت با محدودیت در برنامههای بورس به بخش صادرات و چالشهای این حوزه فشار میآورد. براساس آنچه سالهای گذشته رخ داده است زمانی که صادرات کاهشی میشود، قیمت محصولات در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران افزایشی میشود. نرخ ارز در بازار آزاد همچنان در مسیر صعودی قرار دارد که تحت تاثیر روی کار آمدن دونالد ترامپ اتفاق افتاده است و همچنین از طرفی سیاستها دولت چهاردهم که با پیگیری سیاست پولشویی اجازه ورود سرمایه را نمیدهد. هفتههای آتی برای بخش فولاد مهم است چراکه با وجود مشکلات مطرح شده وزیر صمت درصدد حل این چالشها است.
افزایش قیمت در بازار آزاد محصولات فولادی
بررسی بازار آزاد محصولات فولادی در روز شنبه 22 دی ماه نشان میدهد که قیمت محصولات این زنجیره باتوجه به روند صعودی نرخ ارز در بازار مسیر افزایشی را در پیش گرفتهاند. به طوری که میلگرد میانه در روز مورد بررسی با 0.6 درصد رشد قیمت همراه بود و هر کیلوگرم این محصول با نرخ 28 هزار و 180 تومان در بازار مورد معامله قرار گرفت. میلگرد ظفر بناب نیز هفته را صعودی آغاز کرد و از این رو هر کیلوگرم از این میلگرد با 0.9 درصد افزایش با قیمت 29 هزار و 90 تومان مورد معامله قرار گرفت. در این میان میلگرد شرکت ذوب آهن اصفهان در روز 22 دی ماه کاهشی شد و هر کیلوگرم از میلگردهای تولیدی این شرکت 3.1 درصد کاهش را به ثبت رسانده است.
تیرآهن بهعنوان یکی دیگر از محصولات طویل زنجیره فولاد هفته چهارم دی ماه را صعودی آغاز کرد و از این رو به عنوان مثال تیرآهن 24 شرکت ذوب آهن اصفهان تحویل کارخانه با قیمت 34 هزار و 550 تومان در بازار عرضه شد که نسبت به آخرین روز معاملاتی 2.7 درصد رشد را گزارش میکند. این در حالی است که وضعیت برای مقاطع عریض به گونه دیگری رقم میخورد و از این رو پروفیل ساختمانی تولید اصفهان در روز شنبه 22 دی ماه بدون تغییر قیمت باقی ماند و به عنوان مثال پروفیل 20*20 اصفهان با قیمت 38 هزار و 910 تومان به ازای هر کیلوگرم مورد معامله قرار گرفت. برخی از سایزهای ورق فولادی شرکت فولاد مبارکه نیز با رشد قیمت همراه بود و از این رو ورق سیاه 3 تولید فولاد مبارکه 1.7 درصد افزایش را به ثبت رسانده است و با قیمت 39 هزار و 180 تومان در بازار آزاد به فروش میرسد.