عقبگرد قیمتی آهن آلات
به گزارش آهن آنلاین- بررسی بازار فیزیکی بورس کالای ایران در هفته سوم دی ماه حاکی از آن است که نسبت حجم معاملات به عرضه شمش از 94 درصد در دومین هفته دی ماه به 70 درصد با کاهش همراه بوده است که 24 درصد افت را گزارش میکند.
بررسیها نشان میدهد که حجم عرضه این محصول میانی فولادی در هفته مورد بررسی نسبت به هفته گذشته 11 درصد افزایش داشته است. بررسی معاملات نشان میدهد که بورس کالا میزبان عرضه 145 هزار تن شمش بود که باتوجهبه تقاضای 1.4 برابری نسبت به عرضه 70 درصد از عرضهها مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات هفته سوم زمستان 25 هزار و 538 تومان به ازای هر کیلوگرم به ثبت رسید که رشد 0.8 درصدی را نسبت به هفته گذشته نشان میدهد. همچنین بررسی رینگ صنعتی بورس کالای ایران نشان میدهد که میزان عرضه و معاملات در هفته مورد بررسی نسبت به هفته گذشته به ترتیب 11 درصد افزایش و 19 درصد کاهش به ثبت رسیده است. قیمت پایه برای شمشهای عرضه شده در بازه 23 هزار و 345 تومان تا 25 هزار و 234 تومان به ازای هر کیلوگرم تعیین شد. میانگین قیمت پایه شمش در هفته معاملاتی 24 هزار و 290 تومان به ثبت رسید که نسبت به هفته گذشته 1.1 درصد افزایش را گزارش میکند.
تداوم معضل گاز در واحدهای تولیدی
شمش در بازار صنعتی با میانگین قیمت ۲۵ هزار و ۵۳۸ تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه شد. با در نظر گرفتن هزینه حمل، ارکان بورس، و مالیات بر ارزش افزوده، قیمت شمش برای واحدهای نورد و تولیدکنندگان میلگرد به ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم میرسد. در نهایت، کمترین قیمت میلگرد در بازار به ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم خواهد رسید.
این درحالی است که بررسی رینگ فیزیکی بورس کالای ایران نشان میدهد که در هفته سوم دی ماه سال جاری 82 هزار تن آهن اسفنجی نیز عرضه شد که باتوجهبه ثبت تقاضای 1.3 برابری نسبت به عرضه، همه حجم عرضه شده مورد معامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون هر کیلوگرم آهناسفنجی در معاملات اخیر نسبت به هفته گذشته 1.3 درصد کاهش داشت و به 15 هزار و 441 تومان رسید.
قیمت میانگین موزون معاملات آهن اسفنجی در هفته گذشته 15 هزار و 648 تومان به ازای هر کیلوگرم بود. محدودیت و سهمیهبندی گاز و برق تقاضا برای آهن اسفنجی را کم کرده است و مشتریان از بازار فیزیکی عقبنشینی میکنند. ازاینرو ناترازی انرژی به یک موضوع جدی در صنعت بهویژه بخش فولاد بدل شده است که بری جلوگیری از تعطیلی کامل واحدهای تولیدی موضوع احداث اختصاصی نیروگاه مطرح میشود که در این راستا نیز هیچ اقدامی در جهت فراهم کردن زیرساختها انجام نشده است و به گفته کارشناسان برای ساخت نیروگاه باید از امروز شروع بهکار کرد تا در پنج سال آینده مشکلات انرژی به حداقل برسد.
توقف قیمت در بازار آزاد آهن آلات
بررسی بازار آزاد در روز سهشنبه 18 دی ماه نشان میدهد که عقبنشینی نرخ ارز موجب شده تا قیمت محصولات فولادی در بازار نیز با کاهش قیمت همراه شوند و یا بدون تغییر قیمت مورد معامله قرار بگیرند. بهعنوان مثال میلگرد ذوب آهن اصفهان در روز سهشنبه 17 دی ماه بدون تغییر قیمت و با نرخ 29 هزار و 360 تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش رسید و این درحالی است که میلگرد ظفر بناب با 0.3 درصد افت قیمت همراه بود و هر کیلوگرم از این نوع محصول با قیمت 29 هزار و 90 تومان مورد معامله قرار گرفت. تیرآهن بهعنوان یکیدیگر از محصولات طویل فولادی در روز مورد بررسی بدون تغییر قیمت باقی ماند و بهعنوان مثال هر کیلوگرم از تیرآهن اصفهان با قیمت 28 هزار و 180 تومان به فروش رسید. پروفیل ساختمانی در روز 18 دی ماه روند نزولی داشت و پروفیل سایز 20*20 با قیمت 38 هزار و 910 تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار آزاد عرضه شد.