آهن آنلاین
رونق معاملات در بازار فیزیکی محصولات فولادی و آهن آلات

رونق معاملات در بازار فیزیکی محصولات فولادی و آهن آلات

آدینه 14 دی 1403
زمان مطالعه: 4 دقیقه

به گزارش آهن آنلاین- در دومین هفته از زمستان 1403 صنایع مادر همچنان بامعضل کمبود گاز مواجه هستند، این موضوع موجب کاهش تولید و عرضه محصول در رینگ فیزیکی و بازار آزاد شده بود و در وضعیتی که نرخ ارز در یک مسیر افسارگسیخته روبه رشدی قرار دارد محصولات فولادی نیز تحت‌تاثیر این موضوع قرار گرفتند. طبق گزارشی که وزیر صنعت، معدن و تجارت به دولت ارائه کرده است، برق تحویلی به صنایع در ۶ ماهه نخست سال جاری 40 درصد نسبت‌ به مدت‌ مشابه سال گذشته کاهش یافته است و زمان ازدست‌رفته صنایع برای تولید که سال گذشته 14 درصد بود به 22 درصد رسیده است. 

در این گزارش آمده است که صنایع پتروشیمی، فولاد و سیمان سهم 42 درصدی در ارزش افزوده کل بخش صنعت و 51 درصدی در کل صادرات غیرنفتی کشور را به‌خود اختصاص داده‌اند و عدم‌النفع ناشی از تولید ازدست‌رفته صنایع عمده کشور ناشی از اعمال محدودیت برق، فقط در تابستان سال جاری بیش از 173.5 همت بوده است.

محدودیت‌های برق و گاز موجب شده تا طی دو هفته گذشته عرضه آهن اسفنجی در تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران به‌ حداقل برسد و همزمانی این موضوع باافزایش انتظارات تورمی موجب شد تا فعالان فولادی برای هرچه زودتر نقد شدن محصولات تولیدی خود وارد رینگ فیزیکی شوند. ازاین‌رو، ذخایر خود را در معرض معامله قرار دادند. بنابراین، طی هفته اخیر میزان عرضه و معاملات محصولات زنجیره فولادی و آهن آلات از آهن اسفنجی گرفته تا محصول نهایی یعنی میلگرد نسبت‌ به دوهفته پیش از آن با رونق همراه بود و میزان تقاضا نیز بیشتر از حجم عرضه گزارش شد.

رشد 2.8 درصدی قیمت شمش

بررسی تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران طی دومین هفته دی‌ماه سال جاری نشان می‌دهد که نسبت حجم معاملات به‌عرضه شمش از 79 درصد در هفته نخست زمستان ماه به 94 درصد افزایش داشته است که 13 درصد رشد را گزارش می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد که حجم عرضه این محصول میانی فولادی طی هفته ابتدایی دی ماه 1403 نسبت‌به هفته گذشته 10 درصد کاهش داشته است. بررسی معاملات هفته موردبررسی نشان می‌دهد که بورس کالا میزبان عرضه 128 هزار و 275 تن شمش بود که باتوجه‌به تقاضای 2.4 برابری نسبت‌به عرضه 94 درصد از عرضه‌ها موردمعامله قرار گرفت. قیمت میانگین موزون شمش در معاملات هفته اخیر 25 هزار و 331 تومان به‌ازای هرکیلوگرم بود که افزایش 2.8 درصدی را نسبت‌ به هفته ابتدایی دی‌ماه را گزارش می‌کند.

همچنین بررسی رینگ فیزیکی نشان می‌دهد که میزان عرضه و معاملات طی هفته اخیر نسبت‌به‌ هفته پیش ازآن به‌ترتیب 10 درصد کاهش و 7 درصد افزایش داشته‌اند. قیمت پایه تعیین‌شده برای عرضه‌های شمش در بازه 23 هزار و 200 تومان تا 24 هزار و 816 تومان به‌ازای هرکیلوگرم تعیین شد. میانگین قیمت پایه شمش در هفته معاملاتی 24 هزار تومان به‌ثبت رسید که نسبت‌به هفته گذشته 1.2 درصد رشد را گزارش می‌کند.

عرضه میلگرد 31 هزار تومانی در بازار

شمش با میانگین قیمت 25 هزار و 331 تومان به‌ازای هرکیلوگرم در بازار فیزیکی موردمعامله قرار گرفت که با احتساب هزینه حمل و ارکان بورس و مالیات برارزش‌ افزوده شمش 28 هزارتومانی به‌ازای هرکیلوگرم به‌واحدهای نورد می‌رسد و درنتیجه کف قیمت میلگرد به 30 هزار تومان به‌ازای هر کیلوگرم می‌رسد. اما باتوجه‌به‌ خریدهای اعتباری در رینگ فیزیکی میلگرد در بازار آزاد با قیمت 31هزار تومان به‌ازای هرکیلوگرم عرضه می‌شود و باتوجه‌به رکود ساخت‌وساز و افزایش قیمت‌ها عملا میلگرد مشتری ندارد و باید منتظر رینگ فیزیکی بی‌رمق مقاطع طویل در پایان هفته بود.

بررسی رینگ فیزیکی بورس کالا در روز چهارشنبه 12 دی‌ماه نشان می‌دهد که این بازار میزبان 169 هزار و 675 تن انواع میلگرد عرضه شد که با تقاضای 95 هزار و 257 تنی مواجه شد و درنهایت 43 هزار و 274 تن از این محصول با میانگین قیمت 29 هزار و 318 تومان به‌ازای هرکیلوگرم موردمعامله قرار گرفت. بررسی‌ها نشان می‌دهد که قیمت میلگردطی هفته مورد بررسی 3 درصد نسبت‌به هفته پیش از آن افزایش داشت.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.