آهن آنلاین
قطع انرژی تولید فولاد را به 20 تا 40 درصد ظرفیت تولید رساند

قطع انرژی تولید فولاد را به 20 تا 40 درصد ظرفیت تولید رساند

یک‌شنبه 02 دی 1403
زمان مطالعه: 5 دقیقه

قطع برق اکنون تنها واژه نام‌آشنا برای صنایع نیست و نبود برق به بخش خانگی هم رسیده است. علاوه بر برق صنایع با قطع گاز نیز در سال‌های اخیر آشنا شده‌اند. آشنایی ناخوشایندی که رهاوردش برای صنایع از دست رفتن برنامه‌های تولید و اخلال در روند برنامه‌های توسعه‌ای مختلف از جمله صنایع فولادی و آهن آلات بوده است. از ناترازی انرژی به عنوان سد و مانع تولید در صنایع نام‌ برده می‌شود و  زیان ناشی از کمبود انرژی و عدم‌‌‌النفع وابسته به آن، در حوزه معدن و صنایع معدنی، صنایع را ناچار به احداث نیروگاه کرده است.

قطعی برق در فصل تابستان سال جاری عملا بر صنعت فولاد بیشترین اثرگذاری را داشته است؛ تا آنجا که برخی از کارخانه‌های تولید کننده فولاد کاهش بین 60 تا 80 درصدی تولید را تجربه کردند. البته بهار و پاییز فصل مناسب و مطلوب برای تولید است تا شرکت‌ها بتوانند بدون قطعی برق و گاز عقب‌ماندگی تولید را جبران کنند. اکنون انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر نقش مهمی در تامین انرژی در کشور ندارند و برای تشویق به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه در تولید برق، سیاست‌های تنوع سوخت و اهداف برنامه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر موضوعی است که باید به خوبی مورد توجه قرار گیرد.

قطع برق تولید شرکت فولاد خوزستان را 21 روز صفر کرد

علیرضا مخبردزفولی، قائم مقام فولاد خوزستان در امور ستادی در گفت‌وگو با خبرنگار آهن آنلاین درباره تاثیرات ناترازی بر برنامه‌های تولید و صادرات فولاد خوزستان، عنوان کرد: «ناترازی انرژی آسیب‌های مالی جدی را به ویژه در تابستان به کارخانه فولاد خوزستان وارد کرده است. برای اولین بار در تاریخ تولید فولاد در این شرکت نزدیک به 21 روز، میزان تولید شرکت به صفر رسید.دو ماه باقی‌مانده نیز تولید فولاد به 20 تا 40 درصد ظرفیت تولید رسید.» وی عنوان کرد:‌ «ناترازی انرژی لطمات جبران ناپذیری بر تولید و صادرات خواهد داشت و آثار زیانباری نیز بر شرکت فولاد خوزستان وارد کرده است.شرکت در تلاش بود تا عقب‌ماندگی‌های تولید را در پائیز و زمستان جبران کند که به قطعی‌های گاز و برق در زمستان برخورده‌ایم.»

قطعی‌های برق و گاز معضلی برای صنایع فولادی

قائم مقام فولاد خوزستان در امور ستادی خاطرنشان کرد:‌ قطعی‌های برق و گاز معضلی بزرگ برای صنایع کشور به ویژه صنایع فولادی شده است.توقف چرخه تولید علاوه بر آثار زیانبار اقتصادی و اجتماعی اثرات مخرب زیست‌محیطی نیز به دنبال دارد.به هم خوردن برنامه‌های تولید موجب انبار و انباشت مواد اولیه مورد نیاز تولید می‌شود که آثار مخرب زیست‌محیطی می‌شود. وی تصریح کرد:‌ «به منظور کاهش اثرات مخربی از این دست برخی واحدها از جمله شرکت فولاد خوزستان پروژه بادبردگی را در دست اجرا دارد که به زودی از آن بهره‌برداری خواهد شد.»

برنامه ساخت نیروگاه و نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 600 مگاوات در فولاد خوزستان

مخبر دزفولی در پاسخ به این پرسش که پروژه‌های تولید انرژی زمان‌بر است و به طور معمول به یک تا سه سال زمان نیاز دارد، چه آینده‌ای برای تولید فولاد در کشور متصور هستید، بیان کرد:‌ یکی از راهکارهای برای خروج از بحران کنونی، تولید انرژی توسط واحدهای تولیدی و صنعتی است. به طور مثال در شرکت فولاد خوزستان قرارداد ساخت نیروگاه منعقد شده است و ساخت نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 600 مگاوات دنبال شده است. زمین این نیروگاه‌ها تعیین شده و بودجه احداث آن نیز معین شده است و این امیدواری وجود دارد که با تملک برخی از نیروگاه‌های موجود بتوان در تابستان سال آینده مشکل تامین انرژی تا حدودی حل شده باشد.

اولویت بخش خانگی به صنعتی و فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف

وی درباره اولویت دادن بخش‌های خانگی به صنایع در مورد قطعی‌های برق و گاز، خاطرنشان کرد:‌ این بحث موضوعی ظریف است.طبیعی است که برنامه‌ریزی مسئولان کشور بر حفظ رفاه مردم باشد اما باید با راهکارهایی مانند فرهنگ‌سازی، بهینه‌سازی مصرف و غیره به تدریج میزان مصرف در بخش خانگی را که عمده مصارف برق و گاز و انرژی در کشور است را کاهش داد.

تشریح دلایل زیان مردم از قطع گاز و برق

مخبر دزفولی ادامه داد: «مردم در صورت قطع گاز صنایع نیز متضرر می‌شوند چون کاهش تولید به معنای اشتغال کمتر در بخش‌های صنعتی است. از سوی دیگر صادرات به معنای کاهش درآمدهای ارزی، بالاتررفتن نرخ ارزها و کاهش ارزش پول ملی است.» به طور مثال فولاد خوزستان سال گذشته 1080 جوان بومی و غیربومی را به واسطه طرح‌های توسعه‌ای استخدام کرده است.با ناترازی انرژی شرکت‌هایی مانند فولاد مبارکه قادر به اجرای طرح‌های توسعه‌ای خود نخواهند بود و بیکاری آن بر دوش جوانان و مردم تحمیل خواهد شد. قائم مقام فولاد خوزستان در امور ستادی بیان کرد:‌ «بخش خصوصی و دولت در کنار هم باید طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های مهمی را در تولید انرژی انجام می‌دادند تا موضوع ناترازی اکنون به عنوان یکی از معضلات مهم تولید مطرح نباشد.»

برای کاهش شدت انرژی برنامه‌ریزی شود

وی با اشاره به ضعف فرهنگ‌سازی در کشور عنوان کرد:‌ فرهنگ‌سازی در کنار بهینه‌سازی مصرف و اعمال کارهای سلبی و ایجابی نیز از جمله موضوعاتی است که به کاهش شدت انرژی در کشور منجر خواهد شد. در تمام کشورهای صنعتی و مهم اقتصادی نیز مردم با فرهنگ‌سازی متقاعد شده‌اند که برای رونق اقتصادی ضروری است که صرفه‌جویی انجام شود. وی گفت: ساخت نیروگاه توسط صنایع از محل سرمایه‌گذاری مشترک دولت و بخش‌خصوصی انجام می‌شود. دولت بخش ارزی آن را تامین و بخشی نیز از محل منابع داخلی شرکت‌ها از جمله شرکت فولاد خوزستان تامین خواهد شد.

اشتراک گذاری:
لینک مطلب
امتیاز دهید

مقالات مرتبط

ارسال دیدگاه

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.